Bronowickie Ogrody Kraków forum opinie mieszkania Sosnowiecka deweloper DES

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
AgentDejv

Re: Bronowickie Ogrody Kraków forum opinie mieszkania Sosnowiecka deweloper DES

Postautor: AgentDejv » 09 maja 2017, 9:59

Zwykle przedstawia się klientom datę bardziej optymistyczną a w umowach wpisuje się datę późniejszą :) To powszechna praktyka wśród deweloperów.
Niestety rzadko budynek oddaje się przed terminem.

HomerTheRanger

Postautor: HomerTheRanger » 09 maja 2017, 10:18

AgentDejv pisze:Zwykle przedstawia się klientom datę bardziej optymistyczną a w umowach wpisuje się datę późniejszą :) To powszechna praktyka wśród deweloperów.
Niestety rzadko budynek oddaje się przed terminem.

Jednak klienci, którzy wcześniej się tu udzielali mieli wrażenie do ostatniego dnia, że wejdą do mieszkań zgodnie z obietnicami. Coś tu albo nie zadziałało, albo zadziałało, tylko klienci nie byli do końca uświadomieni.
Jeśli wiedziałbym, że wchodzę w nowym kwartale do mieszkania, to mam nagraną ekipę, materiały, sprzęt, urlop itp... Konkretne plany i akcje podjęte przez właścicieli nowych mieszkąń (chyba że się mylę :) ). Przedstawiciele dewelopera twierdzą, że wszystko zgodnie z umową, a klienci, którzy wpłacili pieniądze (często oszczędności życia) czują się oszukani.

W tej sytuacji, jeśli to jest kolejny przykład powszechnej praktyki deweloperów, to BO straciły swój atut i wylądowały w tym samym worku, co konkurencja.

Ślędzę nadal wątek, bo BO mnie zaintrygowały, ale nie czuję się jak rybka akwariowa, a raczej jak krowa w Gangesie. Nie lubię kiedy jest mętnie :)

ak28607

Postautor: ak28607 » 09 maja 2017, 18:35

HomerTheRanger pisze:Wygląda to tak jakbyście Państwo sugerowali, że z końcem marca nowi właściciele będą mogli zasiedlać swoje mieszkania.

Sugerowali??
Nikt mi niczego nie sugerował, tylko byłem bardzo ochoczo zapewniany o tym że będę mógł zacząć remont już pod koniec marca. Ba! Kilka razy nawet powiedziano mi, że będę mógł zacząć wcześniej jeszcze przed odbiorem mieszkania (czego oczywiście nie planowałem robić). Więc to nie były sugestie tylko celowe wprowadzanie w błąd przez pracowników biura sprzedaży. HomerTheRanger - w moim przypadku ekipa remontowa była już dograna, pomijam fakt utraty zaliczy którą wpłaciłem, ale jeśli mieszkania będą gotowe na koniec czerwca to w zasadnie nie mam firmy wykończeniowej bo najzwyczajniej w świecie firma którą chciałem zatrudnić nie ma już terminów, a mój termin przepadł! Nikomu nie życzę znalezienia się w takiej sytuacji jak ja, ale w jakiś pokrętny sposób pociesza mnie fakt, że nie tylko ja dałem się oszukać. Mam nadzieję, że nikt nie oczekuje oddania mieszkania do końca czerwca. Ja już założyłem, że ten termin to zapewne planowane zakończenie opóźniających się prac budowlanych i wtedy historia zacznie się od nowa.

Ikfp

Postautor: Ikfp » 10 maja 2017, 16:29

Racja, mam dokładnie takie same odczucia... Byliśmy zapewniani że mieszkania bedą odbierane na początku kwietnia. Absurdalne jest dla mnie to że jeszcze na początku marca p. Wojciech nadal utwierdzał nas w fakcie że budowa będzie zakończona do 30 marca a wtedy ewidentnie stan budowy nie wykazywał na zakończenia w terminie. Naprawdę wszystko można zrozumieć opóźnienie, czy archeologów itp ale dlaczego nie byliśmy informowani bezzwołocznie tylko zostaliśmy poinformowani z dniem 30 marca. Panie Wojciechu mam nadzieję że teraz nabywcy będą informowani na bieżąco o postępach i ewentualnych dalszych opóźnieniach (chodź takich sobie nie wyobrażam). Bardzo przykra sytuacja na której niestety zawiodłem swoje zaufanie do dewelopera i biura sprzedaży.

owijka

Postautor: owijka » 11 maja 2017, 17:40

Czytam to i tak jakbym czytała swoje myśli :) Myślę że póki co nie ma co liczyć na "bezpośrednie" informacje z budowy. Proponuję, że jeżeli ktoś czasem zagląda na plan budowy to niech zawsze zrobi kilka fotek i wrzuci tutaj. Zawsze będą to dodatkowe informacje dla przyszłych mieszkańców jak posuwają się prace.

A tak na marginesie... ostatni wpis w dzienniku budowy mnie rozwalił doszczętnie! "Kilka nowości z budowy" i do tego 3 zdjęcia posadzki balkonowej... O_o No ludzie jedyni! Naprawdę nie można dodać kilku, ale sensownych zdjęć z budowy? Jak wygląda wykańczanie części wspólnej albo zagospodarowanie zewnętrznej części budowy? Apel do Biura Sprzedaży - wysilcie się chodź trochę! Chyba, że nic poza tym nie idzie do przodu, więc ok zwracam honor. :)

Ma ktoś info dlaczego budynki nie są w pełni otynkowane tylko kilka ścian już od ponad kilku miesięcy jest bez tynku?

xyzabc

Postautor: xyzabc » 18 maja 2017, 20:24

.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2017, 22:56 przez xyzabc, łącznie zmieniany 1 raz.

Agnieszkaa

Postautor: Agnieszkaa » 20 maja 2017, 12:17

Niestety nie otrzymaliśmy żadnego pisma. Na własnąręką dowiadujemy się ustnie ze będzie opóźnienie Ale dokładnie ile to pewności nie ma. Wiec tak naprawdę nie wiemy co gdzie i jak.

Agnieszkaa

Postautor: Agnieszkaa » 21 maja 2017, 21:20

a skad wiesz ze chcial? pare dni temu zapewnial ze juz nie moze sie doczekac wprowadzenia..

xyzabc

Postautor: xyzabc » 22 maja 2017, 9:30

.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2017, 22:56 przez xyzabc, łącznie zmieniany 1 raz.

xyzabc

Postautor: xyzabc » 23 maja 2017, 13:40

.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2017, 22:55 przez xyzabc, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”