anubis pisze:krakus1891 pisze:Raczej szykuje nam się nadal olbrzymia podaż mieszkań na wynajem, a sukcesem wydaje sie być powrót do popytu sprzed pandemii, tylko że to i tak nie doprowadzi do powrotu cen najmu do poziomów sprzed pandemii ...
Też tak myślę. Ogromnym sukcesem będzie jeżeli w ogóle ceny przestaną spadać. W październiku spadki być może trochę zahamują z uwagi na powrót studentów, ale to sezonowe. Mieszkań na wynajem jest dużo więcej niż wynoszą potrzeby.Padre pisze:Może to będzie błąd ale pochwałę się.
Trzy z czterech mieszkań , umowy podpisane na najbliższe 12 miesięcy.
Czwarte ( promienistych) jeszcze nie wykończone ale w tej okolicy samo znajdzie najemcę.
Rynek wraca do normy po roku.
Ciekawe czasy, że właściciel jako sukces ogłasza, że w ogóle wynajął, ma umowę i w ogóle.
Jak pisał @krakus1891, masa mieszkań została kupiona, będzie wykańczana i zasili dodatkowo rynek najmu. Sprzedaż mieszkań na pierwotnym ~10k rocznie, z tego popyt inwestycyjny ok. 70-80%. Do tego dwa lata pandemii - stawiam, że miejsc na wynajem przybyło ze 30-40k.
A jak się nazywa ten wątek?
Skoro jestem w tym biznesie i uczestniczę w tym forum to nie mogę się tym chwalić?
Nie wiem zazdrościsz czy zawistny jesteś?
Jednak faktycznie strata czasu na tym forum. Szkoda.