Odpowiadając zbiorczo na kilka ostatnich pytań.
MarcinJ pisze:Zdaje się, że ruszyły odbiory mieszkań od dewelopera w tej inwestycji, ktoś może podzieli się wrażeniami z tego, jak to idzie, czy mieszkania dobrej jakości i przede wszystkim ja z ul. Lipską, czy bardzo głośno ją słychać w mieszkaniach? Ile czasu EkoPark daje czasu na sprawdzenie mieszkania?
Odbiory kluczy dla budynku B (tego bliżej pętli) już w większości są zakończone i odbywały się od początku lipca (a więc zgodnie z planem). Odbiory techniczne były przeprowadzane wcześniej, jeszcze w czerwcu, a zgłoszone usterki deweloper poprawiał przed oddaniem kluczy. Jedyne, co było nieco później to odbiór kluczy do platform parkingowych (pod koniec sierpnia).
Jeśli chodzi o usterki, to nie kojarzę, żeby ktoś się skarżył na coś poważnego. W moim mieszkaniu były to 2-3 pęknięcia, brudne okno i drzwi do regulacji. Krzywizna ścian i podłogi wg norm (specjalista, który pomagał mi w odbiorze mówił, że to jedne z równiejszych jakie widział).
Odbiór techniczny ze specjalistą, u mnie wyglądał tak, że razem z inżynierem budowy przeszliśmy cały blok, podwórze, garaże i komórki lokatorskie, a Pan którego wynajęłam wykonywał pomiary w mieszkaniu. Mieliśmy też kilka minut, żeby omówić jego znaleziska, bez obecności inżyniera ze strony dewelopera.
clint_f pisze:Niestety mieszkanie, o które pytałem, było już niedostępne - na stronie nadal jest na liście - nie wiem, czy aktualizują z opóźnieniem, czy po prostu cały czas wyświetlane są wszystkie mieszkania w inwestycji?
Patrząc na mieszkanie, które ja kupiłam, to dość długo jeszcze widoczne było na stronie jako "wolne", mimo tego, że mieliśmy już umowę przedwstępną i starałam się o kredyt. Rzeczywiście, dość późno zostało to zaktualizowane jako "sprzedane".