Mar G pisze:polecam komentarze : ))
krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,27551778,lokator-nie-placil-za-wynajmowne-mieszkanie-wprowadzili-sie.html
W tym artykule tych dwóch mężczyzn, w świetle prawa, włamało się do gościa i będą mieli kłopoty. Prawo w Polsce w ogóle nie chroni właścicieli i tutaj właściciel musiał być już serio zdesperowany. Dlatego nigdy nie będę zajmował się inwestycjami "pod najem". Masa jest takich cwaniaków co płacą tylko pierwszy czynsz, a potem bujaj się facet. Wyprowadzą się, jeśli już, w wielkiej łasce po kilku latach, zostawią zniszczone mieszkanie. Mój ziomek miał podobny problem z babą, co nie chciała się wynieść i pomogło dopiero, że dał jej 10 tys. do ręki.
Zaradny93 pisze:anubis pisze:Zamiast pisać takie kocopoły o kakao i wynajmowanym mieszkaniu jako symbolu ubóstwa

podziękowalibyście mi z raz, bo beze mnie dalej żylibyście wyłącznie w uniwersum sponsorowanej nagonki money.pl i Gazety Wyborczej.
Alez mysle, ze wiekszosc forumowiczow jest Ci wdzieczna za codzienny darmowy seans Matriksa, tyle, ze w wersji polskiej i komediowej.
Przypomina mi to anegdote o kierowcy wymachujacemu wszystkim na autostradzie, bo jada pod prad....

Dziekujemy!
Mylisz się, masa poważnych ludzi obawia się załamania. Te komunikaty w radio o ryzyku kredytowym od KNF to mały pikuś przy tym co się dzieje w backstage'u tego Matriksa. Pisałem Wam o podnoszeniu stóp kiedy jeszcze Glapiński mówił o ujemnych stopach. Teraz piszę z wyprzedzeniem o krachu. To jest wszystko za przewidywaniami poważnych ludzi, którzy jednak niestety nie przebijają się nad lobby dewelopersko-bankowe, bo ci ostatni są w prasie po kilka razy w tygodniu.
Oczywiście jest alternatywa - stopy wrócą do starego poziomu, a nad dodrukiem i zadłużeniem przejdziemy do porządku dziennego, ale to jest właśnie taki ekonomiczy Matrix. Za długi trzeba będzie zapłacić, gospodarka upomni się o swoje.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF
Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022