Ma ktoś może wiedzę czy na tym terenie jest jakiś problem z podmokaniem/zalewaniem terenu? Zauważyłem, że blok jest nieco poniżej poziomu terenu i zastanawiam się jak wygląda ta kwestia.
Czy wiadomo już, czy na sąsiedniej działce Wawel wybuduje kolejny blok?
Lema 28 Kraków (Lema III) od Wawel Service - opinie na forum
Re: Lema 28 Kraków (Lema III) od Wawel Service - opinie na forum
realista pisze:Ma ktoś może wiedzę czy na tym terenie jest jakiś problem z podmokaniem/zalewaniem terenu? Zauważyłem, że blok jest nieco poniżej poziomu terenu i zastanawiam się jak wygląda ta kwestia.
Kwestia usytuowania garażu podziemnego
Opakowany i ocieplają:

Pewnie niedługo zobaczymy, jak wyszła elewacja na tym budynku, choć wielkich zaskoczeń był się nie spodziewał, patrząc na sąsiedztwo.

Pewnie niedługo zobaczymy, jak wyszła elewacja na tym budynku, choć wielkich zaskoczeń był się nie spodziewał, patrząc na sąsiedztwo.
Dużo przybyło po tej stronie Lema w ostatnich latach (po drugiej zresztą też), ale jeżeli miasto ma się rozwijać, to zdecydowanie budować w takich miejscach, niż wyprowadzać ludzi do gmin sąsiednich, albo gdzieś pod S7 na Rybitwach / Złocieniu.

Szkoda, że zamiast Plazy nie może powstać mieszkaniówka, bo to by byłoby na nią dobre miejsce, nawet z rekreacyjnym stawem.

Szkoda, że zamiast Plazy nie może powstać mieszkaniówka, bo to by byłoby na nią dobre miejsce, nawet z rekreacyjnym stawem.
Dużo przybyło po tej stronie Lema w ostatnich latach (po drugiej zresztą też), ale jeżeli miasto ma się rozwijać, to zdecydowanie budować w takich miejscach, niż wyprowadzać ludzi do gmin sąsiednich, albo gdzieś pod S7 na Rybitwach / Złocieniu.

czyzy pisze:Dużo przybyło po tej stronie Lema w ostatnich latach (po drugiej zresztą też), ale jeżeli miasto ma się rozwijać, to zdecydowanie budować w takich miejscach, niż wyprowadzać ludzi do gmin sąsiednich, albo gdzieś pod S7 na Rybitwach / Złocieniu.
No tak, bo każdy po prostu marzy o łanowej zabudowie na zadupiach albo mieszkaniu pod S7 zamiast tam... Kasa Misiu, Kasa. Ceny odjechały już całkowicie i trzeba naprawdę upaść na głowę, żeby w tym momencie kupować mieszkanie w okolicy Tauron Areny.
Z całym podstawowym szacunkiem dla każdego, oczywiście, ale...
No to wiadomo już, jak wygląda inwestycja Wawel Service przy Lema:

Jakieś zaskoczenia odnośnie wyglądu budynku?

Jakieś zaskoczenia odnośnie wyglądu budynku?
Moim zdaniem jest dosyć kiepsko, nudno, a do tego relatywnie wysoko i blisko sąsiedniego budynku.

Plus za spory lokal usługowy na dole. Czy to tam miałaby powstać Biedronka, bo coś słyszałem, że ma się w tej okolicy pojawić, ale nie wiem, ile w tym prawdy.

Plus za spory lokal usługowy na dole. Czy to tam miałaby powstać Biedronka, bo coś słyszałem, że ma się w tej okolicy pojawić, ale nie wiem, ile w tym prawdy.
czang pisze:Moim zdaniem jest dosyć kiepsko, nudno, a do tego relatywnie wysoko i blisko sąsiedniego budynku.
deweloper nawiązał do poprzednich etapów, więc dobrze, że nie jest pstrokato, a co to znaczy kiepsko? deweloper wawel service raczej znany jest z dobrej jakości budynków
a skąd informacja o biedronce?
Ktoś poszedł po rozum do głowy i posty o tym czy będzie sklep Biedrona w okolicy ul. Lema zostały przeniesione do osobnego tematu.
A co do tego bloku i okolic ul. Lema, to jest trochę, jak przy Mogilskiej, duży teren, tylko szkoda, że co jakaś działka, to inny deweloper i próbujący z niej wycisnąć maksymalne pieniądze. Finalnie wyszło tu dosyć gęsto i mało spójnie, a szkoda, bo był w tym miejscu potencjał. Niemniej z tego, co słyszałem od kumpla, to mieszka mu się w tym rejonie bardzo dobrze.
A co do tego bloku i okolic ul. Lema, to jest trochę, jak przy Mogilskiej, duży teren, tylko szkoda, że co jakaś działka, to inny deweloper i próbujący z niej wycisnąć maksymalne pieniądze. Finalnie wyszło tu dosyć gęsto i mało spójnie, a szkoda, bo był w tym miejscu potencjał. Niemniej z tego, co słyszałem od kumpla, to mieszka mu się w tym rejonie bardzo dobrze.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”