Family Hub Kraków - Modern Living (ul. Stelmachów) / opinie na forum
Family Hub Kraków - Modern Living (ul. Stelmachów) / opinie na forum
Tyle się buduje w okolicy ul. Stelmachów w Krakowie, że umknął mi projekt osiedle Family Hub. A Tam budowa już chyba dosyć zaawansowana i pierwsze etapy mają być oddane jeszcze w tym roku. Jest może ktoś, kto kupił tam mieszkanie lub miał zamiar to zrobić i podzieli się na forum informacjami oraz tym, jakie ma opinie? Okolica mocno się teraz zmienia, pytanie czy na pewno tylko w dobrym kierunku, bo poza niską zabudową, niewiele tam chyba parków, usług publicznych, komunikacja chyba też taka sobie, jeżeli ktoś nie chce dojeżdżać samochodem.
Re: Family Hub Kraków - Modern Living (ul. Stelmachów) / opinie na forum
Już 2 lata temu na jesiennych targach widziałam tę nieruchomość.
Cena wydawała mi się wygórowana jak na tamten czas i jak na te okolicę praktycznie bez drogi dojazdowej.
Do tego dziwne miejsca parkingowe jeden za drugim dodatkowo płatne.
Nie przekonuję mnie tez układ tych apartamentów na I i 2 pietrze gdzie sypialnie sa na niższym poziomie a salon z kuchnia pod dachem...
Sama inwestycja wydaję sie wizualnie w porządku.
Pan zapewniał że budują w najwyższym standardzie by po latach inwestycja nadal wyglądała dobrze.
Cena wydawała mi się wygórowana jak na tamten czas i jak na te okolicę praktycznie bez drogi dojazdowej.
Do tego dziwne miejsca parkingowe jeden za drugim dodatkowo płatne.
Nie przekonuję mnie tez układ tych apartamentów na I i 2 pietrze gdzie sypialnie sa na niższym poziomie a salon z kuchnia pod dachem...
Sama inwestycja wydaję sie wizualnie w porządku.
Pan zapewniał że budują w najwyższym standardzie by po latach inwestycja nadal wyglądała dobrze.
-
Kupiłem mieszkanie w 2 etapie tej inwestycji. Akurat dla mnie praktycznie wszystkie aspekty tego projektu pasują: bardzo dobrze rozplanowane mieszkania, do maksimum wykorzystany metraż, super standard, lokalny deweloper, który bardzo dużo buduje na północy Krakow - np. CHEPI.
Co do dojazdu / komunikacji - ul. Stelmachów to dramat, ale w tym roku UM zaaprobował budżet na mocny remont - ma być 6 metrów, 2 pasy i przebudowa do Łokieta. Wierzę, że to się wydarzy, bo naciska szkoła podstawowa oraz deweloperzy budujący w okolicy.
Co do parku - nie ma strukturalnie takowego w obrębie tzw. dojścia na nogach, ale inwestycja graniczy z terenem chronionym Łąki Tonie, jest gdzie spacerować. Blisko Galeria Bronowice i inne obiekty handlowe - mieszkam ulicę dalej (Chełmońskiego) od 9 lat i po prostu dobrze się tutaj czuję.
Napisz co Cię interesuje, to podzielę się doświadczeniami.
Co do dojazdu / komunikacji - ul. Stelmachów to dramat, ale w tym roku UM zaaprobował budżet na mocny remont - ma być 6 metrów, 2 pasy i przebudowa do Łokieta. Wierzę, że to się wydarzy, bo naciska szkoła podstawowa oraz deweloperzy budujący w okolicy.
Co do parku - nie ma strukturalnie takowego w obrębie tzw. dojścia na nogach, ale inwestycja graniczy z terenem chronionym Łąki Tonie, jest gdzie spacerować. Blisko Galeria Bronowice i inne obiekty handlowe - mieszkam ulicę dalej (Chełmońskiego) od 9 lat i po prostu dobrze się tutaj czuję.
Napisz co Cię interesuje, to podzielę się doświadczeniami.
I jak się Wam podoba ta inwestycja, faktycznie trzeba przyznać, że te elewacje, to mają całkiem oryginalne.

