Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
MarcinJ

Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Postautor: MarcinJ » 09 cze 2021, 22:32

Hmmm, ktoś już tu kiedyś wrzucił identyczne zdjęcie kopca, taki przypadek, zdarza się najwyraźniej :) Rozumiem, że kopiec to tak właśnie będzie widać z okna / balkonu. Tylko pozazdrościć.

A osiedle jest jakie jest, dosyć gęste, nie wyróźnia się niczym specjalnym, może poza skalą. Przypomina mi trochę Czyżyny Towers Atalu, też ciemne bloki, kto chce, może przejść obejrzeć.

Mar G

Postautor: Mar G » 09 cze 2021, 22:51

MarcinJ pisze:Hmmm, ktoś już tu kiedyś wrzucił identyczne zdjęcie kopca, taki przypadek, zdarza się najwyraźniej :) Rozumiem, że kopiec to tak właśnie będzie widać z okna / balkonu. Tylko pozazdrościć.

A osiedle jest jakie jest, dosyć gęste, nie wyróźnia się niczym specjalnym, może poza skalą. Przypomina mi trochę Czyżyny Towers Atalu, też ciemne bloki, kto chce, może przejść obejrzeć.

różnica zasadnicza polega właśnie na widokowym aspekcie.
tu z pięter odpowiednich masz Kopiec, Las Wolski, z wyższych Mariacki czy Wawel.

w Bieńczycach Tower masz Leroya i Pepco

Obrazek

Rak

Postautor: Rak » 09 cze 2021, 22:57

Jak kopiec ktoś chce zobaczyć z przybyszewskiego a niestety nie kupił tutaj w okolicy mieszkania a chce być poprowadzony za rączkę to robimy tak: idziemy do ekoparku przy mercedesie i prosimy o zobaczenie mieszkań z antresolą, na pewno się ucieszą bo są mega niepraktyczne i nie mogą im zejść i wtedy przypadkiem pokażą z jednego z nich kopiec widoczny akurat między ścianami budynków, widnieje tam centralnie, jak w celowniku niczym miejsce ukrycia arki przymierza na planie miasta z leciwej trylogii Indiana Jones Spielberga. Chciałbym to nakręcić w wrzucić na yt :D ale to takie raczej marzenie zrobienia beki, rzecz jasna ze stosowną muzyką.

Przy okazji można oglądnąć jak powinno wzorcowo wyglądać wykończenie części wspólnych i ścian w mieszkaniu w stanie deweloperskim. I tutaj nie ma żadnej beki, jest świetnie.

Pozdrówka wszystkim :-)

(Jeżeli mój wpis jest nadmiarowy dla mieszkańców to cóż zrobię że jakimś zbiegiem okoliczoności ciągle ten temat na forum jest podbijany na liście ostatnich wpisów, nie miałem złych zamiarów choć akurat tutaj może jakość ekoparku zareklamowałem, atalowskiej nie znam zwyczajnie)

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 10 cze 2021, 0:23

Mar G pisze:różnica zasadnicza polega właśnie na widokowym aspekcie.
tu z pięter odpowiednich masz Kopiec, Las Wolski, z wyższych Mariacki czy Wawel.

To jak znajomy z Avii widzi 3 kopce, Kościół Mariacki, Las Wolski i Wawel i jeszcze diabelski młyn przy Forum i wiele innych charakterystycznych punktów, to ma kilkukrotnie bardziej prestiżowo?

Zgadam się, że widok z okna, to dla niektórych ważna sprawa, ale tu chyba jest popadanie w lekką przesadę.

Raff

Postautor: Raff » 10 cze 2021, 0:32

MarcinJ pisze:
Mar G pisze:różnica zasadnicza polega właśnie na widokowym aspekcie.

Zgadam się, że widok z okna, to dla niektórych ważna sprawa, ale tu chyba jest popadanie w lekką przesadę.

To jak widok nie ważny, to co piszesz że gęsto, jak i tak nie wyglądasz na zewnątrz?

