Bochenka Vita Kraków / deweloper Develia - opinie i informacje na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
LQS

Re: Bochenka Vita Kraków / deweloper Develia - opinie i informacje na forum

Postautor: LQS » 08 sie 2023, 19:20

Ten deweloper to mega kombinator. Wystawia czesciowa oferte, chowa, mieszkania ktore byly sprzedane nagle wolne z cena 170% (w roznych lokalizacjach ) dzwnie ten rynek badaja…

slawo789

Postautor: slawo789 » 08 sie 2023, 20:57

Byłem u niego w biurze, zaproponował mieszkania 2,3 pokojowe od 12,3k, kolejnego dnia, dostałem wiadomość, żeby coś rezerwował jak chce, bo ceny jeszcze pójdą w górę. Byłem zainteresowany jak tam szedłem, ale liczyłem, że ceny będą od 11k, jak podali na początku. Teraz rezygnuje.

Podedworze 9, spóźniłem się, ale miejsce o wiele lepsze, ceny też nawet pod koniec były OK.

JanuszBiznesu

Postautor: JanuszBiznesu » 09 sie 2023, 9:40

slawo789 pisze:Byłem u niego w biurze, zaproponował mieszkania 2,3 pokojowe od 12,3k, kolejnego dnia, dostałem wiadomość, żeby coś rezerwował jak chce, bo ceny jeszcze pójdą w górę. Byłem zainteresowany jak tam szedłem, ale liczyłem, że ceny będą od 11k, jak podali na początku. Teraz rezygnuje.

Podedworze 9, spóźniłem się, ale miejsce o wiele lepsze, ceny też nawet pod koniec były OK.

Pomysl co bys zrobil (jako deweloper) na ich miejscu jakby wystawili za 12-13k i nagle zrobil sie tak ruch ze bez glebszych analiz wydac ze niedoszacowali ceny.

pozdro

Postautor: pozdro » 09 sie 2023, 9:50

Ja bym nie przesadzał, patrzac na rynek to Develia ma jedne z najniższych cen mieszkan i najbardziej sensowne. Wiadomo jest tam czesc ukrytych, i starają sie wcisnac na poczatek te gorsze z oferty. Nie mniej ceny maja jedne z lepszych.

Ty serio liczysz ze 2 etap podedworze bedzie w cenach sprzed 2 lat? Lol. Drugi etap bedzie od 13.99 zapewne na poziomie obecnych srednich krakowskich 14.5k
Ostatnio zmieniony 09 sie 2023, 9:51 przez pozdro, łącznie zmieniany 1 raz.

pablito

Postautor: pablito » 09 sie 2023, 9:50

Są już jakieś informacje, ciekawy jestem ceny :D

Martab

Postautor: Martab » 09 sie 2023, 12:09

pozdro pisze:Ja bym nie przesadzał, patrzac na rynek to Develia ma jedne z najniższych cen mieszkan i najbardziej sensowne. Wiadomo jest tam czesc ukrytych, i starają sie wcisnac na poczatek te gorsze z oferty. Nie mniej ceny maja jedne z lepszych.

Ty serio liczysz ze 2 etap podedworze bedzie w cenach sprzed 2 lat? Lol. Drugi etap bedzie od 13.99 zapewne na poziomie obecnych srednich krakowskich 14.5k

Pierwszy etap albo pierwsze kilka mieszkań daje się np poniżej 13k aby zrobić ruch w internecie (i nie płacić za marketing). Troche na zasadzie żę rozniesie się pocztą pantoflową że tam dają tanie mieszkania. A potem daje się rynkowe ceny jak już informacja się rozejdzie :)

snd0cff

Postautor: snd0cff » 09 sie 2023, 12:26

Pojawiły się w końcu mieszkania
fajne te korytarze, takie nie za małe :D
i nie wiem co ta develia ma z tymi balkonami, że w tak dużej części są to małe klitki co się tylko nadają na klimę i ewentualnie wyjśc na fajke
sa opcje z dużymi balkonami, ale nie ma ich specjalnie dużo

scr4tchi

Postautor: scr4tchi » 09 sie 2023, 13:22

snd0cff pisze:Pojawiły się w końcu mieszkania
fajne te korytarze, takie nie za małe :D
i nie wiem co ta develia ma z tymi balkonami, że w tak dużej części są to małe klitki co się tylko nadają na klimę i ewentualnie wyjśc na fajke
sa opcje z dużymi balkonami, ale nie ma ich specjalnie dużo

A te salony z aneksem kuchennym w tym wąskim prostokącie? Według mnie ciężko jest zagospodarować taką przestrzeń, która nie jest zbliżona do kwadratu. Te długie korytarze to porażka..

teqnix

Postautor: teqnix » 09 sie 2023, 13:35

Develia = to prawie drugi deweloper też na D. Ledwo się mieszkania pokazały na stronie a nie ma już żadnej wolnej jedynki i mniejsze dwójki zarezerwowane. Dwupokojowe mieszkanie na 8 piętrze poza ceną 15300 zł za metr na Bochenka :o wyróżnia się też tym, że jedynym pomieszczeniem które ma 4 kąty proste jest łazienka. Te kawalerki to znajomki rezerwują czy to taki trik, że niby się biją o nie? Ciekawe ile kosztowały kawalerki za metr?

LQS

Postautor: LQS » 09 sie 2023, 13:42

Najtansza parter przy wejsciu 13.300 /m2

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”