Inwestycja Własne Miejsce Kraków od Gama-M - opinie i forum (Wola Duchacka)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Paker

Re: Inwestycja Własne Miejsce Kraków od Gama-M - opinie i forum (Wola Duchacka)

Postautor: Paker » 15 paź 2021, 7:48

pozdro pisze:To sobie mozesz zrobic wykewkę nie rozumiem problemu z tym odpływem liniowym. :mrgreen:

Tylko, ile tej wylewki musiałbyś zrobić, jeśli deweloper w projekcie robi 5cm (wylewka zbrojona, więc podkuwanie raczej odpada), a sam syfon ma ok 6cm grubości? Trochę karkołomne to rozwiązanie na moje oko, choć nie jestem majstrem ;) Chyba najbezpieczniejszy pozostaje zwykły brodzik slim, ok 10-12 cm myślę.

Paker

Postautor: Paker » 15 paź 2021, 7:53

rado pisze:
Paker pisze:Hej, czy jest tu jakiś nabywca mieszkania w tym bloku? Czy orientujecie się jak tam wygląda sytuacja ze standardem wykończenia? Słyszałem, że dość niskie sufity 255cm oraz, że nie ma możliwości instalacji odpływów liniowych czy kabin z niskich progiem bo wylewka jest płytka. Macie jakieś informacje na ten temat?

Może czas założyć osobny temat w dziale "Fora mieszkańców nowych osiedli w Krakowie i Małopolsce", tylko nie wiem jak to zrobić.

Standard to 260 cm wiec nie wiem czy te 5 cm Cie zbawi...
280 cm i wyzej sie zdarza ale juz bardziej w premium np. ostatnie pietra lub w mieszkaniach na parterze. Ponadto co ma powiedziec wielka plyta gdzie czesto budowano 230 cm wysokosci ? ;)

Wyzsze mieszkanie byloby wskazane jak masz np. bardzo duzy salon (np. powyzej 40m) wtedy nizsza wysokosc poczujesz w zwiazku z Kubatura pomieszczenia. Przy typowym mieszkaniu 50m nie zawracalbym sobie tym specjalnie glowy (chyba ze to jakas pseudo premium inwestycja z kosmicznymi cenami)

Tak, masz rację, właśnie zauważyłem, że te znacznie droższe inwestycje mają jedynie wysokie sufity, znaczna większość to ok. 250 (chyba minimum obecnie dla pokojów) - 260 cm. Też inaczej to odbiera osoba niska 160 cm, a inaczej drwal 190 cm :) Zresztą niektórzy robią też podwieszane sufity z punktami świetlnymi, co je też obniża o ok 10 cm.

No to sobie zracjonalizowaliśmy ;)

Andrzej1

Postautor: Andrzej1 » 11 lis 2021, 16:23

Czy ma ktoś wiedzę kiedy mogą rozpocząć się odbiory.

Paker

Postautor: Paker » 11 lis 2021, 16:43

Andrzej1 pisze:Czy ma ktoś wiedzę kiedy mogą rozpocząć się odbiory.

Jak dzwoniłem niedawno to dalej utrzymywali 1 kwartał 2022, samą budowę mają kończyć do końca roku. Z racji, że jest sporo mieszkań to ja się nastawiam raczej na marzec. Pani mówiła, że podobno będzie można wejść wcześniej, przed odbiorem żeby ew. zgłosić usterki do poprawy.

kozel

Postautor: kozel » 11 lis 2021, 23:44

Długo to kończą, ale mieszkań też sporo, zobaczymy, jaki będzie czynsz...

pozdro

Postautor: pozdro » 12 lis 2021, 17:01

A z czynszem to o co chodzi? :lol:
Taki jaką się firmę wybierze. Zakładając ilość wind raczej trochę prądu będzie szło. Z drugiej strony sporo mieszkań więc może się te koszty prądu rozłożą. Generalnie zakładam, że przy obecnych cenach prądu to już dawno powinniśmy fotowoltaikę w blokach montować na windy. Nie mniej dopłat nam nie dają tak jak Mój Prąd. a tyle osób co w bloku mieszka to 5000x 100 mieszkan to byśmy taką farmę postawili, że by dachu brakło . :D

Paker

Postautor: Paker » 21 lis 2021, 13:13

Tymczasem zostało już tylko jedno wolne mieszkanie w tej inwestycji, do odbiorów został ok kwartał.

Całkiem spore, 87.5m2, dla rodziny.

wlasnemiejsce.com/sites/default/files/pliki/vflats/pdf/m77y.pdf

wlasnemiejsce.com/pl/page/mieszkania

Paker

Postautor: Paker » 21 lis 2021, 13:15

kozel pisze:Długo to kończą, ale mieszkań też sporo, zobaczymy, jaki będzie czynsz...

Obstawiam standardowo, ok 7-10 zł za m2, do tego dojdzie prąd, tv/internet oraz śmieci.

Paker

Postautor: Paker » 30 lis 2021, 14:01

No i Własne Miejsce wyprzedane! Ciekawe kiedy zaczną się wizyty i odbiory.

wlasnemiejsce.com/pl/page/mieszkania

pkamyk

Postautor: pkamyk » 04 sty 2022, 23:11

Cześć , czy ktoś może kontaktował się z deweloperem i wie kiedy planują rozpocząć przekazywanie mieszkań ?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”