rado pisze:Paker pisze:Hej, czy jest tu jakiś nabywca mieszkania w tym bloku? Czy orientujecie się jak tam wygląda sytuacja ze standardem wykończenia? Słyszałem, że dość niskie sufity 255cm oraz, że nie ma możliwości instalacji odpływów liniowych czy kabin z niskich progiem bo wylewka jest płytka. Macie jakieś informacje na ten temat?
Może czas założyć osobny temat w dziale "Fora mieszkańców nowych osiedli w Krakowie i Małopolsce", tylko nie wiem jak to zrobić.
Standard to 260 cm wiec nie wiem czy te 5 cm Cie zbawi...
280 cm i wyzej sie zdarza ale juz bardziej w premium np. ostatnie pietra lub w mieszkaniach na parterze. Ponadto co ma powiedziec wielka plyta gdzie czesto budowano 230 cm wysokosci ?

Wyzsze mieszkanie byloby wskazane jak masz np. bardzo duzy salon (np. powyzej 40m) wtedy nizsza wysokosc poczujesz w zwiazku z Kubatura pomieszczenia. Przy typowym mieszkaniu 50m nie zawracalbym sobie tym specjalnie glowy (chyba ze to jakas pseudo premium inwestycja z kosmicznymi cenami)
Tak, masz rację, właśnie zauważyłem, że te znacznie droższe inwestycje mają jedynie wysokie sufity, znaczna większość to ok. 250 (chyba minimum obecnie dla pokojów) - 260 cm. Też inaczej to odbiera osoba niska 160 cm, a inaczej drwal 190 cm

Zresztą niektórzy robią też podwieszane sufity z punktami świetlnymi, co je też obniża o ok 10 cm.
No to sobie zracjonalizowaliśmy