JanuszBiznesu pisze:np. Murapol ma takie pakiety ,że masz gwarantowany wynajem z gwarantowaną stopą zwrotu więc przynajmniej zabezpieczają Cię trochę na wypadek wahań rynku. Oczywistym jest ,że nikt w 100% nie wie jak będzie, wydaje się że będzie rosło, no ale ...)
Źródło? Bo jak dla mnie to raczej nieaktualne - nie znalazłem żadnej takiej informacji a jedynie archiwalne artykuły sprzed kilku lat. (No chyba, że o tej gwarancji piszesz "W sąsiedztwie licznych inwestycji mieszkaniowych - gwarancja stałego napływu klientów."

Poza tym to dotyczyło tylko i wyłącznie lokali usługowych więc nie widzę za bardzo związku.
Krakus44 pisze:Nie no...co Ty? Ja zawsze jak kupuje samochód walę do Anubisa i pytam co powinienem wybrać Dzięki temu nawet na samochodzie zarabiam. On zawsze wyszuka 50% przecenę. Chłop jak cos powie to tak jest. Zna się gość
Co Ty masz Krakus z tym Anubisem? Żonę/dziewczynę/matkę Ci tu odbił na tym forum czy co?

Nie oczekuję tu od Ciebie wyrafinowanych wypowiedzi ale mógłbyś się chociaż raz racjonalnie do czegoś odnieść. A gdybyś na prawdę nie zrozumiał tak prostej analogii to Ci wytłumaczę - nikt o zdrowych zmysłach nie powinien się kierować tym co mówi Anubis, tym co mówię ja czy tym co mówi ktokolwiek inny. Każdy powinien wyrobić sobie własne zdanie opierając się na przeglądzie merytorycznych treści z różnych i NIEZALEŻNYCH źródeł. Dopiero wtedy jakakolwiek dyskusja ma sens, niektórzy to rozumieją i akceptują a inni jak widać nie bardzo.
A co do merytorycznych treści i "gwarancji" wynajmu, bo nie przypominam sobie żeby tu ta informacja się pojawiła:
businessinsider.com.pl/wiadomosci/rzad-chce-utworzyc-spoleczne-agencje-najmu/z9khfjl
Także Krakus nie przejmuj się jeśli nie masz chętnych na wynajem w tych swoich kawalerkach w piwnicy - niedługo będziesz mógł wynająć z "gwarancją" za jakieś -20% stawki rynkowej osobom, które z pewnością dobrze zadbają o te Twoje apartamenty wynajmując je za kilkaset PLN miesięcznie.