Osiedle Coco Springs Kraków (ul. Goszczyńskiego) od Spółka Mieszkaniowa IDOL - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
iagndra

Re: Osiedle Coco Springs Kraków (ul. Goszczyńskiego) od Spółka Mieszkaniowa IDOL - opinie na forum

Postautor: iagndra » 08 lut 2021, 22:50

Cześć!
Zarezerwowałam mieszkanie na Coco Springs ale mój entuzjazm trochę przygasł kiedy przeczytałam masę postów mówiących o okropnym smrodzie w tej części Krakowa. Oczywiście zdaje sobie sprawę że jest to mocno przemysłowa cześć miasta i do oczyszczalni jest całkiem blisko ale liczyłam że w tej lokalizacji problem nie będzie wyczuwalny. Okolica dość mocno się rozbudowuje - Saska Blu i The Park Kraków więc sama nie wiem co myśleć. Gdyby faktycznie śmierdziało ludzie nie chcieliby tam żyć i pracować. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia lub sprawdzone info w tym temacie to będę bardzo wdzięczna za info :)

Cwana

Re: Osiedle Coco Springs Kraków (ul. Goszczyńskiego) od Spółka Mieszkaniowa IDOL - opinie na forum

Postautor: Cwana » 09 lut 2021, 9:54

Temat smrodu byl wałkowany już tysiąc razy na tym forum przy okazji każdej inwestycji na Płaszowie, poczytaj sobie. Ale w sumie w przedostatnim zdaniu sama sobie odpowiedziałaś ;)

bryndza4

Postautor: bryndza4 » 09 lut 2021, 11:11

iagndra pisze:Cześć!
Zarezerwowałam mieszkanie na Coco Springs ale mój entuzjazm trochę przygasł kiedy przeczytałam masę postów mówiących o okropnym smrodzie w tej części Krakowa. Oczywiście zdaje sobie sprawę że jest to mocno przemysłowa cześć miasta i do oczyszczalni jest całkiem blisko ale liczyłam że w tej lokalizacji problem nie będzie wyczuwalny. Okolica dość mocno się rozbudowuje - Saska Blu i The Park Kraków więc sama nie wiem co myśleć. Gdyby faktycznie śmierdziało ludzie nie chcieliby tam żyć i pracować. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia lub sprawdzone info w tym temacie to będę bardzo wdzięczna za info :)

Okolica się rozbudowuje bo poza oczywistą wadą w postaci smrodu, ma też szereg zalet.
Ponadto część ludzi faktycznie przyzwyczaja się do smrodu lub ma ograniczony zmysł węchu i dla nich problemu nie ma.
Inni decyzję o zakupie mieszkania podejmują gdy nie śmierdzi (np. zimą) i otwierają oczy (nosy?) dopiero na wiosnę.
Jeszcze inni świadomie kupują tu mieszkania pomimo smrodu, bo liczą że miasto i województwo w końcu przestaną tolerować smrodliwą działalność kompostowni, oczyszczalni, garbarni czy sortowni śmieci i doprowadzą do ich przeniesienia lub zmiany technologii na mniej emitującą smrody.

tesciu_84

Postautor: tesciu_84 » 09 lut 2021, 16:20

Smród to może być, ale z wiaty śmietnikowej inwestycji tegoż samego dewelopera. Tak wygladą jak się każdym centymetr chce sprzedać i deweloper robi jedną małą wiatę na 3 bloki.
Załączniki
DB9B2B5D-5496-4724-BEBA-0E629BD577C8.jpeg
DB9B2B5D-5496-4724-BEBA-0E629BD577C8.jpeg (28.22 KiB) Przejrzano 4771 razy

Awatar użytkownika
door3

Postautor: door3 » 09 lut 2021, 21:55

Dlaczego jako mieszkańcy nie ogarniecie sobie dodatkowego śmietnika, tylko ciągle płacz na forum? :lol:

iagndra

Postautor: iagndra » 09 lut 2021, 22:00

bryndza4 pisze:
iagndra pisze:Cześć!

Okolica się rozbudowuje bo poza oczywistą wadą w postaci smrodu, ma też szereg zalet.
Ponadto część ludzi faktycznie przyzwyczaja się do smrodu lub ma ograniczony zmysł węchu i dla nich problemu nie ma.
Inni decyzję o zakupie mieszkania podejmują gdy nie śmierdzi (np. zimą) i otwierają oczy (nosy?) dopiero na wiosnę.
Jeszcze inni świadomie kupują tu mieszkania pomimo smrodu, bo liczą że miasto i województwo w końcu przestaną tolerować smrodliwą działalność kompostowni, oczyszczalni, garbarni czy sortowni śmieci i doprowadzą do ich przeniesienia lub zmiany technologii na mniej emitującą smrody.

Dzięki za opinie! Zakładam że mieszkasz w Lemonie - daj proszę znać czy na Goszczyńskiego spotkałeś się z przykrymi zapachami czy się obeszło bez? ;)

tesciu_84

Postautor: tesciu_84 » 10 lut 2021, 8:50

door3 pisze:Dlaczego jako mieszkańcy nie ogarniecie sobie dodatkowego śmietnika, tylko ciągle płacz na forum? :lol:

Bo całość terenu została zamieniona w parking i nie ma gdzie zrobić śmietnika dodatkowego.

Awatar użytkownika
door3

Postautor: door3 » 10 lut 2021, 9:21

Z tego co wiem, na terenie waszej inwestycji znajduje się ślepa droga która miała być połączeniem z ul. Żołnierską natomiast zrezygnowano z tego pomysłu a teraz parkują na niej ludzie którzy pewnie nie zapłacili za miejsce numerowane. Moim zdaniem idealnie by tam pasował śmietnik.
Załączniki
123.png
123.png (36.95 KiB) Przejrzano 4624 razy

bryndza4

Postautor: bryndza4 » 12 lut 2021, 14:04

iagndra pisze:Dzięki za opinie! Zakładam że mieszkasz w Lemonie - daj proszę znać czy na Goszczyńskiego spotkałeś się z przykrymi zapachami czy się obeszło bez? ;)

Nie mieszkam na Goszczyńskiego, ale pamiętam że za dnia zalatywało nieraz na stacji BP. Nie wiem jak jest wieczorami/nocą a to wtedy jest największy problem.

mieszkanieckrakowa12

Postautor: mieszkanieckrakowa12 » 14 lut 2021, 19:23

Mieszkamy na Żołnierskiej. Od 4 lat raz zdarzyło się wyczuć dziwny zapach.
Kupiliśmy mieszkanie w CocoSSprings. Okolica jest naprawdę znakomita. Świetne połączenie tramwajem ;)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”