5 cech dobrze wykończonego mieszkania

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
kunegunda szybka

Re: 5 cech dobrze wykończonego mieszkania

Postautor: kunegunda szybka » 23 maja 2021, 17:49

Aaaa
Ostatnio zmieniony 29 cze 2021, 18:10 przez kunegunda szybka, łącznie zmieniany 1 raz.

Nikles

Postautor: Nikles » 23 maja 2021, 18:28

kama pisze:Nie było tak, że jak Janukowicza z Ukrainy przeganiali, to w jego pałacu złote sedesy były? No ale o gustach, nawet wschodnich się nie dyskutuje.

W Ukrainie taki 'styl' ma nazwę "Pszonka style", nazwany tak na cześć prokuratora czasów Janukowicza - Viktora Pszonki. Tutaj można zobaczyć zdjęcia jego zamku:
varlamov.ru/1010198.html
:mrgreen:

Awatar użytkownika
anubis

Postautor: anubis » 23 maja 2021, 18:42

Totalnie nie rozumiem ludzi, którzy wydają jakieś potworne pieniądze na wykończenie mieszkania. Kumpel ostatnio wykańczał dwa balkony, a że nie miał już kasy to kupił w markecie najtańsze kafelki i mu majster położył. Z kolei jego sąsiadka, również moja koleżanka, wykończyła jakimiś ultra drogimi materiałami. Szczerze mówiąc nie widziałem żadnej różnicy, a majster mówił, że . na warunki atmosferyczne obu materiałów taka sama. :D

Podobnie z kuchnią, ludzie kupują jakieś blaty z *** wie czego, nie wiem w sumie po co, no ale ok - nie każdy robi z kasą co mu się podoba.

Jedynie co bym wybrał droższe to podłogi, bo przyjemnie mieć deskę pod nogami, a nie plastik.

Dla mnie to trochę jak z ciuchami. Możesz kupić porządny garnitur za 4-5k i to już będzie poziom, że możesz iść na wesele. Możesz też kupić taki za 20k, ale od pewnego pułapu różnice dostrzegają już tylko ludzie, którzy w tym siedzą.

Oczywiście nie mówię, żeby wykańczać tandetą, ale żeby ładować w mieszkanie za pół bańki kolejne pół bańki to trzeba być bardzo bogatym albo niespełna rozumu.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

alicjalicja

Postautor: alicjalicja » 23 maja 2021, 19:16

anubis pisze:Szczerze mówiąc nie widziałem żadnej różnicy

Znajomy sąsiadki ma w salonie TV 100 cali. Ona ma TV 32 cale i mówiła, że jak była u niego, to też żadnej różnicy nie widziała.

Ludzie bogaci nie kupują mieszkania za 0,5 mln tylko za 1-2 mln i takie urządzają za 5 tys - sky’s the limit za metr, chociaż słyszałam o takich, którzy 50 metrów urządzili za pół miliona.

alicjalicja

Postautor: alicjalicja » 23 maja 2021, 20:29

kunegunda szybka pisze:Niestety niektórzy mylą pojęcie dobrze wykończonego mieszkania z tzw. wykończeniem pod wynajem, które być może nawet poczynili w swoich domostwach, a różnica jest zasadnicza.

Obrazek

Vs.

Obrazek

Przepięknie jest urządzone to pierwsze mieszkanie. Kunegunda to Twoje? Można się zakochać. Jak ktoś nie widzi różnicy między drugim zdjęciem, to tylko się ośmiesza i powinien biec do okulisty.

Rak

Postautor: Rak » 23 maja 2021, 22:21

kunegunda szybka pisze:Niestety niektórzy mylą pojęcie dobrze wykończonego mieszkania z tzw. wykończeniem pod wynajem, które być może nawet poczynili w swoich domostwach, a różnica jest zasadnicza.

Obrazek

Vs.

Obrazek

Pierwsze zdjęcie to jak łatwo znaleźć to wg strony

plndesign.pl/mikolajskastudio-i-apartament-w-monachijskim-wiezowcu-friends-tower

studio i apartament w monachijskim wieżowcu Friends Tower - "Architektki z pracowni MIKOŁAJSKAstudio nigdy nie poznały swojego klienta – kontaktowały się jedynie z jego pełnomocnikiem. Mimo to, udało im się spełnić oczekiwania zamożnego dubajczyka i stworzyć mu lokum na rodzinne i służbowe wypady do Europy.".

Kunegundu posiadasz może jego cennik ?
Ostatnio zmieniony 24 maja 2021, 6:58 przez Rak, łącznie zmieniany 1 raz.

Rak

Postautor: Rak » 23 maja 2021, 23:48

alicjalicja pisze:

Obrazek

Vs.

Obrazek

Przepięknie jest urządzone to pierwsze mieszkanie. Kunegunda to Twoje? Można się zakochać. Jak ktoś nie widzi różnicy między drugim zdjęciem, to tylko się ośmiesza i powinien biec do okulisty.

No masz rację tutaj w pełni się zgadzam z Tobą.

Rak

Postautor: Rak » 25 maja 2021, 0:48

Kunegund nie udało mi sie odnaleźć źródła drugiego zdjęcia. Czy to Twoje prywatne mieszkanie bo wygląda naturalnie, nie jak wizyalizacjA a jeśli tak to może i posiadasz cennik jego wykończenia? Wtedy dałoby się ustalić mniemam absolutne minimum takie eko wykończenie z olx owymi sprzętami.

Miętus

Postautor: Miętus » 29 maja 2021, 18:36

Według mnie najważniejszą cechą mieszkania z tytułowego tematu jest wykończenie pod projekt popełniony przez architekta wnętrz po Politechnice lub Akademi Sztuk Pięknych. Oczywiście można sobie darować tę opcję, ale wtedy lokum najczęściej wygląda tak:

Obrazek

kunegunda szybka

Postautor: kunegunda szybka » 01 cze 2021, 19:22

Oczywiście potwierdzam - bez architekta wnętrz żadne mieszkanie nie będzie mieć klasy.

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”