Nowe mieszkania MdM na Srebrnych Orłów Acatom Kraków forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
aniuura19

Re: Nowe mieszkania MdM na Srebrnych Orłów Acatom Kraków forum

Postautor: aniuura19 » 17 sty 2016, 18:56

Witajcie,
byłam na miejscu i wszystko wygląda już bardzo dobrze. Drzwi w mieszkaniach już są, grzejniki grzeją. Kupiłam tam mieszkanie więc odwedziłam je w celu pomierzenia kilku elementów. Mam mieszkanie małe bo niecałe 38m2 ale dla pary powinno wystarczyć. Pytałam o odbiór mieszkania (z kluczami) i przekazano i ze planują to robić w marcu, Jeśli chodzi o wspolprace to nigdy nie było problemu. Zawsze można przyjsc na budowę, na wszelkie pytania dostaje szybko odpowiedzi. Ciekawa jestem jakie sklepy bedą na dole :) zapomniałam zapytać.
Fajne mieszkania ,dobre ceny ,dojazd tez ok

ragar

Postautor: ragar » 18 sty 2016, 0:10

Szkoda, że nie wrzuciłaś nam żadnych zdjęć @aniuura19 z budowy ze środka budynku :) W każdym razie wychodzi na to, że deweloper Acatom to niezła firma, skoro można sobie wejść do mieszkania i je na przykład pomierzyć. Super sprawa, że w tej sytuacji odbiór nowego mieszkania może stać się tylko formalnością, skoro można sprawdzić czy nie ma jakichś usterek albo niedoróbek znacznie wcześniej :) No i ja też myślę, że 38 metrów kwadratowych wystarczy spokojnie dla pary, a nawet jakiś dzieciak się zmieści ;) Rozumiem, że to dwa pokoje, z których jeden jest salonem z aneksem kuchennym. Dużo miejsca zajmuje Ci przedpokój :?:

A jeżeli chodzi o sklepy w nowym bloku na Srebrnych Orłów w Krakowie, to można spróbować sprawdzić w księdze wieczystej przez internet, czy nie ma tam wpisów z nazwami form, które mogą się tam otworzyć :idea: Czasem to działa :)

aniuura19

Postautor: aniuura19 » 20 sty 2016, 19:31

@ragar Mówisz i masz :)
Tak mam pokoj z aneksem i sypialnie .
Przedpokoj ma niecałe 6m2.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

aniuura19

Postautor: aniuura19 » 20 sty 2016, 19:35

zew

Obrazek

PaniPanda

Postautor: PaniPanda » 21 sty 2016, 9:17

Właśnie niedawno tamtędy przechodziłam i zastanawiałam się jak też to może wyglądać w środku :) ale rzeczywiście @ragar zgodzę się z Tobą, że to super sprawa tak sobie wejść do mieszkania, wszystko pomierzyć, zaplanować, sprawdzić przed oficjalnym odbiorem :) @aniuura19 masz już plany jak zamierzasz wykończyć mieszkanie? będziesz korzystać z jakichś ekip, które się tym profesjonalnie zajmują czy wolisz zrobić wszystko sama i organizować sobie fachowców we własnym zakresie :?: i swoją drogą to musi być super uczucie już tak urządzać się na swoim :) jak kiedyś wreszcie na coś się zdecyduję na 100%, to może też tego doświadczę :D

ragar

Postautor: ragar » 21 sty 2016, 10:19

Dzięki @aniuura19 za zdjęcia nowego mieszkania na Srebrnych Orłów, faktycznie wygląda to bardzo dobrze. A do tego moje opinie o deweloperze Acatom znacznie się polepszyły, choć nie były i tak złe. Niewiele firm budujących nowe mieszkania pozawala na wejście do nich na takim etapie. Dzięki temu już teraz możesz zrobić nieoficjalny odbiór i jak tylko wiesz kiedy będziesz odbierała klucze, to na drugi dzień możesz tam już wprowadzać fachowców od wykończeń. Pewnie dzięki temu wprowadzisz się 1-2 miesiące wcześniej, niż gdybyś weszła pierwszy raz do mieszkania dopiero podczas oficjalnego odbioru :)

No i samo wykończenie, stan deweloperski też wygląda porządnie. Choćby to, że rury z mediami są wkute w ściany, a nie poprowadzone po ich powierzchni, jak robią niektórzy dewelopery i różnie starają się to wytłumaczyć, choć to mało przekonujące teksty. Na przykład Budimex Kraków twierdzi, że to z dbałości o parametry akustyczne mieszkań :D Widzę, ze Acatom na Srebrnych Orłów zainstalował już nawet gniazdka, będziesz miała trójfazowe na kuchenkę indukcyjną w kuchni :?:

Jeśli chodzi o mieszkanie, to ja też w takie celuję, niewielkie, do 40 metrów kwadratowych, z aneksem kuchennym w salonie, choć wolałbym, żeby była w nim osobna, jasna kuchnia, ale wiadomo, ze nie ma co przesadzać. Duży będziesz miała balkon :?: I jaka wystawa okien :?: Mi chyba najbardziej odpowiadałaby południowa lub zachodnia (wiem, że może być ciepło, ale lubię dużo światła w mieszkaniu). U Ciebie wszystko wygląda już na gotowe, kiedy będziesz mogła je odebrać i brać się za wykończenie :?:

ragar

Postautor: ragar » 06 lut 2016, 21:10

Cześć wszystkim, udało się namówić administratora do założenia na nim nowego forum dla mieszkańców inwestycji Srebrnych Orłów w Krakowie - jest właśnie pod tym linkiem :) W tym wątku pojawiło się już tyle różnych spraw, że chyba warto by je zacząć omawiać w osobnych tematach, zapraszam do ich zakładania tam :!: Wygląda na to, że jest tu już sporo osób, które kupiły w naszym bloku mieszkania, więc chyba czas najwyższy zacząć się poznawać :idea:

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”