Trafiłem na forum przypadkiem i widzę, że Szanowni Przedmówcy mają szereg pytań i wątpliwości dotyczących postępów w realizacji prac Bronowickich Ogrodów.
Podobnie jak Wy jestem szczęśliwym nabywcą mieszkania i również oczekuję na odbiór i wydanie kluczy upragnionego „M”. Przyznam, że w BO spodobała mi się fajna lokalizacja – no i ciekawa koncepcja architektoniczna. Zgadzam się z przedmówcami, że to dobra inwestycja na przyszłość – sądzę, że wartość mieszkań wzrośnie gdy miasto wybuduje wreszcie tramwaj i skończy się budowa stacji kolejki aglomeracyjnej.
Mam dostęp do informacji bezpośrednio z budowy i biura sprzedaży – chętnie na wszystkie Wasze pytania odpowiem. Jeżeli jesteście zainteresowani szczegółami, dzwońcie śmiało lub piszcie (na ile będę w stanie – pomogę: 668-492-948).
Przede wszystkim, z obiektywnych źródeł wiem, że nie ma opóźnień jeśli chodzi o terminy dot. podpisania umów. Te na chwilę obecną nie są w żaden sposób zagrożone. Termin o którym piszecie to planowany moment zakończenia prac budowlanych (tj. terenowych). Dla nas jako mieszkańców liczy się chwila kiedy budowę odbierze nadzór budowlany, no i czas faktycznego odbioru lokali przez nas - mieszkańców. Do tego momentu, jakiekolwiek przesunięcia są dla nas bez znaczenia, skoro i tak nie można korzystać z lokalu. Co do terminu podpisania umów, deweloper nie ma więc opóźnień.
Co do zakończenia prac, były prowadzone na Sosnowieckiej badania archeologiczne. Z informacji uzyskanych od Pana archeologa wynika, że pomimo jego intensywnych starań nic nie znaleziono (na szczęście

) i prace mogły ruszyć dalej. Swoją drogą, teren ma bardzo głęboką historię i aż dziw bierze, że nic nie wykopali.
Deweloper wystarał się jeszcze o dodatkowy pas zieleni i oddalenie jednego z bloków od drogi, co wymagało czasu. Szczęśliwie, szybko się z tym uporali. Poza tym jest jeszcze sprawa planu zagospodarowania przestrzennego, nad którym miasto teraz proceduje.
Gdybyście mieli jakieś pytania, piszcie śmiało lub dzwońcie
Wojtek Skręt