Green Apartments Kraków (ul. Petrażyckiego) od Techniq - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
luc

Re: Green Apartments Kraków (ul. Petrażyckiego) od Techniq - opinie na forum

Postautor: luc » 21 gru 2020, 23:42

Dan pisze:Witam
Czy ktoś ma informacje jak w przyszłości będzie wyglądała trasa S7? W którym miejscu ma dokładnie biec? Szukam info w sieci i nie ma żadnych konkretów.
Pozdrawiam

Tu chyba jest pokazany przebieg północnej obwodnicy Krakowa. I konkrety raczej muszą być, skoro prace budowlane już trwają. Jak chcesz dokładniejszych mapek, to może poszukaj na stronach GDDKiA :)

Dan

Postautor: Dan » 25 gru 2020, 15:27

Dzięki! Pytanie do tych, którzy zarezerwowali już mieszkanie w Green Apartments czy nie zastanawia was fakt że nie ma jeszcze pozwolenia na budowę? Czy jest się czego obawiać?
Pozdrawiam

Ada123

Postautor: Ada123 » 25 gru 2020, 20:35

Dan pisze:Dzięki! Pytanie do tych, którzy zarezerwowali już mieszkanie w Green Apartments czy nie zastanawia was fakt że nie ma jeszcze pozwolenia na budowę? Czy jest się czego obawiać?
Pozdrawiam

Z podanych informacji od dewelopera wynika, że jedyne czego brakuje to papieru / zgody od ZIKITu.

Mogę zapytać o co chodzi z S7 i jak to się ma / może odbić na inwestycji Green Apartments?

Dan

Postautor: Dan » 25 gru 2020, 22:37

Cześć.
Ja znów słyszałem że nie mają jeszcze pozwolenia na budowę i dopiero w przyszłym roku mają dostać takowe dokumenty. A o ZIKiT nic nie było mowy ... A co do S7 to sprawa jest taka, że nikt tak naprawdę nie wie w którym miejscu ma lecieć odcinek od Krakowa do Myslenic. Jedynie gdzieś w sieci doczytałem, że ma lecieć przez Opatkowice, ale gdzie konkretnie to jest to jeszcze ustalane przez urzędników.

Ada123 jak coś to zapraszam na priv:))

Pozdrawiam

Ada123

Postautor: Ada123 » 25 gru 2020, 23:00

Dan pisze:Cześć.
Ja znów słyszałem że nie mają jeszcze pozwolenia na budowę i dopiero w przyszłym roku mają dostać takowe dokumenty. A o ZIKiT nic nie było mowy ... A co do S7 to sprawa jest taka, że nikt tak naprawdę nie wie w którym miejscu ma lecieć odcinek od Krakowa do Myslenic. Jedynie gdzieś w sieci doczytałem, że ma lecieć przez Opatkowice, ale gdzie konkretnie to jest to jeszcze ustalane przez urzędników.

Ada123 jak coś to zapraszam na priv:))

Pozdrawiam

Dan, dziękuję za odpowiedź!

Bardzo chętnie tylko muszę dojść to tego, czemu nie mogę wysyłać wiadomości prywatnych :( Jestem zarejestrowana od sierpnia... muszę zgłosić się do Adminów bo coś tu nie działa.

Napiszę do Ciebie jak tylko ogarnę temat.

Dan

Postautor: Dan » 27 gru 2020, 20:24

A mam pytanie. Czy ktoś już z Was podpisywał umowę przedwstępną deweloperskią? Czy jakieś zmiany macie w umowie w porównaniu z umową rezerwacyjną?
Pytam ponieważ nie mają jeszcze pozwolenia na budowę A nie wiem jak to będzie wyglądać w sytuacji takiej umowy. Czy deweloper moze cos zmienić z tego tytułu.
Pozdrawiam

Ada123

Postautor: Ada123 » 27 gru 2020, 23:19

Dan pisze:A mam pytanie. Czy ktoś już z Was podpisywał umowę przedwstępną deweloperskią? Czy jakieś zmiany macie w umowie w porównaniu z umową rezerwacyjną?
Pytam ponieważ nie mają jeszcze pozwolenia na budowę A nie wiem jak to będzie wyglądać w sytuacji takiej umowy. Czy deweloper moze cos zmienić z tego tytułu.
Pozdrawiam

Mam podpisaną umowę rezerwacyjną. O deweloperskiej narazie nikt nic nie mówił.

Odnośnie zmian w umowie - zawsze coś może ulec zmianie, z Twojej lub dewelopera strony. Przed podpisaniem dostajesz wzór, czytasz i/lub konsultujesz z radcą prawnym (we własnym zakresie), żeby nie dać się wkręcić w dziwną sytuację.

Nowy

Postautor: Nowy » 29 gru 2020, 23:58

Ada123 pisze:Mam podpisaną umowę rezerwacyjną. O deweloperskiej narazie nikt nic nie mówił.

A ile czeka się od umowy rezerwacyjnej do umowy deweloperskiej?

Dan

Postautor: Dan » 30 gru 2020, 9:13

Z tego co ja rozmawiałem z przedstawicielem Techniq to dadzą znać kiedy się można starać o kredyt bo nie mają wszystkich pozwoleń. I od tego dnia z tą informacją są 2 miesiące na podpisanie umowy deweloperskiej.

Dan

Postautor: Dan » 30 gru 2020, 16:51

A powiedzcie mi, jakie macie doświadczenia w kontakcie z przedstawicielami Firmy Techniq? Też ciężko jest z uzyskaniem jakichś informacji?
Czytałem na innych forach ze to jest ich minus. Kontakt z przedstawicielami jest mocno ograniczony...
Co Wy myślicie?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”