Krakow potrzebuje tanich mieszkan by sie rozwijac

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
Awatar użytkownika
anubis

Re: Krakow potrzebuje tanich mieszkan by sie rozwijac

Postautor: anubis » 22 lip 2021, 22:20

Krakus44 pisze:Kiedys admin wygrazal mi sie na drodze mailowej, ale skad innad wiem co mozna z tym zrobic. Jestem tu hobbistycznie, w pc do nich i nie pozostane obojetny na zastraszanie.

Gościu, nie wiem jak w pozostałych Twoich mieszkaniach, ale w tym, w którym teraz siedzisz masz ewidentnie nierówno pod sufitem. :D
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 22 lip 2021, 22:22

Padre pisze:
anubis pisze:Nie współczujesz, boisz się załamania. Myślę, że doskonale wiesz, że sytuacja na rynku jest niezdrowa, prasa pisze już o bańce i nie wiadomo czy to zaraz nie walnie. Jak walnie to doskonale wiesz, że nie zdążysz sprzedać.

Teraz w ogóle jest ciekawa sytuacja, bo deweloperzy zakontraktowali materiałów na cenowej górce i zaraz może się okazać, że będą rzeczywiście musieli podnieść ceny, żeby za to zapłacić. A kupujących może jednocześnie zabraknąć.

Podobny klimat był w 2007 roku. Wtedy też ceny materiałów budowlanych nagle spotkała wieka pompa, a już rok później zaczął się wieloletni zjazd.

No i nie do końca się zgodzę, że w 2007 roku był krach. Raczej była korekta, rozłożona na 8 lat. Krach dopiero przed nami.

Administrator jak to jest . Posty zdrowo myślących użytkowników są cenzurowane a posty tego oszołoma są nie ruszane ! No chyba że ten typek jest administratorem .
Ps. Wiecie doskonale że on tymi wpisami działa na niekorzyść przypadkowych czytelników, którzy pragną przeczytać czegoś rzetelnego.

Tak, pytalem juz naszego admina czy przypadkiem sam nie tworzy tych bzdurnych postow zeby nakrecac dyskusje. Jedynie wczoraj usunal jego posty bo wyszlo na jaw ze sie pomylil i pomylil mnie z innym uzytkownikiem. Wykazalem ze sie pomylil, i nagle zniknely nawet posty anubisa, ktore wcale usuniete byc nie musialy. To mafia kolego.

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 22 lip 2021, 22:24

anubis pisze:
Krakus44 pisze:Kiedys admin wygrazal mi sie na drodze mailowej, ale skad innad wiem co mozna z tym zrobic. Jestem tu hobbistycznie, w pc do nich i nie pozostane obojetny na zastraszanie.

Gościu, nie wiem jak w pozostałych Twoich mieszkaniach, ale w tym, w którym teraz siedzisz masz ewidentnie nierówno pod sufitem. :D

Sufit mam rowny o powierzchni 70m2, a twoj ...10m2?
Ja pisalem o adminie, a Ty odpowiadasz mi jakbys mial z tym zwiazek. A masz?? 8-)
PS Anubis, wytlumacz nam dlaczego wczoraj zniknal Twoj post.... :lol: Po ktorym zostalem oskarzony o zaoranie, kiedy ty akurat prowadziles dialog z kims innym. a ja wogole nie uczestniczylem w tej bzdurnej dyskusji..jak zwykle zreszta w twoim wykonnaiu?
Mam ciagle skreeny wykazujace ze prowadzisz tu dyskusje sam ze soba z roznych kont bo zapominasz sie przelogowywac. Wrzucic Ci je tu teraz...? Proponowalem wczoraj, ze odswieze Ci pamiec kolego, ale admin, chroniac Cie, usunal te posty. :lol:

Mateuszkrk93

Postautor: Mateuszkrk93 » 22 lip 2021, 22:33

Ja akurat tam staram się rzeletnie oceniać sytuację, punktować dlaczego warto kupić czy nie kupić. Jakie były ceny, jakie są, jakie mogą być.
Próbuje sam nadal odkryć na czym polega obecna wysoka cena nieruchomości w Krkaowie w stosunku do realnej wartości jaka za sobą niosą.
Pomagać ludziom w potrzebie. Oceniać, ktory deweloper i architekt zrobił dobra robotę, a który buduje byle co i byle gdzie.

