projekty1 pisze:
Co do kolejnego bloku na Wodnej, to w Krakowie wszystko się sprzeda, a projektu nie ma co oceniać przez pryzmat swoich preferencji. Zależy kto jakiego mieszkania szuka i za jaką cenę. Myślę że znajdzie swoich amatorów. Wiesz może jak będzie usytuowany ten blok w stosunku do Wodnej 34?
Jeśli chodzi o Płaszów, to owszem dużo się tam buduje i z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie za interesującą go cenę, choć w ceny poniżej 9 na Płaszowie nie wierzę - może na Myśliwskiej Budimex z pękającymi ścianami, albo Semaco (mają dość ładne układy, ale dojazd znacznie gorszy niż Wodna) lub dalej w stronę pętli Mały Płaszów i Rybitw. Na Płaszowie można też kupić mieszkanie na betonowym blokowisku Nowy Przewóz, hałaśliwe Bryksy przy samym tramwaju, choć układy całkiem niezłe, podobnie Żołnierska i Coco Springs, albo HSD przy Domu Pomocy Społecznej i blokach socjalnych z pasem zieleni (układy podobne do tych na Wodnej 34), który w przyszłości też będzie blokiem. Ten teren jednak z mojego punktu widzenia jest mało atrakcyjny, bo jednak dalej od centrum i bliżej "pachnącego" oczyszczalnią ścieków Złocienia i samych Rybitw, na których jak się dobrze poszuka można kupić wszystkoGdyby ATAL budował kolejny etap Bagrowa Park, to może bym się zastanawiała nad tym, bo to na prawdę fajne osiedle, ale na chwilę obecną na Płaszowie jeśli chodzi o nowe inwestycje szału jak dla mnie tam nie ma
Ale być może nie znam wszystkich inwestycji w okolicy i jest tam jeszcze coś wartego uwagi, co budują tu i teraz. Najwyraźniej nie dotarłam w to miejsce
Dlaczego nie mam oceniać czegoś przez pryzmat swoich preferencji. Mam prawo do opinii i wg moich preferencji inwestycja Wodna 34, w tej cenie jaką zaproponowali, jest gorsza od każdej którą wymieniłaś. Jeśli komuż zależy na cenie m2 to warto też wspomnieć o inwestycji City Vibe i Eko Park które wychodzą taniej od Wodnej i plan zagospodarowania okolicy już jest znany. Ja bym się zastanawiał gdyby cena tej inwestycji była na poziomie 7,5 tys. ale oczywiści każdy ma inne preferencje. Uważam że okolica jest bardzo dobra, sam mam jedno mieszkanie na osiedlu Krzywda, stare dobre budownictwo, z dużą przestrzenią wokół i wolnymi miejscami parkingowymi, w dzisiejszych czasach Activ upchał by na tej działce 2 razy więcej mieszkań. Niestety uważam że inwestycja Wodna 34 budowana przez tego dewelopera to jest mina. Wrzucam mapkę bloku który Activ będzie budował właśnie obok tego osiedla, blok ma 12m szer a działka 20. Pięknie to upchali, od strony wschodniej będzie pusta ściana z luksferami. Wiem że robią się już projekty na kolejne kiszki i z pewnością powstaną one obok Wodnej 34 tylko muszą najpierw sprzedać frajerom wszystkie mieszkania.

mapa activ.jpg