Co położyć na balkonie / płytki ceramiczne gresowe / deskę drewnianą czy deskę kompozytową?
Co położyć na balkonie / płytki ceramiczne gresowe / deskę drewnianą czy deskę kompozytową?
Może macie jakieś doświadczenia z wykończeniem balkonu i podpowiecie jak sprawdzają się poszczególne rodzaje podłoża. Jeżeli chodzi o płytki ceramiczne, to wydaje mi się, że są najłatwiejsze w utrzymaniu, o ile ich mróz nie odmraża. Deska drewniana wiadomo, wygląda ładnie, pod stopą przyjemna, ale jej utrzymanie w dobrym stanie wymaga chyba sporo pracy. No i jest jeszcze deska kompozytowa, nie psuje się jak drewno, ale wiadomo, to sztuczny materiał, co byście wybrali?
Re: Co położyć na balkonie / płytki ceramiczne gresowe / deskę drewnianą czy deskę kompozytową?
Jeżeli chodzi o to, co położyć na balkonie, to u mnie płytki ceramiczne sprawdzają się całkiem dobrze. Ale to aż zaskakuje, ile syfu jest w Krakowskim powietrzu, nie wiem jak by się z tego czyściło fazowane deski tarasowe. Na pewno to najlepsze rozwiązanie w utrzymaniu, ale jednak drewno wygląda znacznie lepiej i jest też milsze pod stopą.
-
Re: Co położyć na balkonie / płytki ceramiczne gresowe / deskę drewnianą czy deskę kompozytową?
ja zakochałam się w ikeowskiej sztucznej trawie. prosta w położeniu i sprawdza się super 

-
My się zdecydowaliśmy na gres
Jeżeli chodzi o to, co położyć na balonie, to moim zdaniem gres jest jednak najwygodniejszy w utrzymaniu, a i na nim można położyć coś innego, jeżeli się chce. Grunt, żeby był dobrze położony i nie zaczął odpadać po mrozach, jeżeli gdzieś by woda podchodziła.
Aktualnie mam gres, moze i nie jest najpieknieszy, ale jak patrze na sasiadow, ktorzy srednio co dwa lata wymieniaja podlogi z kompozytu, to nie zaluje 

A czy taka posadzka żywiczna to będzie dobre rozwiązanie?
Ja jestem ciekaw, jak się będzie spisywać w praktyce ta nowa technologia - m.in u Atala - wentylowane grube gresy bez kleju.
- Załączniki
-
- image.jpeg (41.41 KiB) Przejrzano 11152 razy
Deska kompozytowa to kiszka.
Wcale nie jest to takie ..
Wcale nie jest to takie ..
Czy ktoś ma więcej opinii na temat wyłożenia balkonu sztuczną trawą?
Wróć do „Wykończenie i urządzenie mieszkania - forum i opinie o ekipach, materiałach i sprzęcie”