Dzięki @aniuura19 za zdjęcia nowego mieszkania na Srebrnych Orłów, faktycznie wygląda to bardzo dobrze. A do tego moje
opinie o deweloperze Acatom znacznie się polepszyły, choć nie były i tak złe. Niewiele firm budujących nowe mieszkania pozawala na wejście do nich na takim etapie. Dzięki temu już teraz możesz zrobić nieoficjalny odbiór i jak tylko wiesz kiedy będziesz odbierała klucze, to na drugi dzień możesz tam już wprowadzać fachowców od wykończeń. Pewnie dzięki temu wprowadzisz się 1-2 miesiące wcześniej, niż gdybyś weszła pierwszy raz do mieszkania dopiero podczas oficjalnego odbioru

No i samo wykończenie, stan deweloperski też wygląda porządnie. Choćby to, że rury z mediami są wkute w ściany, a nie poprowadzone po ich powierzchni, jak robią niektórzy dewelopery i różnie starają się to wytłumaczyć, choć to mało przekonujące teksty. Na przykład
Budimex Kraków twierdzi, że to z dbałości o parametry akustyczne mieszkań

Widzę, ze Acatom na Srebrnych Orłów zainstalował już nawet gniazdka, będziesz miała trójfazowe na kuchenkę indukcyjną w kuchni

Jeśli chodzi o mieszkanie, to ja też w takie celuję, niewielkie, do 40 metrów kwadratowych, z aneksem kuchennym w salonie, choć wolałbym, żeby była w nim osobna, jasna kuchnia, ale wiadomo, ze nie ma co przesadzać. Duży będziesz miała balkon

I jaka wystawa okien

Mi chyba najbardziej odpowiadałaby południowa lub zachodnia (wiem, że może być ciepło, ale lubię dużo światła w mieszkaniu). U Ciebie wszystko wygląda już na gotowe, kiedy będziesz mogła je odebrać i brać się za wykończenie