Awatar użytkownika
anubis

Postautor: anubis » 10 cze 2021, 1:01

Wiem, że jest tu użytkownik, który zakłada miliony kont z jakimś stockowym zdjęciem kopca, ale nawet jeżeli przyjąć, że jakieś mieszkanie ma taki widok - co to w ogóle z widok? :D Z daleka widać zdjęcie oświetlonej górki, a atmofsera wpisu jakby to był Wawel. :D

Panowie, rozumiem, że musicie się utrzymać w przekonaniu, że to inwestycja doskonała, ale zejdźmy na ziemię. Jest milion miejsc w Krakowie, gdzie widok jest lepszy. A sam fakt, że macie jakąkolwiek przestrzeń za oknem jest ok, ale to nie jest powód by przekonywać się wzajemnie, że inwestycja jest wybitna i wyjątkowa. Jak rzeczywiście puszczą tramwaj ul. Buszka to tu poziomy hałasu przekroczą wszelkie normy. 6:00 rano, ryp ryp ryp, cały budynek będzie się trząsł jak na Starowiślnej. A przypominam, że Kazimierz to to nie jest.

Lol, znalazłem. Oto źródło, zdjęcie jest kradzione i z pewnością nie jest wykonane z żadnego balkonu P64: flickr.com/photos/125931669@N07/14844221111
Ostatnio zmieniony 10 cze 2021, 1:09 przez anubis, łącznie zmieniany 1 raz.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

Mateuszkrk93

Postautor: Mateuszkrk93 » 10 cze 2021, 1:10

Widok z wyższych pięter akurat myślę, że faktycznie jest fajny, zielone wzgórza Woli Justowskiej, a co niektórzy może faktycznie z drugiej strony widzą fragmenty starego miasta z tych wyższych bloków z pierwszych etapów, jeśli akademiki nie zasłoniły wszystkiego.
Niższe piętra wewnątrz osiedla niekoniecznie... ale ogólnie widok to przeceniana rzecz, o ile nie mamy tarasu na dachu czy czegoś w tym stylu, żeby było jak z tego widoku korzystać.
Najważniejsza zawsze lokalizacja, ekspozycja, układ mieszkania, zagospodarowanie osiedla, tramwaj, lub piesza odległość do centrum. Szkoda, tylko ze ktoś tak troluje agresywnie i robi antyreklamę (byc może celowo) porządnemu w gruncie rzeczy deweloperowi.
Ostatnio zmieniony 10 cze 2021, 1:17 przez Mateuszkrk93, łącznie zmieniany 2 razy.

krzysiekg

Postautor: krzysiekg » 10 cze 2021, 9:34

a moze mi ktos podac zrodlo gdzie jest napisane ze ten caly tramwaj ma isc przez buszka? jak on niby tam ma wykrecic? Ja na mapach widze AK i tylko AK. przystanek sie nazywa przybyszewskiego bo zapewne jest na wysokosci tej ulicy.
ale gdzies zeby skrecal przy mercedesie w przybyszewskiego i potem buszka przy ogrodkach to nie widze...
Chyba nie piszecie o tym ze bezie glosno bo tramwaj na Ak bedzie?

Peterb

Postautor: Peterb » 10 cze 2021, 12:48

krzysiekg pisze:a moze mi ktos podac zrodlo gdzie jest napisane ze ten caly tramwaj ma isc przez buszka? jak on niby tam ma wykrecic? Ja na mapach widze AK i tylko AK. przystanek sie nazywa przybyszewskiego bo zapewne jest na wysokosci tej ulicy.
ale gdzies zeby skrecal przy mercedesie w przybyszewskiego i potem buszka przy ogrodkach to nie widze...
Chyba nie piszecie o tym ze bezie glosno bo tramwaj na Ak bedzie?

Jedyne źródło to ten post powyżej i wynika z tego, że ktoś nie potrafi czytać mapy i tylko niepotrzebnie wprowadza innych w błąd. Upublicznione ostatnio plany premetra wyraźnie pokazują, że jeżeli takowe powstanie to będzie przebiegać ulicami Reymonta, Piastowską i al. Armii Krajowej.

Rak

Postautor: Rak » 10 cze 2021, 12:56

A macie może info kiedy Buszka zrobią (lub nie?). To znakomicie skracałoby przejazd Reymonta->AK.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”