Inwestycja Meiera 16E Kraków od Dom-Bud - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
JanuszBiznesu

Re: Inwestycja Meiera 16E Kraków od Dom-Bud - opinie na forum

Postautor: JanuszBiznesu » 29 lis 2021, 12:55

Venya97 pisze:
kaykay pisze:
Venya97 pisze:
Myślałam, że nie ma tu nikogo kto kupił mieszkanie w tej inwestycji. Czy może mi Pan napisać, czy wymiary z planu (długości i szerokości pokojów ze ściankami działowymi) będą takie jak na planie? + doliczenie powierzchni pod ściankami działowymi żeby wyszła ostateczna powierzchnia podana na planie?

U mnie niestety powierzchnia pod ściankami też jest wliczona. Także mnożąc przez siebie obie ściany, wychodzi troszkę mniej niż podane powierzchnie.

Rozumiem, dziękuję za odpowiedź ☺️ A nie wiesz czy naprawdę aż tak bardzo uciążliwe są tam te dzwony? Albo jakieś imprezy od strony hotelu?

Według mnie al 29 listopada jest bardzo ruchliwa 24h/7, teraz jest poszerzana więc będzie bardzo blisko od tego bloku.
Co do hotelu to jest to bardziej noclegownia robotnicza która wiadomo czym jest w praktyce.
Dodatkowo mocno zasłoni dostęp do światła. Odległość tego hotelu od bloku to na oko 18m i warto też zauważyć że ma on dużo wyżej podłoże tzn parter hotelu pokrywa się z 1szym piętrem bloku (tak na oko :P) Sąsiednie bloki też są bardzo wysokie i są bardzo blisko.

Ale mnie najbardziej odstrasza kotłownia zamiast MPEC która po sąsiedzku w MHouse od interbuda się też (z tego co czytam) nie zabardzo podoba.

Może ktoś widzi jakieś plus albo nie zgadza się zemną to chętnie zmieniłbym swój pkt widzenia :)

Venya97

Postautor: Venya97 » 29 lis 2021, 13:25

JanuszBiznesu pisze:
Venya97 pisze:
kaykay pisze:
U mnie niestety powierzchnia pod ściankami też jest wliczona. Także mnożąc przez siebie obie ściany, wychodzi troszkę mniej niż podane powierzchnie.

Rozumiem, dziękuję za odpowiedź ☺️ A nie wiesz czy naprawdę aż tak bardzo uciążliwe są tam te dzwony? Albo jakieś imprezy od strony hotelu?

Według mnie al 29 listopada jest bardzo ruchliwa 24h/7, teraz jest poszerzana więc będzie bardzo blisko od tego bloku.
Co do hotelu to jest to bardziej noclegownia robotnicza która wiadomo czym jest w praktyce.
Dodatkowo mocno zasłoni dostęp do światła. Odległość tego hotelu od bloku to na oko 18m i warto też zauważyć że ma on dużo wyżej podłoże tzn parter hotelu pokrywa się z 1szym piętrem bloku (tak na oko :P) Sąsiednie bloki też są bardzo wysokie i są bardzo blisko.

Ale mnie najbardziej odstrasza kotłownia zamiast MPEC która po sąsiedzku w MHouse od interbuda się też (z tego co czytam) nie zabardzo podoba.

Może ktoś widzi jakieś plus albo nie zgadza się zemną to chętnie zmieniłbym swój pkt widzenia :)

Widok z mojego mieszkania będzie na hotel, dziedziniec oraz fragment zaznaczony na czerwono więc nie uważam żeby była tragedia. Chciałam dowiedzieć się czy w tym hotelu naprawdę są te imprezy, bo traktuje go jako osłonę Alei :)

Obrazek

kaykay

Postautor: kaykay » 29 lis 2021, 13:43

Venya97 pisze:
kaykay pisze:
Venya97 pisze:
Myślałam, że nie ma tu nikogo kto kupił mieszkanie w tej inwestycji. Czy może mi Pan napisać, czy wymiary z planu (długości i szerokości pokojów ze ściankami działowymi) będą takie jak na planie? + doliczenie powierzchni pod ściankami działowymi żeby wyszła ostateczna powierzchnia podana na planie?

Pytałem o te dzwony na grupach . osiedla gotyk i ogólnie górki narodowej. Chyba każdy odpowiadał, że na początku może to przeszkadzać ale idzie się przyzwyczaić. Tak samo samoloty, na któe nikt już nie zwraca uwagi.
A jeśli chodzi o ten wspólny piec gazowy to z tego co sie dowiadywałem to rachunki wychodza bardzo podobnie.

