Fabryczna City Kraków (mieszkania) - Inter-Bud Developer / opinie i informacje na forum
Re: Fabryczna City Kraków (mieszkania) - Inter-Bud Developer / opinie i informacje na forum
Przy obecnych cenach to chyba nie ma sensu takiego mieszkania kupować tylko lepiej iść w dom/ bliźniak. Moim zdaniem mieszkanie ma sens do plus minus 70 metrów. 100 metrow plus miejsce itd to wchodzimy na ok 1,3 mln pln a może i więcej.
Re: Fabryczna City Kraków (mieszkania) - Inter-Bud Developer / opinie i informacje na forum
Piszę tak bo tak osobiście zrobiłem 

Hakelbery pisze:Przy obecnych cenach to chyba nie ma sensu takiego mieszkania kupować tylko lepiej iść w dom/ bliźniak. Moim zdaniem mieszkanie ma sens do plus minus 70 metrów. 100 metrow plus miejsce itd to wchodzimy na ok 1,3 mln pln a może i więcej.
Pełna zgoda

Specjalnie się zarejestrowałam by opisać sytuację jaka ja i narzeczony uraczyliśmy a propos tej inwestycji. Jesteśmy po trzech tygodniach intensywnych rozmów z nimi i negocjacjach. Po kilku wizytach na inwestycji dopiero dzisiaj dowiedziałam się przypadkiem, że mini plac jaki tam powstał nie należy do mieszkańców tylko do nowo powstałego przedszkola. Deweloper chwali się na wizualizacjach i w opisach inwestycji placem zabaw. Na każdym kroku pokazywany jest plac zabaw. Jest to jawne wprowadzanie w błąd. Placu zabaw od nich nie uraczycie. Części wspólne praktycznie nie istnieją - za to czynsz jaki oferują jest ogromny. Przełknęliśmy go z uwagi na to, że chociaż jest mały plac zabaw. Aczkolwiek teraz się okazuje, że nawet tego nie ma.
-
Buduja na kupie, że nawet nie ma miejsca na plac zabaw. Śmieszne i straszne i drogie 

AnitaS pisze:Specjalnie się zarejestrowałam by opisać sytuację jaka ja i narzeczony uraczyliśmy a propos tej inwestycji. Jesteśmy po trzech tygodniach intensywnych rozmów z nimi i negocjacjach. Po kilku wizytach na inwestycji dopiero dzisiaj dowiedziałam się przypadkiem, że mini plac jaki tam powstał nie należy do mieszkańców tylko do nowo powstałego przedszkola. Deweloper chwali się na wizualizacjach i w opisach inwestycji placem zabaw. Na każdym kroku pokazywany jest plac zabaw. Jest to jawne wprowadzanie w błąd. Placu zabaw od nich nie uraczycie. Części wspólne praktycznie nie istnieją - za to czynsz jaki oferują jest ogromny. Przełknęliśmy go z uwagi na to, że chociaż jest mały plac zabaw. Aczkolwiek teraz się okazuje, że nawet tego nie ma.
Oj tam, to nieprawda, przeciez pod hotelem/muzem wodki zapewne bedzie plac zabaw, tyle ze dla takich troche wiekszych dzieci

yyeeoo pisze:Hakelbery pisze:Przy obecnych cenach to chyba nie ma sensu takiego mieszkania kupować tylko lepiej iść w dom/ bliźniak. Moim zdaniem mieszkanie ma sens do plus minus 70 metrów. 100 metrow plus miejsce itd to wchodzimy na ok 1,3 mln pln a może i więcej.
Pełna zgoda
A co z osobami, które pracują w centrum i nie chcą tracić czasu na dojazdy? Też powinny decydować się na dom?
mop pisze:yyeeoo pisze:Hakelbery pisze:Przy obecnych cenach to chyba nie ma sensu takiego mieszkania kupować tylko lepiej iść w dom/ bliźniak. Moim zdaniem mieszkanie ma sens do plus minus 70 metrów. 100 metrow plus miejsce itd to wchodzimy na ok 1,3 mln pln a może i więcej.
Pełna zgoda
A co z osobami, które pracują w centrum i nie chcą tracić czasu na dojazdy? Też powinny decydować się na dom?
Bliźniak (bo na dom już nikogo nie stać) blisko SKA bo tramwajem z Nowej Huty czy Ikei to ponad 30 minut jazdy będzie ?
Rak pisze:mop pisze:yyeeoo pisze:
Pełna zgoda
Bliźniak (bo na dom już nikogo nie stać) blisko SKA bo tramwajem z Nowej Huty czy Ikei to ponad 30 minut jazdy będzie ?
Czyli godzina codziennie vs. rowerem z fabrycznej na pawią 2x10 min. Masz jakieś przykłady takich bliźniaków, gdzie od drzwi do drzwi w 30 minut się dojedzie? Pytam, bo mnie to by akurat pasowało i szukam. Ale nie dziwię się, że ktoś woli 100mkw na fabrycznej. Aha, no i oczywiście szkoła dość blisko domu, aby dodatkowo nie tracić czasu na doprowadzenie dzieci.
mop pisze:Rak pisze:mop pisze:
Czyli godzina codziennie vs. rowerem z fabrycznej na pawią 2x10 min. Masz jakieś przykłady takich bliźniaków, gdzie od drzwi do drzwi w 30 minut się dojedzie? Pytam, bo mnie to by akurat pasowało i szukam. Ale nie dziwię się, że ktoś woli 100mkw na fabrycznej. Aha, no i oczywiście szkoła dość blisko domu, aby dodatkowo nie tracić czasu na doprowadzenie dzieci.

Z infrastrukturą dla dzieci to trochę masakra dalej od krakowa i to mnie może powstrzymać od takiej przeprowadzki.
Na fabrycznej podobało mi się jedno ogłoszenie, gdyby nie lekkie odludzie tam w okolicy to może może.. poszukam i jeśli znajdę wrzucę to ogł.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”