Nowa Lipska Kraków od EkoPark - opinie o inwestycji na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Neoplatonik

Re: Nowa Lipska Kraków od EkoPark - opinie o inwestycji na forum

Postautor: Neoplatonik » 20 lut 2022, 15:17

montekarlo pisze:Ja byłem sprawdzić osobiście mieszkanie zaraz przy Lipskiej. Jest masakra , generalnie tak jak ktoś wyżej pisał, okna nie otworzysz, ciągły ruch aut które jadą szybko lub ruszają ze świateł. Balkon w sumie przez to jest bezużyteczny, okna na dobrą sprawę też mogłyby być nie otwieralne.

No faktycznie, to jest ogromna różnica, bo w drugiej części budynku jest już zupełnie inaczej. Dobrze, że chociaż okna faktycznie nieźle tłumią hałas, ale osobiście jak coś wybraniałbym mieszkanie od strony zachodniej albo właśnie na drugim końcu.

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 22 lut 2022, 13:16

Moim zdaniem nie ma się co oszukiwać, że taka ulica nie będzie uciążliwa dla mieszkańców. Owszem, jeśli okna będą zamknięte, a są dobre, to po ich zamknięciu w mieszaniu będzie cicho i to nie będzie przeszkadzało. Ale jednak okna chce się czasem otwierać, wywietrzyć, posiedzieć przy otwartym oknie latem, zostawić uchylone na noc itp. Przy ruchliwej drodze może to być problematyczne. Warto też rozważyć założenie klimatyzacji, jeśli mieszkanie ma dużą ekspozycję na słońce.

Neoplatonik

Postautor: Neoplatonik » 12 mar 2022, 18:11

Kilka zdjęć z wizyty na Lipskiej. Wygląda na to, że prace przy budynkach się zakończyły (przynajmniej na zewnątrz) i teraz zagospodarowywany jest teren wokół. Są grodzone ogródki na parterach, ale co ciekawe zostało również zmienione ogrodzenie od strony pętli tramwajowej, wygląda więc na to że zostanie na stałe.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Neoplatonik

Postautor: Neoplatonik » 12 mar 2022, 18:12

Obrazek

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 21 kwie 2022, 12:47

Zdaje się, że ruszyły odbiory mieszkań od dewelopera w tej inwestycji, ktoś może podzieli się wrażeniami z tego, jak to idzie, czy mieszkania dobrej jakości i przede wszystkim ja z ul. Lipską, czy bardzo głośno ją słychać w mieszkaniach? Ile czasu EkoPark daje czasu na sprawdzenie mieszkania?

clint_f

Postautor: clint_f » 25 kwie 2022, 20:25

Byłem obejrzeć mieszkania, usłyszałem, że przekazania kluczy można się spodziewać za około dwa miesiące.
Przy zamkniętych oknach w środku faktycznie jest cicho.
Niestety w budynku B nie ma już komórek lokatorskich - są jeszcze w budynku A, ale tam nie do wszystkich mieszkań można dokupić miejsce w garażu.
Od przyszłego miesiąca ceny mają pójść w górę - informacja powinna się pojawić w najbliższych dniach. Niestety mieszkanie, o które pytałem, było już niedostępne - na stronie nadal jest na liście - nie wiem, czy aktualizują z opóźnieniem, czy po prostu cały czas wyświetlane są wszystkie mieszkania w inwestycji?

Nowy

Postautor: Nowy » 28 lip 2022, 14:30

Gdyby kogoś interesowało, jak to teraz wygląda, to kilka zdjęć w miarę świeżych:

Obrazek

Bloki wyglądają zupełnie w porządku, tylko ta rura przebiegająca pod nimi, to nie jest coś najlepszego, co chciałoby się widzieć pod oknami.

Obrazek

Inna sprawa, że ulica Lipska też raczej do cichych nie należy, ciekawe czy będzie bardzo uciążliwa dla mieszkańców.

Obrazek

Kiedy ruszają odbiory nowych mieszkań w tej inwestycji? A może już pierwsze trwają, jeśli tak, to może ktoś się podzieli doświadczeniami?

fedora

Postautor: fedora » 29 sie 2022, 19:26

Odpowiadając zbiorczo na kilka ostatnich pytań.

MarcinJ pisze:Zdaje się, że ruszyły odbiory mieszkań od dewelopera w tej inwestycji, ktoś może podzieli się wrażeniami z tego, jak to idzie, czy mieszkania dobrej jakości i przede wszystkim ja z ul. Lipską, czy bardzo głośno ją słychać w mieszkaniach? Ile czasu EkoPark daje czasu na sprawdzenie mieszkania?

Odbiory kluczy dla budynku B (tego bliżej pętli) już w większości są zakończone i odbywały się od początku lipca (a więc zgodnie z planem). Odbiory techniczne były przeprowadzane wcześniej, jeszcze w czerwcu, a zgłoszone usterki deweloper poprawiał przed oddaniem kluczy. Jedyne, co było nieco później to odbiór kluczy do platform parkingowych (pod koniec sierpnia).
Jeśli chodzi o usterki, to nie kojarzę, żeby ktoś się skarżył na coś poważnego. W moim mieszkaniu były to 2-3 pęknięcia, brudne okno i drzwi do regulacji. Krzywizna ścian i podłogi wg norm (specjalista, który pomagał mi w odbiorze mówił, że to jedne z równiejszych jakie widział).
Odbiór techniczny ze specjalistą, u mnie wyglądał tak, że razem z inżynierem budowy przeszliśmy cały blok, podwórze, garaże i komórki lokatorskie, a Pan którego wynajęłam wykonywał pomiary w mieszkaniu. Mieliśmy też kilka minut, żeby omówić jego znaleziska, bez obecności inżyniera ze strony dewelopera.

clint_f pisze:Niestety mieszkanie, o które pytałem, było już niedostępne - na stronie nadal jest na liście - nie wiem, czy aktualizują z opóźnieniem, czy po prostu cały czas wyświetlane są wszystkie mieszkania w inwestycji?

Patrząc na mieszkanie, które ja kupiłam, to dość długo jeszcze widoczne było na stronie jako "wolne", mimo tego, że mieliśmy już umowę przedwstępną i starałam się o kredyt. Rzeczywiście, dość późno zostało to zaktualizowane jako "sprzedane".

Melon

Postautor: Melon » 27 sty 2023, 18:52

Witam. Czy jest jakieś forum mieszkańców tej inwestycji?

plaszak

Postautor: plaszak » 27 sty 2023, 20:14

Melon pisze:Witam. Czy jest jakieś forum mieszkańców tej inwestycji?

No jest tu forum

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”