Myślę, że pisanie prawdy i faktów o tym rynku, w którym to nie kupuje się pietruszki a powierzchnię na której planuje się spędzić wiele lat swojego życia lub planuje się na niej zarobić pieniążki inwestycjąc grube tysiące jest pomocne dla wszystkich stron.

Wiadomo, zasięg jest jaki jest, to jest forum dla koneserów, pasjonatów, nie dla napalonego kupca, który naczytal się ze drożało, drożeje i będzie drożec i bezkrytycznie przyjmuje takie informacje.

Kqzdyma swoje racje. Im więcej rzetelnej dyskusji, danych i analiz tym lepiej. Prawda zawsze leży po środku.

Awatar użytkownika
anubis

Postautor: anubis » 22 lip 2021, 22:35

@Krakus44, admin usuwa Twoje posty, bo są niemerytoryczne i zwyczajnie głupie. Jak tego nie widzisz, ani nie rozumiesz to co do Twojej inteligencji też nie mam zbyt dobrych wiadomości. :D

Swoją drogą, to też jest spoko poczytać co o sytuacji sądzą takie zwykłe janusze. Ale bez przesady, bo to nie jest spotkanie na szybkim piwku za śmietnikiem, tylko chcemy tu też poważnie porozmawiać.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

Mar G

Postautor: Mar G » 22 lip 2021, 22:39

Padre pisze:
anubis pisze:Nie współczujesz, boisz się załamania. Myślę, że doskonale wiesz, że sytuacja na rynku jest niezdrowa, prasa pisze już o bańce i nie wiadomo czy to zaraz nie walnie. Jak walnie to doskonale wiesz, że nie zdążysz sprzedać.

Teraz w ogóle jest ciekawa sytuacja, bo deweloperzy zakontraktowali materiałów na cenowej górce i zaraz może się okazać, że będą rzeczywiście musieli podnieść ceny, żeby za to zapłacić. A kupujących może jednocześnie zabraknąć.

Podobny klimat był w 2007 roku. Wtedy też ceny materiałów budowlanych nagle spotkała wieka pompa, a już rok później zaczął się wieloletni zjazd.

No i nie do końca się zgodzę, że w 2007 roku był krach. Raczej była korekta, rozłożona na 8 lat. Krach dopiero przed nami.

Administrator jak to jest . Posty zdrowo myślących użytkowników są cenzurowane a posty tego oszołoma są nie ruszane ! No chyba że ten typek jest administratorem .
Ps. Wiecie doskonale że on tymi wpisami działa na niekorzyść przypadkowych czytelników, którzy pragną przeczytać czegoś rzetelnego.

trafiłeś w punkt, jako kolejny dostaniesz pewnie zaraz maila z groźbami od Admina - bo nie piszesz po linii partii.

tu mogą tylko pisać swobodnie Ci, którzy używają słów typu "jeb...." jak Mateuszek, czy nazywać innych "kiep..." jak Anubis.

posty innych , zrównoważonych i nie objętych procesem frustracji stale rosnącymi cenami, są usuwane.
tak już od roku.
luz- przywyknij.

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 22 lip 2021, 22:41

anubis pisze:@Krakus44, admin usuwa Twoje posty, bo są niemerytoryczne i zwyczajnie głupie. Jak tego nie widzisz, ani nie rozumiesz to co do Twojej inteligencji też nie mam zbyt dobrych wiadomości. :D

Swoją drogą, to też jest spoko poczytać co o sytuacji sądzą takie zwykłe janusze. Ale bez przesady, bo to nie jest spotkanie na szybkim piwku za śmietnikiem, tylko chcemy tu też poważnie porozmawiać.

Rozmawiales z adminem? :D Jaka stawka od 12 do 24? A nadgodziny do 1 w nocy jak wczoraj? Oplaca sie? Chyba nie no bo ciagle te 10m2 nad glowa i w dodatku wypozyczone.
Twoje sa merytoryczne. Jak to bylo...? Ceny -50% za mieszkanie w Krakowie, wynajem apartamentu w centrum miasta za 1000 zl/mies z mediami, krach i apokalipsa Dobrze zapamietalem? :lol:

Mateuszkrk93

Postautor: Mateuszkrk93 » 22 lip 2021, 22:41

Wogole ciekawa sprawa, tego nigdy nie liczyłem, natchnęło mnie na spacerze.

Mieszkanie 50metrow, po 10k/metr, wykonczenie plus garaż 100k.
Razem 600k.

