Apartamenty Masarska 8 Atal Kraków nowe mieszkania na Kazimierzu - forum, zdjęcia

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Rak

Re: Apartamenty Masarska 8 Atal Kraków nowe mieszkania na Kazimierzu - forum, zdjęcia

Postautor: Rak » 28 wrz 2021, 21:44

Hola hola jaka zamknięta skoro tam byla 1 rezerwacja wstepna max na otwarciu? Z tym komentarzem.o zamkniętej obaj razem polyneliscie z prądem :D choć nie identycznie bo wcześniej to była spekulacja a teraz po wprowadzeniu oferty skąd takie teksty o zamknietej tu?

1 Jest oferta że wszystkimi wolnymi mieszkaniami.
2 stopniowo doszło kilka wstępnych rezerwacji.
3 jaka sprzedaż zamknięta? Jak niby?

Proszę o wyjaśnienia..:/
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2021, 21:50 przez Rak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
anubis

Re: Apartamenty Masarska 8 Atal Kraków nowe mieszkania na Kazimierzu - forum, zdjęcia

Postautor: anubis » 28 wrz 2021, 21:48

A ja nie wiem. Ktoś napisał, że na razie jest zamknięta to uwierzyłem. :D

Biorąc pod uwagę jakie Atal robił fikołki na Dąbiu to może tutaj jest znowu jakaś nowa taktyka. Tzn. a'la Tętnowski - dajemy cenę z kosmosu i liczymy, że z czasem ceny wzrosną do tego poziomu. Na Dąbiu poszło w jeden dzień, bo wycenili za nisko. Może teraz postanowili celowo przestrzelić, a budują ze środków własnych.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

Rak

Postautor: Rak » 28 wrz 2021, 21:54

anubis pisze:A ja nie wiem. Ktoś napisał, że na razie jest zamknięta to uwierzyłem. :D

Biorąc pod uwagę jakie Atal robił fikołki na Dąbiu to może tutaj jest znowu jakaś nowa taktyka. Tzn. a'la Tętnowski - dajemy cenę z kosmosu i liczymy, że z czasem ceny wzrosną do tego poziomu.

Tak pisał MarG gdy się nie pojawiało nic jeszcze a już budowalo. Akurat bzdurą mi to pachniało aby aż tyle było w jakiejś jedynie wewnętrznej sprzedaży ale.mogly wejść już zarezerwowane..jednak nie weszły.

Ktoś to zatem pisal z ponad tydzień temu a dzisiaj mozna sobie wejść na stronę i sprawdzić i samemu wyciągać wnioski.

Awatar użytkownika
anubis

Postautor: anubis » 28 wrz 2021, 21:57

W ogóle nie kojarzę Atala z jakichś wewnętrznych sprzedaży. Wszystkie inwestycje w Krk, które kojarzę od Atala pojawiały się ze 100% mieszkań dostępnych. Tętnowski tak zrobił na Krowodrzy, że 1/3 lokali była od razu sprzedana/zarezerwowana... i tyle, potem już sprzedaż stanęła w miejscu. Myślałem, że tutaj jest podobnie, chociaż przyznam że nie pasowało mi to do Atala.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

Rak

Postautor: Rak » 28 wrz 2021, 22:06

anubis pisze:W ogóle nie kojarzę Atala z jakichś wewnętrznych sprzedaży. Wszystkie inwestycje w Krk, które kojarzę od Atala pojawiały się ze 100% mieszkań dostępnych. Tętnowski tak zrobił na Krowodrzy, że 1/3 lokali była od razu sprzedana/zarezerwowana... i tyle, potem już sprzedaż stanęła w miejscu. Myślałem, że tutaj jest podobnie, chociaż przyznam że nie pasowało mi to do Atala.

Nie było podobnie. Wystarczyło wejść na stronkę kilka razy i popatrzeć co jest dostępne.

Mar G

Postautor: Mar G » 28 wrz 2021, 23:08

nie wiecie o czym piszecie a zabieracie głos.

pisałem o etapie 2 - tej plombce 6a. nie było jej w sprzedaży otwartej.

a powtarzany bełkot Pana A. o cenie na Bajecznej od 9 z przodu (a było 1 mieszkanie po 9990 przy śmietniku spośród 100+ ...) jest żenujący
Załączniki
masarska.jpg
masarska.jpg (82.04 KiB) Przejrzano 4140 razy

Rak

Postautor: Rak » 29 wrz 2021, 8:29

Dobra nie rozumiałem wcześniejszej dywagacji o "6a".

Peace

Postautor: Peace » 29 wrz 2021, 15:30

Mar G pisze:pisałem o etapie 2 - tej plombce 6a. nie było jej w sprzedaży otwartej.

Jak jej nie było jak jest, to jest coś co na stronie ma 4 piętra a na razie zbudowali 2. Zresztą na niej była zrobiona rezerwacja pierwszego mieszkania.

NeVeS

Postautor: NeVeS » 29 wrz 2021, 16:42

Trochę odlecieli z tą ceną biorąc pod uwagę, że tam kompletnie nie ma przestrzeni przed oknami... to już taniej i atrakcyjniej ostatni etap na Zabłociu atala wyglądał....

Mar G

Postautor: Mar G » 29 wrz 2021, 16:50

NeVeS pisze:Trochę odlecieli z tą ceną biorąc pod uwagę, że tam kompletnie nie ma przestrzeni przed oknami... to już taniej i atrakcyjniej ostatni etap na Zabłociu atala wyglądał....

cały rynek odleciał cenowo , jedni mniej inni więcej.
nie sądzę, aby to ostatnie zaskoczenie tej jesieni było.

jestem ciekaw, czy przy nowej lokalizacji na PBiałym Atal na stałe wskoczy w przedział 10-20

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”