Family Hub Kraków - Modern Living (ul. Stelmachów) / opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nowy

Family Hub Kraków - Modern Living (ul. Stelmachów) / opinie na forum

Postautor: Nowy » 11 mar 2020, 9:26

Tyle się buduje w okolicy ul. Stelmachów w Krakowie, że umknął mi projekt osiedle Family Hub. A Tam budowa już chyba dosyć zaawansowana i pierwsze etapy mają być oddane jeszcze w tym roku. Jest może ktoś, kto kupił tam mieszkanie lub miał zamiar to zrobić i podzieli się na forum informacjami oraz tym, jakie ma opinie? Okolica mocno się teraz zmienia, pytanie czy na pewno tylko w dobrym kierunku, bo poza niską zabudową, niewiele tam chyba parków, usług publicznych, komunikacja chyba też taka sobie, jeżeli ktoś nie chce dojeżdżać samochodem.

kasik

Re: Family Hub Kraków - Modern Living (ul. Stelmachów) / opinie na forum

Postautor: kasik » 11 mar 2020, 10:20

Już 2 lata temu na jesiennych targach widziałam tę nieruchomość.
Cena wydawała mi się wygórowana jak na tamten czas i jak na te okolicę praktycznie bez drogi dojazdowej.
Do tego dziwne miejsca parkingowe jeden za drugim dodatkowo płatne.
Nie przekonuję mnie tez układ tych apartamentów na I i 2 pietrze gdzie sypialnie sa na niższym poziomie a salon z kuchnia pod dachem...
Sama inwestycja wydaję sie wizualnie w porządku.
Pan zapewniał że budują w najwyższym standardzie by po latach inwestycja nadal wyglądała dobrze.

Sebastian1312

Postautor: Sebastian1312 » 17 cze 2020, 15:27

Kupiłem mieszkanie w 2 etapie tej inwestycji. Akurat dla mnie praktycznie wszystkie aspekty tego projektu pasują: bardzo dobrze rozplanowane mieszkania, do maksimum wykorzystany metraż, super standard, lokalny deweloper, który bardzo dużo buduje na północy Krakow - np. CHEPI.

Co do dojazdu / komunikacji - ul. Stelmachów to dramat, ale w tym roku UM zaaprobował budżet na mocny remont - ma być 6 metrów, 2 pasy i przebudowa do Łokieta. Wierzę, że to się wydarzy, bo naciska szkoła podstawowa oraz deweloperzy budujący w okolicy.

Co do parku - nie ma strukturalnie takowego w obrębie tzw. dojścia na nogach, ale inwestycja graniczy z terenem chronionym Łąki Tonie, jest gdzie spacerować. Blisko Galeria Bronowice i inne obiekty handlowe - mieszkam ulicę dalej (Chełmońskiego) od 9 lat i po prostu dobrze się tutaj czuję.

Napisz co Cię interesuje, to podzielę się doświadczeniami.

slawek

Postautor: slawek » 29 wrz 2020, 22:13

I jak się Wam podoba ta inwestycja, faktycznie trzeba przyznać, że te elewacje, to mają całkiem oryginalne.

Obrazek

Jak dla mnie, to trochę szkoda, że nie ma balkonów w inwestycji Family Hub, chyba, że są gdzieś po drugiej stronie.

Obrazek

Ciekawią mnie też rozkłady mieszkań tam, czy to cały taki segment się kupuje, czy są tam wydzielone mieszkania mniejsze.

Obrazek

No i okolica, ciekawe czy kiedyś zrobią tą straszną drogę prowadzącą do tego osiedla, bez chodników, wąską, chyba bez kanalizacji deszczowej... Wiadomo coś o jej przebudowie? Ten budżet, to aktualna sprawa, czy coś się przesuwa. Wystarczyłoby tam, żeby deweloperzy dorzucili się do budowy tej drogi w ramach kompensaty, ale chyba coś, co działa w wielu innych miejscach w mieście, tu nie bardzo się sprawdza.

Rak

Postautor: Rak » 29 wrz 2020, 23:03

Jak wariant północny rozbudowy pasa w Balicach moze wpłynąć na bliskość nadlatujących w kierunku lotniska samolotów? Z tego co wyszukałem i jak prowadziłem sobie przedłużenie linii nowego pasa lotniska o 4 stopnie to troszkę pesymistycznie mi to wyglądało przy Stelmachow/Chełmońskiego, oczywiście samoloty kołują wokolo miasta przed wejściem na prostą linię w kierunku pasa do ładowania.. absolutnie nie jest moim celem krytykowanie, wręcz chciałbym usłyszeć/przeczytać że obecnie juz zatwierdzony zdaje się wariant północnej przebudowy nic tu w okolicy nie popsuje..

slawek

Postautor: slawek » 30 wrz 2020, 0:12

W zasadzie, to nie wiem czy dla tej okolicy zrobi to jakąś większą różnicę. Dzisiaj samoloty przelatują i tak nad tą okolicą, nie wiem czy mogą to robić bardziej, niżej, głośniej. A generalnie, to nie jest to chyba jakieś specjalnie uciążliwe, za to moim zdaniem całkiem widowiskowe :)

kwk

Postautor: kwk » 30 wrz 2020, 11:01

slawek pisze:I jak się Wam podoba ta inwestycja, faktycznie trzeba przyznać, że te elewacje, to mają całkiem oryginalne.

dla mnie elewacja bomba :) troche jak w mieszkaj w miescie, a uklady jak patrzylem super :) szkoda, ze podzielone blizniaki, ale moze ktos wie cos wiecej nt wyciszenia / akustyki miedzy lokalami?

ABP

Postautor: ABP » 30 wrz 2020, 20:57

Potwierdzę - samoloty niespecjalnie tu przeszkadzają, może to jednak kwestia przyzwyczajenia? Nie wiem czy istnieje możliwość, aby latały "gorzej" dla potencjalnego mieszkańca, bo już latają centralnie nad osiedlem.

slawek

Postautor: slawek » 30 wrz 2020, 21:15

ABP pisze:Potwierdzę - samoloty niespecjalnie tu przeszkadzają, może to jednak kwestia przyzwyczajenia? Nie wiem czy istnieje możliwość, aby latały "gorzej" dla potencjalnego mieszkańca, bo już latają centralnie nad osiedlem.

No właśnie dokładnie o to mi chodziło, że chyba od zmiany kąta pasa niżej latać nie będą, bo teraz i tak nad osiedlem latają.

joannaprv

Postautor: joannaprv » 13 paź 2020, 22:43

czy ktos sprawdzal moze sytuacje potencjalnego zalania osiedla pobliska rzeka Sudół i moze sie podzielic opinia?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”