Venya97

Postautor: Venya97 » 29 lis 2021, 13:49

kaykay pisze:
Venya97 pisze:
kaykay pisze:

Pytałem o te dzwony na grupach . osiedla gotyk i ogólnie górki narodowej. Chyba każdy odpowiadał, że na początku może to przeszkadzać ale idzie się przyzwyczaić. Tak samo samoloty, na któe nikt już nie zwraca uwagi.
A jeśli chodzi o ten wspólny piec gazowy to z tego co sie dowiadywałem to rachunki wychodza bardzo podobnie.

Wynajmowałam mieszkanie blisko Ikea/Galeria Bronowicka i faktycznie te samoloty to kwestia przyzwyczajenia, bo później o nich zapomniałam :D

nanu

Postautor: nanu » 29 lis 2021, 16:08

kaykay pisze:
Rozumiem, dziękuję za odpowiedź ☺️ A nie wiesz czy naprawdę aż tak bardzo uciążliwe są tam te dzwony?

[/quote]

Obecnie mieszkam w takim miejscu gdzie po drugiej stronie skrzyżowania mam kościół a nad głowami codziennie latają samoloty na lotnisko (Prądnik Biały). Ani jedno ani drugie mi osobiście nie przeszkadza. Dzwony nie biją 24h na dobę, jak są okna zamknięte to w zasadzie wogóle się ich nie słyszy a latem to jest na zasadzie "o, dzwoną biją, czyli jest południe/inna godzina). Co do samolotów to też - przy zamkniętych oknach coś tam słychać ale to tak jak jeżdżące ulicą samochody. Owszem, czasami się zdarzy jakiś mega nisko przelatujący i wtedy jest mega głośno ale to trwa kilka sekund i tyle. W nocy bardziej przeszkadzają piraci drogowi, którzy potrafią z warkotem silnika i piskiem opon pędzić pustą ulicą.
Ale może ja jestem trochę "inna" bo wychowałam się w mieszkaniu jakieś 500m od stadionu żużlowego ;)

Venya97

Postautor: Venya97 » 29 lis 2021, 16:12

nanu pisze:
kaykay pisze:
Rozumiem, dziękuję za odpowiedź ☺️ A nie wiesz czy naprawdę aż tak bardzo uciążliwe są tam te dzwony?

Obecnie mieszkam w takim miejscu gdzie po drugiej stronie skrzyżowania mam kościół a nad głowami codziennie latają samoloty na lotnisko (Prądnik Biały). Ani jedno ani drugie mi osobiście nie przeszkadza. Dzwony nie biją 24h na dobę, jak są okna zamknięte to w zasadzie wogóle się ich nie słyszy a latem to jest na zasadzie "o, dzwoną biją, czyli jest południe/inna godzina). Co do samolotów to też - przy zamkniętych oknach coś tam słychać ale to tak jak jeżdżące ulicą samochody. Owszem, czasami się zdarzy jakiś mega nisko przelatujący i wtedy jest mega głośno ale to trwa kilka sekund i tyle. W nocy bardziej przeszkadzają piraci drogowi, którzy potrafią z warkotem silnika i piskiem opon pędzić pustą ulicą.
Ale może ja jestem trochę "inna" bo wychowałam się w mieszkaniu jakieś 500m od stadionu żużlowego ;)[/quote]

Dziękuję za odpowiedź ☺️ Tak sądziłam, że to kwestia przyzwyczajenia z tymi dzwonami no i okien bezpośrednio na kościół w tym budynku nie ma

JanuszBiznesu

Postautor: JanuszBiznesu » 30 lis 2021, 19:24

dzięki za wasze opinie, według mnie to takie troche 'bonarka living under estakada 2' ze względu na 29listopada ale szczerze gratuluje tym co kupili :)

Venya97

Postautor: Venya97 » 30 lis 2021, 21:41

Czy ktoś dowiadywał się w biurze o tym w których miejscach mieszkania będą montowane grzejniki?

kaykay

Postautor: kaykay » 01 gru 2021, 11:41

Widzę ze 2 etap pojawił się w sprzedaży a data jego oddania to maj 2023, orientuje się ktoś jak to rozumieć? Pierwszy etap planują oddać we wrześniu 2022, ludzie się zaczną wprowadzać a za ściana będzie ciągle plac budowy (jako że jest to jeden budynek)?

XyzAPP

Postautor: XyzAPP » 01 gru 2021, 14:20

Venya97 pisze:Czy ktoś dowiadywał się w biurze o tym w których miejscach mieszkania będą montowane grzejniki?

Dokładne rozmieszczenie grzejników itd. Jest oznaczone w projekcie.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”