Jak dla mnie, to trochę szkoda, że nie ma balkonów w inwestycji Family Hub, chyba, że są gdzieś po drugiej stronie.

Ciekawią mnie też rozkłady mieszkań tam, czy to cały taki segment się kupuje, czy są tam wydzielone mieszkania mniejsze.

No i okolica, ciekawe czy kiedyś zrobią tą straszną drogę prowadzącą do tego osiedla, bez chodników, wąską, chyba bez kanalizacji deszczowej... Wiadomo coś o jej przebudowie? Ten budżet, to aktualna sprawa, czy coś się przesuwa. Wystarczyłoby tam, żeby deweloperzy dorzucili się do budowy tej drogi w ramach kompensaty, ale chyba coś, co działa w wielu innych miejscach w mieście, tu nie bardzo się sprawdza.

Jak dla mnie, to trochę szkoda, że nie ma balkonów w inwestycji Family Hub, chyba, że są gdzieś po drugiej stronie.

Ciekawią mnie też rozkłady mieszkań tam, czy to cały taki segment się kupuje, czy są tam wydzielone mieszkania mniejsze.

No i okolica, ciekawe czy kiedyś zrobią tą straszną drogę prowadzącą do tego osiedla, bez chodników, wąską, chyba bez kanalizacji deszczowej... Wiadomo coś o jej przebudowie? Ten budżet, to aktualna sprawa, czy coś się przesuwa. Wystarczyłoby tam, żeby deweloperzy dorzucili się do budowy tej drogi w ramach kompensaty, ale chyba coś, co działa w wielu innych miejscach w mieście, tu nie bardzo się sprawdza.
Jak wariant północny rozbudowy pasa w Balicach moze wpłynąć na bliskość nadlatujących w kierunku lotniska samolotów? Z tego co wyszukałem i jak prowadziłem sobie przedłużenie linii nowego pasa lotniska o 4 stopnie to troszkę pesymistycznie mi to wyglądało przy Stelmachow/Chełmońskiego, oczywiście samoloty kołują wokolo miasta przed wejściem na prostą linię w kierunku pasa do ładowania.. absolutnie nie jest moim celem krytykowanie, wręcz chciałbym usłyszeć/przeczytać że obecnie juz zatwierdzony zdaje się wariant północnej przebudowy nic tu w okolicy nie popsuje..
W zasadzie, to nie wiem czy dla tej okolicy zrobi to jakąś większą różnicę. Dzisiaj samoloty przelatują i tak nad tą okolicą, nie wiem czy mogą to robić bardziej, niżej, głośniej. A generalnie, to nie jest to chyba jakieś specjalnie uciążliwe, za to moim zdaniem całkiem widowiskowe 

slawek pisze:I jak się Wam podoba ta inwestycja, faktycznie trzeba przyznać, że te elewacje, to mają całkiem oryginalne.
dla mnie elewacja bomba

Potwierdzę - samoloty niespecjalnie tu przeszkadzają, może to jednak kwestia przyzwyczajenia? Nie wiem czy istnieje możliwość, aby latały "gorzej" dla potencjalnego mieszkańca, bo już latają centralnie nad osiedlem.
ABP pisze:Potwierdzę - samoloty niespecjalnie tu przeszkadzają, może to jednak kwestia przyzwyczajenia? Nie wiem czy istnieje możliwość, aby latały "gorzej" dla potencjalnego mieszkańca, bo już latają centralnie nad osiedlem.
No właśnie dokładnie o to mi chodziło, że chyba od zmiany kąta pasa niżej latać nie będą, bo teraz i tak nad osiedlem latają.
czy ktos sprawdzal moze sytuacje potencjalnego zalania osiedla pobliska rzeka Sudół i moze sie podzielic opinia?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”