Wynajac 50metrow to teraz 2500 z rachunkami w nowym bloku, w całkiem spoko okolicy.

To jest 30 tys w rok.
Czyli 600tys dopiero po 20 latach.
Biorąc pod uwagę, że ceny najmu lekko spadają (niezaprzeczalny fakt, tak samo jak ten fakt że mieszkania ostatnio drożeją), może nawet i 22 lata.

Doliczajac koszt utrzymania własnego mieszkania na poziomie 500zl miesięcznie to jest przez 22 lata kolejne 132tys.
Czyli kolejne 4 lata bezstresowego najmu.

Czyli tak naprawdę zakup względem najmu to około 25 lat gdzie wychodzimy z wlaswym, 25 letnim mieszkaniem.
Ciekawe ile będzie warte za 25 lat.
Jeden rabin powie, że 1,5mln, inny powie, że za 25 lat będzie taki przesyt mieszkan, że być może będzie warte mniej niż w momencie zakupu.

I weź to człowieku się człowieku teraz bez stresu zadłuż na 500 tys :D ciężej rzucić pracę, ciężej pojechać na jakąś fajną, długa podróż, ciężej się przeprowadzić. Chcąc wynająć na legalnie, zapłacić podatek od dochodu i raz na jakiś czas odrestaurować licząc na jak najmniejsze luki w trakcie wynajmowania własnego zadluzonego mniej lub bardziej mieszkania i na brak wzrostu kosztów kredytu (wibor)
Dziwne czasy mamy.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2021, 22:53 przez Mateuszkrk93, łącznie zmieniany 3 razy.

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 22 lip 2021, 22:50

Mateuszkrk93 pisze:Wogole ciekawa sprawa, tego nigdy nie liczyłem, natchnęło mnie na spacerze.

Mieszkanie 50metrow, po 10k/metr, wykonczenie plus garaż 100k.
Razem 600k.

Wynajac 50metrow to teraz 2500 z rachunkami w nowym bloku, w całkiem spoko okolicy.

To jest 30 tys w rok.
Czyli 600tys dopiero po 20 latach.
Biorąc pod uwagę, że ceny najmu lekko spadają, może nawet i 22 lata.

Doliczajac koszt utrzymania własnego mieszkania na poziomie 500zl miesięcznie to jest przez 22 lata kolejne 132tys.
Czyli kolejne 4 lata bezstresowego najmu.

Czyli tak naprawdę zakup względem najmu to około 25 lat gdzie wychodzimy z wlanwym, 25 letnim mieszkaniem.
Ciekawe ile będzie warte za 25 lat.
Jeden rabin powie, że 1,5mln, inny powie, że za 25 lat będzie taki przesyt mieszkan, że być może będzie warte mniej niż w momencie zakupu.

I weź to człowieku się człowieku teraz bez stresu zadłuż na 500 tys :D
Dziwne czasy mamy.

Zapomnaieles o jednym. Majac swoje, zostawiasz nieruchomosc przyszlym pokoleniom. Tym sie roznimy od krajow na Zachodzie gdzie dorobek przekazuje sie z pokolenia na pokolenie. W tym kraju to dopiero my mamy szanse czegos sie dorobic. Wynajmujac wyrzucasz kase w bloto. Majac 30 lat i kupujac lokum jestes na swoim juz w wieku 55 lat. Przed Toba wtedy jeszcze okolo 25 lat do 80-tki, a Twoje dzieci i wnuki odziedzicza to po Tobie. Myslisz dzisiaj jak 25 latek. Posluchaj 50 latka. Na swoim, i nie w wynajmowanym,. Dlatego nie toleruje tu tych belkotliwych teorii jednego kretyna.

Mateuszkrk93

Postautor: Mateuszkrk93 » 22 lip 2021, 22:56

To akurat prawda z tymi dziecmi, ale w sumie chyba lepiej zadbać o siebie, w sensie dzieciom trzeba pomoc, ale najlepiej dać wędkę - oby była jakąś porządna. Nie wiem czy wielotysieczny spadek po rodzicach jest lepszy niż dobra edukacja i wychowanie na pracowitego czlowieka.
Pewnie najlepiej żeby to szło w parze.

Ja tam jednak wolę chyba tą kasiorę wydać na głupoty :D
W sensie obserwować sytuację z boku jeszcze przez jakiś czas, bo dziwna na cała panemia i jej skutki póki co.

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”