5 cech dobrze wykończonego mieszkania
-
Re: 5 cech dobrze wykończonego mieszkania
Aaaa
Ostatnio zmieniony 29 cze 2021, 18:10 przez kunegunda szybka, łącznie zmieniany 1 raz.
kama pisze:Nie było tak, że jak Janukowicza z Ukrainy przeganiali, to w jego pałacu złote sedesy były? No ale o gustach, nawet wschodnich się nie dyskutuje.
W Ukrainie taki 'styl' ma nazwę "Pszonka style", nazwany tak na cześć prokuratora czasów Janukowicza - Viktora Pszonki. Tutaj można zobaczyć zdjęcia jego zamku:
varlamov.ru/1010198.html

Totalnie nie rozumiem ludzi, którzy wydają jakieś potworne pieniądze na wykończenie mieszkania. Kumpel ostatnio wykańczał dwa balkony, a że nie miał już kasy to kupił w markecie najtańsze kafelki i mu majster położył. Z kolei jego sąsiadka, również moja koleżanka, wykończyła jakimiś ultra drogimi materiałami. Szczerze mówiąc nie widziałem żadnej różnicy, a majster mówił, że . na warunki atmosferyczne obu materiałów taka sama. 
Podobnie z kuchnią, ludzie kupują jakieś blaty z *** wie czego, nie wiem w sumie po co, no ale ok - nie każdy robi z kasą co mu się podoba.
Jedynie co bym wybrał droższe to podłogi, bo przyjemnie mieć deskę pod nogami, a nie plastik.
Dla mnie to trochę jak z ciuchami. Możesz kupić porządny garnitur za 4-5k i to już będzie poziom, że możesz iść na wesele. Możesz też kupić taki za 20k, ale od pewnego pułapu różnice dostrzegają już tylko ludzie, którzy w tym siedzą.
Oczywiście nie mówię, żeby wykańczać tandetą, ale żeby ładować w mieszkanie za pół bańki kolejne pół bańki to trzeba być bardzo bogatym albo niespełna rozumu.

Podobnie z kuchnią, ludzie kupują jakieś blaty z *** wie czego, nie wiem w sumie po co, no ale ok - nie każdy robi z kasą co mu się podoba.
Jedynie co bym wybrał droższe to podłogi, bo przyjemnie mieć deskę pod nogami, a nie plastik.
Dla mnie to trochę jak z ciuchami. Możesz kupić porządny garnitur za 4-5k i to już będzie poziom, że możesz iść na wesele. Możesz też kupić taki za 20k, ale od pewnego pułapu różnice dostrzegają już tylko ludzie, którzy w tym siedzą.
Oczywiście nie mówię, żeby wykańczać tandetą, ale żeby ładować w mieszkanie za pół bańki kolejne pół bańki to trzeba być bardzo bogatym albo niespełna rozumu.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF
Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022
https://cutt.ly/pEi3HOF
Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022
-
anubis pisze:Szczerze mówiąc nie widziałem żadnej różnicy
Znajomy sąsiadki ma w salonie TV 100 cali. Ona ma TV 32 cale i mówiła, że jak była u niego, to też żadnej różnicy nie widziała.
Ludzie bogaci nie kupują mieszkania za 0,5 mln tylko za 1-2 mln i takie urządzają za 5 tys - sky’s the limit za metr, chociaż słyszałam o takich, którzy 50 metrów urządzili za pół miliona.
-
kunegunda szybka pisze:Niestety niektórzy mylą pojęcie dobrze wykończonego mieszkania z tzw. wykończeniem pod wynajem, które być może nawet poczynili w swoich domostwach, a różnica jest zasadnicza.
Vs.
Przepięknie jest urządzone to pierwsze mieszkanie. Kunegunda to Twoje? Można się zakochać. Jak ktoś nie widzi różnicy między drugim zdjęciem, to tylko się ośmiesza i powinien biec do okulisty.
kunegunda szybka pisze:Niestety niektórzy mylą pojęcie dobrze wykończonego mieszkania z tzw. wykończeniem pod wynajem, które być może nawet poczynili w swoich domostwach, a różnica jest zasadnicza.
Vs.
Pierwsze zdjęcie to jak łatwo znaleźć to wg strony
plndesign.pl/mikolajskastudio-i-apartament-w-monachijskim-wiezowcu-friends-tower
studio i apartament w monachijskim wieżowcu Friends Tower - "Architektki z pracowni MIKOŁAJSKAstudio nigdy nie poznały swojego klienta – kontaktowały się jedynie z jego pełnomocnikiem. Mimo to, udało im się spełnić oczekiwania zamożnego dubajczyka i stworzyć mu lokum na rodzinne i służbowe wypady do Europy.".
Kunegundu posiadasz może jego cennik ?
Ostatnio zmieniony 24 maja 2021, 6:58 przez Rak, łącznie zmieniany 1 raz.
alicjalicja pisze:kunegunda szybka pisze:Niestety niektórzy mylą pojęcie dobrze wykończonego mieszkania z tzw. wykończeniem pod wynajem, które być może nawet poczynili w swoich domostwach, a różnica jest zasadnicza.
Vs.
Przepięknie jest urządzone to pierwsze mieszkanie. Kunegunda to Twoje? Można się zakochać. Jak ktoś nie widzi różnicy między drugim zdjęciem, to tylko się ośmiesza i powinien biec do okulisty.
No masz rację tutaj w pełni się zgadzam z Tobą.
Kunegund nie udało mi sie odnaleźć źródła drugiego zdjęcia. Czy to Twoje prywatne mieszkanie bo wygląda naturalnie, nie jak wizyalizacjA a jeśli tak to może i posiadasz cennik jego wykończenia? Wtedy dałoby się ustalić mniemam absolutne minimum takie eko wykończenie z olx owymi sprzętami.
Według mnie najważniejszą cechą mieszkania z tytułowego tematu jest wykończenie pod projekt popełniony przez architekta wnętrz po Politechnice lub Akademi Sztuk Pięknych. Oczywiście można sobie darować tę opcję, ale wtedy lokum najczęściej wygląda tak:

-
Oczywiście potwierdzam - bez architekta wnętrz żadne mieszkanie nie będzie mieć klasy.
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”