Kraków potrzebuje ładnych bloków, żeby się rozwijać / ładna nowa architektura w Krakowie

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
Miętus

Re: Kraków potrzebuje ładnych bloków, żeby się rozwijać / ładna nowa architektura w Krakowie

Postautor: Miętus » 26 maja 2021, 7:35

Rozeta pisze:Bezapelacyjnie niskie i nowoczesne budynki Ekopark na Armii Krajowej doskonale wyglądają pośród tamtej zieleni.

To jest skrzyżowanie Przybyszewskiego i Buszka. Okolica zacna.

Rak

Re: Kraków potrzebuje ładnych bloków, żeby się rozwijać / ładna nowa architektura w Krakowie

Postautor: Rak » 26 maja 2021, 8:35

Miętus pisze:
Rozeta pisze:Bezapelacyjnie niskie i nowoczesne budynki Ekopark na Armii Krajowej doskonale wyglądają pośród tamtej zieleni.

Dostanie mi się na forum na pewno ale po wybudowaniu wszystkich etapów i dodaniu wysokich bloków p64 zepsuł ta okolicę i kameralność ekoparku, wcześniej było super gdy nie było tych wysokich szarych bloków.

Także ekopark na Przybyszewskiego mocno dla mnie na tym stracił.

Idealne było wcześniejsze połączenie niskich bloczków atalu i ekoparku, harmonia z otoczeniem i równowaga wielkości brył i swiatla w okolicy została bezpowrotnie utracona.

Miętus

Postautor: Miętus » 26 maja 2021, 9:11

Rak pisze:
Miętus pisze:

Dostanie mi się na forum na pewno ale po wybudowaniu wszystkich etapów i dodaniu wysokich bloków p64 zepsuł ta okolicę i kameralność ekoparku, wcześniej było super gdy nie było tych wysokich szarych bloków.

Idealne było wcześniejsze połączenie niskich bloczków atalu i ekoparku, harmonia z otoczeniem i równowaga wielkości brył i swiatla w okolicy została bezpowrotnie utracona.

Każdy ma przecież prawo do własnego zdania albo żeby się nie znać.
Zobaczysz jak zostanie wszystko oddane wraz z nowym ogrodzeniem i przebudowaną drogą, to Buszka ma szansę stać się nawet nr 1 ulic w Krakowie.

Rak

Postautor: Rak » 27 maja 2021, 12:32

Miętus pisze:
Rak pisze:
Miętus pisze:To jest skrzyżowanie Przybyszewskiego i Buszka. Okolica zacna.

Każdy ma przecież prawo do własnego zdania albo żeby się nie znać.
Zobaczysz jak zostanie wszystko oddane wraz z nowym ogrodzeniem i przebudowaną drogą, to Buszka ma szansę stać się nawet nr 1 ulic w Krakowie.

Owszem pewnie wyjdzie całkiem ładnie i to co opisałem zachodzi jedynie gdy stoi się tuż przed eko-przybyszem lub patrzy od armii krajowej jadąc od zachodu.

(p.s. bez nachalnego nr 1 wyszłoby nieco bardziej autentycznie ;) - pozdrówka jak mniemam i oczywiście mogę się mylić dla piotrekdom :) )

drzewo_z_betonu

Postautor: drzewo_z_betonu » 01 lip 2021, 20:38

Jaki styl pasuje do Krakowa? Jeśli można w tym temacie wrzucać zdjęcia, to kilka inspiracji:Obrazek
Obrazek
Obrazek

drzewo_z_betonu

Postautor: drzewo_z_betonu » 02 lip 2021, 13:45

Obrazek
dl6bglhcfn2kh.cloudfront.net/phpFf1YZQ.jpg?version=1498228470

drzewo_z_betonu

Postautor: drzewo_z_betonu » 03 lip 2021, 10:50

Zgadzam się z wcześniejszymi wpisami że z ostatnich inwestycji architektonicznie Przybyszewskiego (od EKOPARK) jest jedną z lepszych. Miejmy nadzieję że więcej będzie się w podobnym stylu w Krakowie budować :) Inspiracje:

Obrazek
cdclux.com/wp-content/uploads/2019/11/miysis_3d_cdcl_domaine-petit-parc_r%C3%A9sidence3-vue-avant_finale.jpg

drzewo_z_betonu

Postautor: drzewo_z_betonu » 07 lip 2021, 17:54

Obrazek
artychoc-studio.com/wp-content/uploads/2016/11/Clichy-5-Bureaux-de%CC%81f-NEXITY.jpg

it5

Postautor: it5 » 07 lip 2021, 18:20

Bardzo nowocześnie i ładnie prezentują się atalowskie duże osiedla:
Załączniki
przy1.jpg
przy1.jpg (139.31 KiB) Przejrzano 4945 razy

drzewo_z_betonu

Postautor: drzewo_z_betonu » 09 lip 2021, 11:32

Kolejna architektonicznie ładna inwestycja z nowszych : NY Residence na Wrocławskiej 33 od TERRA CASA. Ma ciekawą fasadę na dole, układ i kolory budynków fajnie się komponują ze skrawkiem zieleni obok. :)
(* nie mam kupionego mieszkania tam, jestem na etapie poszukiwania mieszkania dla siebie i rozpoznaję na razie ciekawsze firmy)

Obrazek
https://img.investmap.pl/gallery/43/43/ ... .jpeg.webp
Obrazek
Obrazek

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”