Malowanie mieszkania / jaka farba do odświeżenia mieszkania na dłużej

Forum o tym, jak wykończyć nowe mieszkanie, jakie sprzęty do niego kupić, jakie materiały wykończeniowe zastosować, gdzie znaleźć dobrą ekipę wykończeniową w Krakowie i Małopolsce.
MariuszJaworski888

Malowanie mieszkania / jaka farba do odświeżenia mieszkania na dłużej

Postautor: MariuszJaworski888 » 20 sty 2022, 8:46

Cześć.
Jakie farby polecacie do odświeżenia mieszkania. Dla siebie na dłuższy okres czasu. Co wytrzyma i nie będę musiał malować za rok, dwa?

neo

Re: Malowanie mieszkania / jaka farba do odświeżenia mieszkania na dłużej

Postautor: neo » 20 sty 2022, 10:24

MariuszJaworski888 pisze:Jakie farby polecacie do odświeżenia mieszkania. Dla siebie na dłuższy okres czasu.

Pomalowałem jakiś czas temu mieszkanie farbą Beckers (są przynajmnniej 2-3 lata) i nieźle się trzyma, zmywa się też jako tako, nie ma się do czego przyczepić. Cena też była całkiem przystępna, a da się jeszcze czasem w dobrej promocji znaleźć. Ale też chętnie poznam opinie o innych producentach farb. A i jeszcze farba na sufit, u mnie to była chyba Tikkurila, która miała jakoś tam odbijąć światło, czy nie odbijać... w każdym razie też ok.

MariuszJaworski888

Postautor: MariuszJaworski888 » 20 sty 2022, 13:59

Ok. a coś półkę wyżej?
Słyszałem,że Flugger to świetna firma. To prawda?
Znalazłem też w necie firmy Benjamin Moore i jakiś Majic.
Ktoś coś o nich wie?

neo

Postautor: neo » 20 sty 2022, 16:20

Nie pisałeś, że chodzi o drogą farbę ;) W zasadzie nie wiem co miałaby zaoferować więcej, ale Flugger też na pewno ok.

MariuszJaworski888

Postautor: MariuszJaworski888 » 21 sty 2022, 8:21

Nie chodzi o drogą:) Chodzi o dobrą. Wolę wydać $$$ i mieć spokój niż co dwa lata robić malowanie :)

AndrzejMAchalski

Postautor: AndrzejMAchalski » 24 sty 2022, 8:15

MariuszJaworski888 pisze:Nie chodzi o drogą:) Chodzi o dobrą. Wolę wydać $$$ i mieć spokój niż co dwa lata robić malowanie :)

Malowałem farbą Majic. jestem zadowolony. wydajna, dobrze kryje i zupełnie inaczej wyglądają ściany

kubsoon

Postautor: kubsoon » 08 lut 2022, 22:53

A masz zwierzaki, dzieciaki itp.? Jest kwestia .

neo

Postautor: neo » 13 kwie 2022, 13:37

MariuszJaworski888 pisze:Nie chodzi o drogą:) Chodzi o dobrą. Wolę wydać $$$ i mieć spokój niż co dwa lata robić malowanie :)

W końcu jaką farbę wybrałeś do pomalowania mieszkania? Zadowolony z efektów? Podziel się doświadczeniem i opinią na forum ;) Też za jakiś czas czeka mnie malowanie, więc chętnie dowiem się czegoś więcej i może zmienię mój wybór.

bon

Postautor: bon » 12 wrz 2022, 11:14

No właśnie, jak sprawdziła się wybrana farba, ja też szukam jakieś, którą dałoby się dało dobrze zmywać i nie trzeba by malować znów po 2-3 latach. Jakie macie tu doświadczenia z farbami do malowania mieszkań?

neo

Postautor: neo » 08 mar 2023, 10:31

MariuszJaworski888 pisze:Cześć.
Jakie farby polecacie do odświeżenia mieszkania. Dla siebie na dłuższy okres czasu. Co wytrzyma i nie będę musiał malować za rok, dwa?

Haj, jaka farba do malowania ścian została wybrana. Sprawdza się z perspektywy czasu czy nie?

Wróć do „Wykończenie i urządzenie mieszkania - forum i opinie o ekipach, materiałach i sprzęcie”