Cześć.
Jakie farby polecacie do odświeżenia mieszkania. Dla siebie na dłuższy okres czasu. Co wytrzyma i nie będę musiał malować za rok, dwa?
Malowanie mieszkania / jaka farba do odświeżenia mieszkania na dłużej
-
Re: Malowanie mieszkania / jaka farba do odświeżenia mieszkania na dłużej
MariuszJaworski888 pisze:Jakie farby polecacie do odświeżenia mieszkania. Dla siebie na dłuższy okres czasu.
Pomalowałem jakiś czas temu mieszkanie farbą Beckers (są przynajmnniej 2-3 lata) i nieźle się trzyma, zmywa się też jako tako, nie ma się do czego przyczepić. Cena też była całkiem przystępna, a da się jeszcze czasem w dobrej promocji znaleźć. Ale też chętnie poznam opinie o innych producentach farb. A i jeszcze farba na sufit, u mnie to była chyba Tikkurila, która miała jakoś tam odbijąć światło, czy nie odbijać... w każdym razie też ok.
-
Ok. a coś półkę wyżej?
Słyszałem,że Flugger to świetna firma. To prawda?
Znalazłem też w necie firmy Benjamin Moore i jakiś Majic.
Ktoś coś o nich wie?
Słyszałem,że Flugger to świetna firma. To prawda?
Znalazłem też w necie firmy Benjamin Moore i jakiś Majic.
Ktoś coś o nich wie?
Nie pisałeś, że chodzi o drogą farbę
W zasadzie nie wiem co miałaby zaoferować więcej, ale Flugger też na pewno ok.

-
Nie chodzi o drogą:) Chodzi o dobrą. Wolę wydać $$$ i mieć spokój niż co dwa lata robić malowanie 

-
MariuszJaworski888 pisze:Nie chodzi o drogą:) Chodzi o dobrą. Wolę wydać $$$ i mieć spokój niż co dwa lata robić malowanie
Malowałem farbą Majic. jestem zadowolony. wydajna, dobrze kryje i zupełnie inaczej wyglądają ściany
A masz zwierzaki, dzieciaki itp.? Jest kwestia .
MariuszJaworski888 pisze:Nie chodzi o drogą:) Chodzi o dobrą. Wolę wydać $$$ i mieć spokój niż co dwa lata robić malowanie
W końcu jaką farbę wybrałeś do pomalowania mieszkania? Zadowolony z efektów? Podziel się doświadczeniem i opinią na forum

No właśnie, jak sprawdziła się wybrana farba, ja też szukam jakieś, którą dałoby się dało dobrze zmywać i nie trzeba by malować znów po 2-3 latach. Jakie macie tu doświadczenia z farbami do malowania mieszkań?
MariuszJaworski888 pisze:Cześć.
Jakie farby polecacie do odświeżenia mieszkania. Dla siebie na dłuższy okres czasu. Co wytrzyma i nie będę musiał malować za rok, dwa?
Haj, jaka farba do malowania ścian została wybrana. Sprawdza się z perspektywy czasu czy nie?
Wróć do „Wykończenie i urządzenie mieszkania - forum i opinie o ekipach, materiałach i sprzęcie”