Lema 28 Kraków (Lema III) od Wawel Service - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
realista

Re: Lema 28 Kraków (Lema III) od Wawel Service - opinie na forum

Postautor: realista » 30 sty 2023, 14:23

Ma ktoś może wiedzę czy na tym terenie jest jakiś problem z podmokaniem/zalewaniem terenu? Zauważyłem, że blok jest nieco poniżej poziomu terenu i zastanawiam się jak wygląda ta kwestia.
Czy wiadomo już, czy na sąsiedniej działce Wawel wybuduje kolejny blok?

djasmo

Postautor: djasmo » 30 sty 2023, 15:51

realista pisze:Ma ktoś może wiedzę czy na tym terenie jest jakiś problem z podmokaniem/zalewaniem terenu? Zauważyłem, że blok jest nieco poniżej poziomu terenu i zastanawiam się jak wygląda ta kwestia.

Kwestia usytuowania garażu podziemnego

czyzy

Postautor: czyzy » 03 lut 2023, 14:10

Opakowany i ocieplają:

Obrazek

Pewnie niedługo zobaczymy, jak wyszła elewacja na tym budynku, choć wielkich zaskoczeń był się nie spodziewał, patrząc na sąsiedztwo.

czyzy

Postautor: czyzy » 03 lut 2023, 14:10

Dużo przybyło po tej stronie Lema w ostatnich latach (po drugiej zresztą też), ale jeżeli miasto ma się rozwijać, to zdecydowanie budować w takich miejscach, niż wyprowadzać ludzi do gmin sąsiednich, albo gdzieś pod S7 na Rybitwach / Złocieniu.

Obrazek

Szkoda, że zamiast Plazy nie może powstać mieszkaniówka, bo to by byłoby na nią dobre miejsce, nawet z rekreacyjnym stawem.

czyzy

Postautor: czyzy » 03 lut 2023, 14:15

Dużo przybyło po tej stronie Lema w ostatnich latach (po drugiej zresztą też), ale jeżeli miasto ma się rozwijać, to zdecydowanie budować w takich miejscach, niż wyprowadzać ludzi do gmin sąsiednich, albo gdzieś pod S7 na Rybitwach / Złocieniu.

Obrazek

Szkoda, że zamiast Plazy nie może powstać mieszkaniówka, bo to by byłoby na nią dobre miejsce, nawet z rekreacyjnym stawem.

mac_kow

Postautor: mac_kow » 03 lut 2023, 14:56

czyzy pisze:Dużo przybyło po tej stronie Lema w ostatnich latach (po drugiej zresztą też), ale jeżeli miasto ma się rozwijać, to zdecydowanie budować w takich miejscach, niż wyprowadzać ludzi do gmin sąsiednich, albo gdzieś pod S7 na Rybitwach / Złocieniu.

No tak, bo każdy po prostu marzy o łanowej zabudowie na zadupiach albo mieszkaniu pod S7 zamiast tam... Kasa Misiu, Kasa. Ceny odjechały już całkowicie i trzeba naprawdę upaść na głowę, żeby w tym momencie kupować mieszkanie w okolicy Tauron Areny.

Z całym podstawowym szacunkiem dla każdego, oczywiście, ale...

czang

Postautor: czang » 17 lip 2023, 13:08

No to wiadomo już, jak wygląda inwestycja Wawel Service przy Lema:

Obrazek

Jakieś zaskoczenia odnośnie wyglądu budynku?

czang

Postautor: czang » 17 lip 2023, 13:10

Moim zdaniem jest dosyć kiepsko, nudno, a do tego relatywnie wysoko i blisko sąsiedniego budynku.

Obrazek

Plus za spory lokal usługowy na dole. Czy to tam miałaby powstać Biedronka, bo coś słyszałem, że ma się w tej okolicy pojawić, ale nie wiem, ile w tym prawdy.

realista

Postautor: realista » 17 lip 2023, 13:59

czang pisze:Moim zdaniem jest dosyć kiepsko, nudno, a do tego relatywnie wysoko i blisko sąsiedniego budynku.

Obrazek

Plus za spory lokal usługowy na dole. Czy to tam miałaby powstać Biedronka, bo coś słyszałem, że ma się w tej okolicy pojawić, ale nie wiem, ile w tym prawdy.

deweloper nawiązał do poprzednich etapów, więc dobrze, że nie jest pstrokato, a co to znaczy kiepsko? deweloper wawel service raczej znany jest z dobrej jakości budynków
a skąd informacja o biedronce?

czyzy

Postautor: czyzy » 26 lip 2023, 18:13

Ktoś poszedł po rozum do głowy i posty o tym czy będzie sklep Biedrona w okolicy ul. Lema zostały przeniesione do osobnego tematu.

A co do tego bloku i okolic ul. Lema, to jest trochę, jak przy Mogilskiej, duży teren, tylko szkoda, że co jakaś działka, to inny deweloper i próbujący z niej wycisnąć maksymalne pieniądze. Finalnie wyszło tu dosyć gęsto i mało spójnie, a szkoda, bo był w tym miejscu potencjał. Niemniej z tego, co słyszałem od kumpla, to mieszka mu się w tym rejonie bardzo dobrze.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”