Fabryczna City Kraków (mieszkania) - Inter-Bud Developer / opinie i informacje na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Hakelbery

Re: Fabryczna City Kraków (mieszkania) - Inter-Bud Developer / opinie i informacje na forum

Postautor: Hakelbery » 16 sie 2021, 22:19

Przy obecnych cenach to chyba nie ma sensu takiego mieszkania kupować tylko lepiej iść w dom/ bliźniak. Moim zdaniem mieszkanie ma sens do plus minus 70 metrów. 100 metrow plus miejsce itd to wchodzimy na ok 1,3 mln pln a może i więcej.

Hakelbery

Re: Fabryczna City Kraków (mieszkania) - Inter-Bud Developer / opinie i informacje na forum

Postautor: Hakelbery » 16 sie 2021, 22:20

Piszę tak bo tak osobiście zrobiłem :)

yyeeoo

Postautor: yyeeoo » 17 sie 2021, 16:05

Hakelbery pisze:Przy obecnych cenach to chyba nie ma sensu takiego mieszkania kupować tylko lepiej iść w dom/ bliźniak. Moim zdaniem mieszkanie ma sens do plus minus 70 metrów. 100 metrow plus miejsce itd to wchodzimy na ok 1,3 mln pln a może i więcej.

Pełna zgoda ;)

AnitaS

Postautor: AnitaS » 17 sie 2021, 17:29

Specjalnie się zarejestrowałam by opisać sytuację jaka ja i narzeczony uraczyliśmy a propos tej inwestycji. Jesteśmy po trzech tygodniach intensywnych rozmów z nimi i negocjacjach. Po kilku wizytach na inwestycji dopiero dzisiaj dowiedziałam się przypadkiem, że mini plac jaki tam powstał nie należy do mieszkańców tylko do nowo powstałego przedszkola. Deweloper chwali się na wizualizacjach i w opisach inwestycji placem zabaw. Na każdym kroku pokazywany jest plac zabaw. Jest to jawne wprowadzanie w błąd. Placu zabaw od nich nie uraczycie. Części wspólne praktycznie nie istnieją - za to czynsz jaki oferują jest ogromny. Przełknęliśmy go z uwagi na to, że chociaż jest mały plac zabaw. Aczkolwiek teraz się okazuje, że nawet tego nie ma.

Mateuszkrk93

Postautor: Mateuszkrk93 » 17 sie 2021, 19:44

Buduja na kupie, że nawet nie ma miejsca na plac zabaw. Śmieszne i straszne i drogie ;)

abc

Postautor: abc » 17 sie 2021, 22:39

AnitaS pisze:Specjalnie się zarejestrowałam by opisać sytuację jaka ja i narzeczony uraczyliśmy a propos tej inwestycji. Jesteśmy po trzech tygodniach intensywnych rozmów z nimi i negocjacjach. Po kilku wizytach na inwestycji dopiero dzisiaj dowiedziałam się przypadkiem, że mini plac jaki tam powstał nie należy do mieszkańców tylko do nowo powstałego przedszkola. Deweloper chwali się na wizualizacjach i w opisach inwestycji placem zabaw. Na każdym kroku pokazywany jest plac zabaw. Jest to jawne wprowadzanie w błąd. Placu zabaw od nich nie uraczycie. Części wspólne praktycznie nie istnieją - za to czynsz jaki oferują jest ogromny. Przełknęliśmy go z uwagi na to, że chociaż jest mały plac zabaw. Aczkolwiek teraz się okazuje, że nawet tego nie ma.

Oj tam, to nieprawda, przeciez pod hotelem/muzem wodki zapewne bedzie plac zabaw, tyle ze dla takich troche wiekszych dzieci :D

mop

Postautor: mop » 18 sie 2021, 10:08

yyeeoo pisze:
Hakelbery pisze:Przy obecnych cenach to chyba nie ma sensu takiego mieszkania kupować tylko lepiej iść w dom/ bliźniak. Moim zdaniem mieszkanie ma sens do plus minus 70 metrów. 100 metrow plus miejsce itd to wchodzimy na ok 1,3 mln pln a może i więcej.

Pełna zgoda ;)

A co z osobami, które pracują w centrum i nie chcą tracić czasu na dojazdy? Też powinny decydować się na dom?

Rak

Postautor: Rak » 18 sie 2021, 10:40

mop pisze:
yyeeoo pisze:

Pełna zgoda ;)

A co z osobami, które pracują w centrum i nie chcą tracić czasu na dojazdy? Też powinny decydować się na dom?

Bliźniak (bo na dom już nikogo nie stać) blisko SKA bo tramwajem z Nowej Huty czy Ikei to ponad 30 minut jazdy będzie ?

mop

Postautor: mop » 18 sie 2021, 10:57

Rak pisze:
mop pisze:
yyeeoo pisze:
Pełna zgoda ;)

Bliźniak (bo na dom już nikogo nie stać) blisko SKA bo tramwajem z Nowej Huty czy Ikei to ponad 30 minut jazdy będzie ?

Czyli godzina codziennie vs. rowerem z fabrycznej na pawią 2x10 min. Masz jakieś przykłady takich bliźniaków, gdzie od drzwi do drzwi w 30 minut się dojedzie? Pytam, bo mnie to by akurat pasowało i szukam. Ale nie dziwię się, że ktoś woli 100mkw na fabrycznej. Aha, no i oczywiście szkoła dość blisko domu, aby dodatkowo nie tracić czasu na doprowadzenie dzieci.

Rak

Postautor: Rak » 18 sie 2021, 11:26

mop pisze:
Rak pisze:
mop pisze:

Czyli godzina codziennie vs. rowerem z fabrycznej na pawią 2x10 min. Masz jakieś przykłady takich bliźniaków, gdzie od drzwi do drzwi w 30 minut się dojedzie? Pytam, bo mnie to by akurat pasowało i szukam. Ale nie dziwię się, że ktoś woli 100mkw na fabrycznej. Aha, no i oczywiście szkoła dość blisko domu, aby dodatkowo nie tracić czasu na doprowadzenie dzieci.

;) to możemy się podzielić połówkami jak znajdziemy bo mi też żadne jeszcze z dostępnych nie spasowały, lecz "mam jeszcze czas" więc nie panikuję. Jak nienawidzę takiego rozwiązania to może innego nie będzie po prostu :D

Z infrastrukturą dla dzieci to trochę masakra dalej od krakowa i to mnie może powstrzymać od takiej przeprowadzki.

Na fabrycznej podobało mi się jedno ogłoszenie, gdyby nie lekkie odludzie tam w okolicy to może może.. poszukam i jeśli znajdę wrzucę to ogł.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”