Czy deweloper Atal daje zdjęcia instalacji elektrycznej na ścianach w mieszkaniu - Przybyszewskiego 64 Kraków

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Przybyszewskiego 64 za którą odpowiada deweloper Atal. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
Anaa

Czy deweloper Atal daje zdjęcia instalacji elektrycznej na ścianach w mieszkaniu - Przybyszewskiego 64 Kraków

Postautor: Anaa » 05 gru 2021, 20:27

Czy przy odbiorze mieszkania, deweloper dołączał może zdjęcia jak przebiega instalacja elektryczna na ścianach? Słyszałam, że niektórzy deweloperzy posiadają takie zdjęcia.

Ibum1

Re: Czy deweloper Atal daje zdjęcia instalacji elektrycznej na ścianach w mieszkaniu - Przybyszewskiego 64 Kraków

Postautor: Ibum1 » 06 gru 2021, 12:12

Anaa pisze:Czy przy odbiorze mieszkania, deweloper dołączał może zdjęcia jak przebiega instalacja elektryczna na ścianach? Słyszałam, że niektórzy deweloperzy posiadają takie zdjęcia.

Nic takiego nie dostalam

jacke

Re: Czy deweloper Atal daje zdjęcia instalacji elektrycznej na ścianach w mieszkaniu - Przybyszewskiego 64 Kraków

Postautor: jacke » 06 gru 2021, 12:20

Długi bój z kierownikiem budowy stoczyłem żeby otrzymać deklarację zrobienia zdjęć podłogówki przed wylaniem wylewek, dlatego nie spodziewałbym się że będą robić zdjęcia instalacji elektrycznej. A szkoda...

przybysz

Postautor: przybysz » 03 cze 2022, 12:34

jacke pisze:Długi bój z kierownikiem budowy stoczyłem żeby otrzymać deklarację zrobienia zdjęć podłogówki przed wylaniem wylewek, dlatego nie spodziewałbym się że będą robić zdjęcia instalacji elektrycznej. A szkoda...

Ale dostałeś w końcu te zdjęcia instalacji, czy tylko na obietnicach się skończyło. Przydatna rzecz na pewno, bo jakby co, to zostaje tylko czujnik przewodów w ścianach.

fakir151

Postautor: fakir151 » 03 cze 2022, 14:35

Ja otrzymałem informację od kierownika budowy że to jedna z ostatnich inwestycji gdzie nie robili zdjęć instalacji.

jacke

Postautor: jacke » 03 cze 2022, 15:24

przybysz pisze:
jacke pisze:Długi bój z kierownikiem budowy stoczyłem żeby otrzymać deklarację zrobienia zdjęć podłogówki przed wylaniem wylewek, dlatego nie spodziewałbym się że będą robić zdjęcia instalacji elektrycznej. A szkoda...

Ale dostałeś w końcu te zdjęcia instalacji, czy tylko na obietnicach się skończyło. Przydatna rzecz na pewno, bo jakby co, to zostaje tylko czujnik przewodów w ścianach.

Mam obiecane zdjęcia ogrzewania podłogowego, mieszkanie mam mieć do obioru za parę miesięcy więc obietnica jeszcze nie miała okazji się spełnić. Z elektryką to jest mały problem, bo byle czujnik je pokaże. Podłogówka jest o tyle problematyczna, że obierając w lecie nawet kamerą termo nie zobaczysz gdzie konkretnie idą rury. A pasuje wyspę przypiąć jakoś do posadzki, zrobić ze dwie dziury pod prowadnice do szafy zabudowanej... powodzenia z wierceniem na ślepo :shock:

Wróć do „Przybyszewskiego 64 Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”