businessinsider.com.pl/gospodarka/w-1971-r-dom-kupowales-po-dwoch-latach-pracy-nowy-samochod-po-paru-miesiacach-a-dzis/05zjglx
A my się jaramy że mamy 4-5% stopy zwroty, kiedyś to było...
Krakow potrzebuje tanich mieszkan by sie rozwijac
-
-
Re: Krakow potrzebuje tanich mieszkan by sie rozwijac
SmokWawelski pisze:
Tyle, że ja piszę o faktach a Ty fantazjujesz juz trzeci rok
Widać inaczej rozumiemy słowo fakty ... , Ja cały czas pisze o fundamentach tego rynku , które są słabe ...,
SmokWawelski pisze:A wracając do filmiku to ja tam widzę raczej jak lawina ceny miażdżą przyglądających się i wyczekujących .
Leki brak logiki w takim rozumowaniu, Ci którzy nie kupili mieszkania, to są Ci co zostali w domu ( trzymają gotówkę) i w ogóle nie pojechali na narty, oni nie są uczestnikiem rynku, lub pojechali na Karaiby ( kupili akcje ).
Lawina może zmiażdżyć tylko tych co są na stoku, czyli tych co mieszkania kupili ...
.SmokWawelski pisze: Jak widzisz wszystko jest kwestią interpretacji tyle że ja opieram się na tym co jest, a nie na tym co ewentualnie będzie …7ale nie jest.
Skupianie się na tym co jest, czyli na trendzie, to jest czystej postaci spekulacja, tylko moim skromnym zdaniem na to mogą sobie pozwolić jedynie deweloperzy i fliperzy, ponieważ oni starają się jak najszybciej wyjść z inwestycji. Inwestorzy muszą patrzeć w długim terminie , czyli na to co będzie ...
Jacek M. robi co może,żeby było taniej. bez efektu
gazetakrakowska.pl/krakow-miasto-za-ponad-20-tys-zl-przekonuje-ze-nie-ma-betonozy-mieszkancy-sa-oburzeni-i-zarzucaja-manipulacje-zdjecia/ar/c9-15978747
gazetakrakowska.pl/krakow-miasto-za-ponad-20-tys-zl-przekonuje-ze-nie-ma-betonozy-mieszkancy-sa-oburzeni-i-zarzucaja-manipulacje-zdjecia/ga/c9-15978747/zd/53849249
gazetakrakowska.pl/krakow-miasto-za-ponad-20-tys-zl-przekonuje-ze-nie-ma-betonozy-mieszkancy-sa-oburzeni-i-zarzucaja-manipulacje-zdjecia/ar/c9-15978747
gazetakrakowska.pl/krakow-miasto-za-ponad-20-tys-zl-przekonuje-ze-nie-ma-betonozy-mieszkancy-sa-oburzeni-i-zarzucaja-manipulacje-zdjecia/ga/c9-15978747/zd/53849249
Nie jestem jakimś wielkim przeciwnikiem betonu natomiast aby mieć dużo zieleni na powierzchni to przede wszystkim trzeba przenosić komunikację pod ziemię w postaci metra i eliminować potem w tych miejscach autobusy/tramwaje. Warszawie idzie to jak po grudzie ale potrafi budować i metro i nawet tunel pod Ursynowem. W KRK niestety włodarze nie są zainteresowani żadnymi ambitnymi przedsięwzięciami, bo one są na ogół drogie, ryzykowne i wymagają długotrwałej wizji funkcjonowania miasta, a po co to robić jak ludzie i tak na nich głosują?
A potem się dziwić, że w miastach przyszłości jest ostatnie miejsce.

Przenieś stolicę do Krakowa to dostaniesz metro.

Peace pisze:Warszawie idzie to jak po grudzie ale potrafi budować i metro i nawet tunel pod Ursynowem..
przecież tunel budowała GDDKiA , nie Ratusz (który nawet nie podpisał właściwych taryf na gaz do mieszkań komunalnych)...
Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, mi bardziej chodzi o zachowawcze podejście i brak ambicji, tutaj wywiad, który sam wrzucałeś: lovekrakow.pl/aktualnosci/andrzej-kulig-nie-mam-ambicji-budowac-autostrady-w-krakowie-rozmowa_43236.html
Może komuś się takie podejście podoba, rozumiem, mi nie bardzo.
Peace pisze:trzeba przenosić komunikację pod ziemię w postaci metra
Budowanie go w mieście gdzie średnia wysokość budynku to 5 pięter pogrąży go finansowo bo nie będzie kasy na utrzymanie.
Peace pisze:Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, mi bardziej chodzi o zachowawcze podejście i brak ambicji, tutaj wywiad, który sam wrzucałeś: lovekrakow.pl/aktualnosci/andrzej-kulig-nie-mam-ambicji-budowac-autostrady-w-krakowie-rozmowa_43236.html
z Kuligiem niemal wszyscy się obecnie zgadzają, widząc horrendalną skalę TL - a właściwie jej przeskalowanie i ruinację wizualną tej części miasta.
jako mieszkaniec Borku w pełni popieram jego stanowisko. za wielkie, za drogie, nie spełni swojej roli - zwłaszcza że zanim zbudują TP i TZ ten odcinek pewnie się rozsypie
Wow jak można było przewidzieć od pierwszego na rynkach armagedon i popłoch
Warto było czekać. Ciekawe czy jutro równie duże spadki. Czekam już z gotówką w dłoni, będzie wykup będzie.

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”