Biurowiec Benaco ul. Pilotów Kraków - forum opinie (DK Development)

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
ragar

Biurowiec Benaco ul. Pilotów Kraków - forum opinie (DK Development)

Postautor: ragar » 23 paź 2015, 15:40

Pisaliśmy tu już o nowej inwestycji mieszkaniowej przy ulicy Pilotów w Krakowie, jednak nie tylko tego rodzaju lokale buduje się w tej okolicy. Mniej więcej na przeciwko wspomnianej tu już budowy Kamienica Pilotów 29 ASA Development, powstaje nowy biurowiec Benaco na Pilotów od Dk Development czyli od dewelopera, który w Krakowie buduje sporo, również mieszkań. Generalnym wykonawcą jest tutaj Buma, czyli znana w Krakowie forma zajmująca się budową oraz wynajmem budynków biurowych. Miejsce na taką inwestycję jest bardzo dobre, bowiem jest to niej dobry dojazd, poza tym obok znajdują się już takie biurowce jak Etiuda czy Alma Tower, sporo tam również zabudowy mieszkaniowej w okolicy, więc ewentualni pracownicy, którzy nie będą chcieli długo dojeżdżać do pracy, będą mogli także w okolicy zamieszkać :)

Obrazek

Jeśli chodzi o architekturę, to jest dosyć ciekawie, duże okna, niemal na całą wysokość piętra (coraz więcej się w ten sposób buduje powierzchni komercyjnych). Kondygnacji naziemnych jest tam 5, ale będzie również podziemna, w której znajdzie się 60 miejsc parkingowych - co w zasadzie nie jest dużą ilością, zwłaszcza jak na nowoczesny biurowiec, do którego pewnie sporo pracowników będzie chciało dojeżdżać samochodami :) Na plus na pewno to, że elewacja nowego budynki ma być w przyszłości być pokryta kamieniem naturalnym, albo czymś, co bardzo dobrze go imituje.

Obrazek

Proces wykańczania tego budynku już się rozpoczął i część elewacji jest już gotowa. Powyższej zdjęcie zostało wykonane już trochę czasu temu, więc do tego czasu sporo się tu zmieniło :) Ale na grudzień jest tu wyznaczony termin realizacji, więc wiele czasu już nie zostało, a wygląda na to, że inwestor chce tu ze wszystkim zdążyć. Co myślicie o tej nowej inwestycji biurowej w Krakowie, podoba się Wam :?: Jak dla mnie, to całkiem nieźle to wygląda, niewielkie rozmiary, przyzwoity wygląd, lepsze to niż wielkie biurowe molochy typu Quattro Business Park w Krakowie. Swoją drogą niedaleko powstaje też Osiedle Familijne Buma przy Dobrego Pasterza, więc na dobrą sprawę jego mieszkańcy również będą mogli pracować na Pilotów i nawet chodzić tam piechotą w kilkanaście minut :)

Buma w ogóle dużo buduje w Krakowie, np. wkrótce odda do użytku kolejne powierzchnie komercyjne, a konkretnie mam tu na myśli biurowiec Aleje Pokoju 5 stojący już na Grzegórzkach. Ciekawe kiedy skończy się w Krakowie ten bum na powierzchnie biurowe :) Mam nadzieję, że jeszcze nie szybko, bo póki on jest, to znaczy, że rynek pracy i miasto się rozwija, i niech tak będzie. A jak jest z firmą, która jest tu deweloperem, ktoś może ma jakieś informacje i opnie o DK Development i może się nimi podzielić na forum :?:

megi

Re: Biurowiec Benaco ul. Pilotów Kraków - forum opinie (DK Development)

Postautor: megi » 13 gru 2015, 15:58

No to już wiadomo, jak będzie wyglądał biurowiec Benaco przy ul. Pilotów w Krakowie. Szyby wprawione, rusztowanie zdjęte, elewacja skończona :) Mnie się podoba ta nowa inwestycja biurowa, no i jeszcze jest w niezłym miejscu :) W ogóle po sąsiedzku dużo się teraz takich obiektów buduje, niedawno ruszyły prace w miejscu, w którym ma kiedyś stanąć biurowiec Astris Kraków, przy ul. Promienistych i Lublańskiej :) Dynamicznie rozwija się ta okolica, ale nic w tym dziwnego, bowiem nie jest stamtąd daleko do centrum, a i dojazd dobry :idea:

Obrazek
Obrazek

MarcinJ

Re: Biurowiec Benaco ul. Pilotów Kraków - forum opinie (DK Development)

Postautor: MarcinJ » 25 maja 2016, 14:31

Zdaje się, że nowy biurowiec w Krakowie Benaco przy Pilotów został ukończony i wygląda tak, jak na poniższej fotografii, czyli całkiem nieźle chyba :) Przynajmniej mnie się podoba, chociaż trochę szkoda, że na tym balkonie znalazły się jakieś urządzenia... Sam budynek nie jest duży, jak na biurowiec, całkiem kameralny, może wie ktoś już jakie firmy mogą się tam wprowadzić :?:

Obrazek

A swoja drogą, to mogliby trochę zadbać o ten trawnik przed budynkiem. Ja wiem, że on pewnie miejski jest, ale jednak koszt to byłby relatywnie niewielki, a jednak wyglądałoby to wszystko o wiele lepiej :idea:

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”