Pachońskiego Sky Kraków od South Star Development - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
JanuszBiznesu

Re: Pachońskiego Sky Kraków od South Star Development - opinie na forum

Postautor: JanuszBiznesu » 05 cze 2023, 18:16

aniakrk pisze:„ idzie zgodnie z planem” :roll:
Zakończenie budowy „oficjalnie” przesunięte na 2025 rok a nieoficjalnie pewnie na jeszcze później albo wcale. Od 3 miesięcy tam się nic nie zmieniło.

Chyba przebili swoim partactwem sąsiada murapola ;/

MarkKrk

Postautor: MarkKrk » 06 cze 2023, 22:15

Ja otrzymałem informację że zakończenie jest planowane na 1 kwartał 2025 a oddanie do użytku pomiędzy marcem a listopadem 2025.

Czy oprócz opóźnień są jakieś inne problemy z tym deweloperem, wiecie jaka jest sytuacja finansowa tego dewelopera?

Donus

Postautor: Donus » 07 cze 2023, 13:40

aniakrk pisze:otodom.pl/pl/inwestycja/pachonskiego-sky-krakow-mieszkania-lokale-uslugowe-ID4eUN4

Dziekuje!

"Mam wrażenie, że to opóźnienie nie jest niczym nadzwyczajnym. Ciekawe jestem, kiedy mieszkania zostaną naprawdę oddane.

Pozdrawiam

Donus

Postautor: Donus » 07 cze 2023, 13:59

heritagere.pl/realizacje/pachonskiego-sky/84

Kethael

Postautor: Kethael » 10 lip 2023, 18:23

Kurde, przyznam, że kuszą ceną i lokalizacją. Blisko park, tramwaj, Lidl, dużo więcej nie trzeba ;) tylko trochę mnie niepokoją opinie o deweloperze. Myślicie, że poza ewentualnymi opóźnieniami jest jakieś inne ryzyko?

Scream2

Postautor: Scream2 » 20 lip 2023, 20:42

Od kilku miesięcy nie widać jakichkolwiek postępów w budowie. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale tam się nic nie dzieje… tak jak było w marcu jest i teraz.

macg

Postautor: macg » 21 lip 2023, 20:10

Kethael pisze:Kurde, przyznam, że kuszą ceną i lokalizacją. Blisko park, tramwaj, Lidl, dużo więcej nie trzeba ;) tylko trochę mnie niepokoją opinie o deweloperze. Myślicie, że poza ewentualnymi opóźnieniami jest jakieś inne ryzyko?

Zerknij na historię firmy, odwidź ich stronę hreit.pl/inwestycje . Sprawdź, które lub czy jakiekolwiek inwestycje są ukończone. Zobacz na te rozpoczęte, kiedy rozpoczęli prace ziemne i na jakim etapie są teraz.
Po zweryfikowaniu tych danych będziesz miał obraz jaki to developer.

W mojej opinii, mają ładne strony internetowe swoich inwestycji, katalogi i dobrze zlokalizowane działki w wielu miastach.... i to chyba tyle.

Xskamxx

Postautor: Xskamxx » 24 lip 2023, 9:14

Widziałam, że ostatnio posprzątali tam... więc chyba w najbliższym czasie nie zamierzają budować. Ma ktoś jeszcxe jakieś najnowsze info?

luc

Postautor: luc » 24 lip 2023, 12:43

Pewnie czekają, aż mieszkania podrożeją i sprzedadzą je za więcej pieniędzy, kierując się analizami swojego ośrodka analitycznego ;)
bankier.pl/wiadomosc/UOKiK-wszczal-postepowanie-przeciwko-trzem-spolkom-z-grupy-HRE-Investments-8381121.html

Kethael

Postautor: Kethael » 24 lip 2023, 13:44

macg pisze:
Kethael pisze:Kurde, przyznam, że kuszą ceną i lokalizacją. Blisko park, tramwaj, Lidl, dużo więcej nie trzeba ;) tylko trochę mnie niepokoją opinie o deweloperze. Myślicie, że poza ewentualnymi opóźnieniami jest jakieś inne ryzyko?

Zerknij na historię firmy, odwidź ich stronę hreit.pl/inwestycje . Sprawdź, które lub czy jakiekolwiek inwestycje są ukończone. Zobacz na te rozpoczęte, kiedy rozpoczęli prace ziemne i na jakim etapie są teraz.
Po zweryfikowaniu tych danych będziesz miał obraz jaki to developer.

W mojej opinii, mają ładne strony internetowe swoich inwestycji, katalogi i dobrze zlokalizowane działki w wielu miastach.... i to chyba tyle.

Oczywiście wszystko sprawdzone, niepokój lekki budzi raczej to, że tych inwestycji mają rozgrzebane prawie 30 (jak wynika ze strony), a oddaną chyba tylko jedną, i to po sporych opóźnieniach. Nie budzi to wybitnego zaufania, przynajmniej u mnie.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”