Tybek pisze:Jestem zainteresowany kupnem mieszkania w tej inwestycji, natomiast przeraża mnie widmo codziennego poszukiwania miejsca parkingowego (dostępne w garażu do kupna przy zakupie mieszkania od 60 mkw - mi nie potrzebne są trzy pokoje).
Klasyczne bohaterskie rozwiązywanie problemów, które w normalnej sytuacji nie powinny zaistnieć. Współczynnik miejsc parkingowych z tego co pamiętam- a można nawet cofnąć się w tym wątku o parę stron- to 0,6.
Nie dziwcie się, że deweloper nie zapewnił więcej miejsc, niż wynikało to z norm ze starego PnB. Kondygnacje podziemne są drogie. Na Klinach ma być przede wszystkim tanio.
Nie dziwcie się również, że deweloper "trzyma" te miejsca dla większych mieszkań. Większe mieszkanie = rodzina = samochód. Szansa na sprzedaż rodzinnego mieszkania bez miejsca postojowego jest naprawdę niewielka.
Ja sobie osobiście w ogóle nie wyobrażam zakupu nowego mieszkania BEZ miejsca postojowego w hali garażowej. To jest jedna z niewielu realnych zalet nowego budownictwa. Kliny to też stan umysłu, swoją drogą, no i faktycznie bez samochodu nie da się tam funkcjonować, ale miejsc brakuje.
Cóż można powiedzieć- jeśli kupujesz "dla siebie', to zważywszy na naprawdę niskie ceny w tej inwestycji, może jednak kup większe mieszkanie? Dodatkowy pokój naprawdę nie zaszkodzi :>
Sytuacja życiowa się zmienia. W najgorszym razie będziesz mieć komfortową suszarnię ubrań, a może komfortowe miejsce do pracy zdalnej

Znów dygresja- oferta największych mieszkań przed podwyżkami z grudnia, czyli w cenie 5500/m, to była naprawdę fajna opcja, żeby przy stosunkowo cienkim portfelu mieszkać bardzo wygodnie. Szacun dla Atala za tę ofertę!
Ogólnie- na całe szczęście, im dalej w przyszłość tym sytuacja wygląda sensowniej, bo na większości terenów obowiązuje już współczynnik 1,2.