Pyskaty pisze:Obniżyli te absurdalne ceny. Teraz są trochę mniej absurdalne.
ITGeek pisze:Chyba tak poważny deweloper ma sztab ludzi, który potrafi wykonać analizę cen inwestycji w okolicy, to jest po prostu próba wyciągnięcia maksa i robienie z ludzi debili. Ja rozumiem, że na tym polega biznes i każdy chce zarobić jak najwięcej, no ale szanujmy się.
ITGeek pisze:Jak to wyżej ktoś napisał eksperymentu społecznego ciąg dalszy
Za 12k nie znaleźliśmy jeleni, próbujemy za 11k, później 10k, 9,8,7 i może dojdą w końcu do realnych cen za oferowany produkt![]()
Ciekaw jestem jak wiele są w stanie zejsc, może źle to wszystko skalkulowali. Bo tutaj żeby realnie sprzedawać obniżka musiałaby być rzędu minimum 30-40 procent.
Dla mnie takie podejście do klienta to jest Januszerka na maksa. Chyba tak poważny deweloper ma sztab ludzi, który potrafi wykonać analizę cen inwestycji w okolicy, to jest po prostu próba wyciągnięcia maksa i robienie z ludzi debili. Ja rozumiem, że na tym polega biznes i każdy chce zarobić jak najwięcej, no ale szanujmy się.
anubis pisze:Jeśli chodzi o wyceny to myślę, że nie byłoby tu żadnej analizy poza "koszty odtworzeniowe + marża iks procent jaka się prezesowi przyśniła".
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”
Użytkownicy przeglądający to forum: mynameispotato i 37 gości