Budowa i zagospodarowanie terenu wokół Apartamentów Bajeczna Kraków

Forum przeznaczone dla mieszkańców inwestycji Apartamenty Bajeczna w Krakowie. Zapraszamy do omawiania spraw związanych z osiedlem oraz dzielenia się opiniami i spostrzeżeniami na jego temat.
Daniel11

Re: Budowa i zagospodarowanie terenu wokół Apartamentów Bajeczna Kraków

Postautor: Daniel11 » 09 paź 2017, 15:44

Nie jestem pewien, ale przypuszczam, że to wynika z granic działki. Być może Atal nie jest właścicielem działki aż do starego płotu.
PS. Płotek niestety wieje bidą. Chociaż lepsze to niż ocynk jak w bloku obok.

radek_de

Postautor: radek_de » 09 paź 2017, 20:52

Dzięki za informacje. To fakt wieje bieda i to na maksa do tego zrobione jest to trochę na odczep się. No ale cóż tak czy inaczej nadal jestem fanem tej inwestycji :)

Daniel11

Postautor: Daniel11 » 09 paź 2017, 21:38

Płotek to akurat mały problem, aczkolwiek wg mnie mógłby być bardziej estetyczny. Ważniejsze wg mnie jest to by nie zastawiać chodników samochodami, które oczywiście się zapadną pod ciężarem i ubrudzą olejem.
Czy wie ktoś jak wygląda sprawa na tego typu osiedlach. Czy można wprowadzić zakaz parkowania poza wyznaczonymi miejscami?

bad_cooper

Postautor: bad_cooper » 10 paź 2017, 8:00

Deweloper zapewniał, że pilot do bramy (szlabanu) dostaną jedynie właściciele miejsc postojowych, więc można optymistycznie założyć, że nie będize parkowania po chodnikach. Wszystkie późniejsze ustalenia są już w rękach Wspólnoty.

Daniel11

Postautor: Daniel11 » 10 paź 2017, 9:58

Dzięki za info. Nie wiedziałem tego o pilotach do bramy.

maciekb92

Postautor: maciekb92 » 17 paź 2017, 8:53

bad_cooper pisze:Deweloper zapewniał, że pilot do bramy (szlabanu) dostaną jedynie właściciele miejsc postojowych, więc można optymistycznie założyć, że nie będize parkowania po chodnikach. Wszystkie późniejsze ustalenia są już w rękach Wspólnoty.

Ok, rozumiem że ludzie boją się pozastawianych chodników autami, też tego nie chce i popieram zakaz, ale uważam że piloty powinni dostać wszyscy mieszkańcy niezależnie czy posiadają garaż/miejsce postojowe, ze względu chociażby na sytuacje w której ktoś będzie się wprowadzał i trzeba będzie podjechać pod klatkę, aby wypakować rzeczy. Nie wyobrażam sobie żeby kto ktokolwiek, miał biegać np. z lodówką od wjazdu do mieszkania...

onaja

Postautor: onaja » 17 paź 2017, 12:59

Tak,to jest naprawdę dobre pytanie. Niestety, nie znam odpowiedzi.

Angrrr

Postautor: Angrrr » 18 paź 2017, 10:59

Wczoraj bylem na inwestycji i wygląda na to ze dojazd i jedyne wyjście z osiedla bedzie od ulicy ofiar dabia. Wszedzie indziej jest już ogrodzenie..:(

kasia86

Postautor: kasia86 » 18 paź 2017, 21:46

Mnie też powiedziano, że piloty rozdadzą tylko osobom, które wykupią miejsce parkingowe. Uważam, że to kompletna bzdura (mimo, że ja miejsce mam)! A odnośnie wjazdu od ul. Bajecznej - podobno ma taki powstać przy 2 etapie inwestycji! Myślę, że my przyszli mieszkańcy powinniśmy się już teraz domagać zrobienia tam chociaż bramki dla pieszych (po odbiorze mieszkań może być już za późno!). Jak już pisałam w innym poście, to właśnie od ul. Bajecznej są sklepy i parkingi! A zagospodarowanie terenu, które ja podpisywałam u notariusza jest zupełnie inne niż obecne.

Angrrr

Postautor: Angrrr » 18 paź 2017, 23:59

W jaki sposób możemy sie tego (bramki) domagać?

Wróć do „Bajeczna Apartamenty Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”