Nie wiem co ma gibala do tego jakie tam modyfikacje wprowadza, ale to podatek rządowy z centrali na wiejskiej w 2021 go zaimplementuja
podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/1498517,podatek-od-deszczu-2021-czym-jest-i-ile-wynosi-oplata.html
pozdro pisze:To jest ten rządowy podatek od deszczowki tylko pewnie kwestia implementacji w Krakowie. Ja popieram bo będzie mniej betonu, a więcej zieleni. Zrobiłeś zdjęcie od złej strony bo w druga stronę są bloki w C i pomiędzy budynkami są trawniki. Ja akurat się łapie w 50% powierzchni biologicznie czynnej. Wiek, ze żal tym co na betonowych pustyniach mieszkają, ze będą musieli płacić, ale to dobrze, może snują trochę betonu i zasadza trawniki. Moim zdaniem powinna być opłata za parkowanie pod blokiem na takich osiedlach wprowadzona, niech płaca ci co zajmują miejsce pod trawniki na parkowanie samochodów![]()
Nie wiem co ma gibala do tego jakie tam modyfikacje wprowadza, ale to podatek rządowy z centrali na wiejskiej w 2021 go zaimplementuja
podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/1498517,podatek-od-deszczu-2021-czym-jest-i-ile-wynosi-oplata.html
Mar G pisze:pozdro pisze:Bardzo dobry podatek. Ja tam się opłaty od deszczówki nie boje na N5D mamy > 50% terenów biologicznie czynnych.
Nie ma znaczenia udział % - tylko powierzchnia netto . Zapłaci każdy . A jak kupisz wymarzony taras 50 m2 ... oj zaboli.
Skoro popierasz Gibała Tax - też możesz wysłać głos - na TAK. Będziesz pewnie jedyny w konsultacjach - wyróżniony.
Ps. to jest te 50 % + ? nawet pas trawy wzdłuż magistrali PKP nie wygeneruje tego. może na początku budowy osiedla było 50.
Najgłupsze w tym pomyśle jest, że uderzy nie w developerów - gdzie po rozliczeniu na 10 pięter mieszkań wyjdą grosze - tylko w budynki niskie , nielicznie zamieszkane. Najlepiej wyjdą właśnie wielkie gigaosiedla na tym.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 33 gości