pozdro pisze:Scam udają ze sie sprzedaje. A realna cena transakcyjna sprzedazy wg Gus nowych mieszkan na podstawie aktów notarialnych w Krakowie typ bylo 8-8.5k wiec robia sobie jaja z cenami 15k czy ile oni tam teraz maja. Juz chyba na 13k zeszli. Moze na 8k jak zejdą to sie ludzie chetni znajda. Deweloperzy to oszuści nawet cennika nie podają. Takie araby jak na irańskim targu.
realista pisze:Drodzy forumowicze, może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tym, że wg księgi wieczystej jest zawartych tylko 12 umów dotyczących sprzedaży (umowa przedwstępna), a wg strony inwestycji większość z kilkuset lokali jest rzekomo sprzedana?
traker pisze:Młodzi ja na waszym miejscu mając po 25-35 lat wyjazd za granicę tylko...
Nowy pisze:traker pisze:Młodzi ja na waszym miejscu mając po 25-35 lat wyjazd za granicę tylko...
Może to niekoniecznie jest mieszkanie dla młodych na start?W sumie, to nie wiem też czy to jest dla "starych", jako docelowe. No i nie wiem też czy jest dla "inwestorów", bo chyba musiałoby się zwracać bardzo długo, o ile nie dałoby się go wynająć absurdalnie drogo... Pytanie więc, dla kogo ono jest?
Nowy pisze:realista pisze:Drodzy forumowicze, może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tym, że wg księgi wieczystej jest zawartych tylko 12 umów dotyczących sprzedaży (umowa przedwstępna), a wg strony inwestycji większość z kilkuset lokali jest rzekomo sprzedana?
A to ciekawe, chyba w tym przypadku nie ma jakichś dużych opóźnień w robieniu tych wpisów... Może to odzwierciedla faktyczny poziom sprzedaży mieszkań w tej inwestycji? Chyba, że są jakieś sytuacje, kiedy te informacje w księdze wieczystej się nie pojawiają, nie wiem, może jak firma kupuje? Ktoś ma tu jakiś pomysł? Mi trudno znaleźć racjonalne wytłumaczenie. Może faktycznie poziom cen zaproponowany przez dewelopera okazał się być zaporowy dla potencjalnych kupców?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”
Użytkownicy przeglądający to forum: craqs i 37 gości