Nie jestem pewien, ale przypuszczam, że to wynika z granic działki. Być może Atal nie jest właścicielem działki aż do starego płotu.
PS. Płotek niestety wieje bidą. Chociaż lepsze to niż ocynk jak w bloku obok.
Budowa i zagospodarowanie terenu wokół Apartamentów Bajeczna Kraków
Re: Budowa i zagospodarowanie terenu wokół Apartamentów Bajeczna Kraków
Dzięki za informacje. To fakt wieje bieda i to na maksa do tego zrobione jest to trochę na odczep się. No ale cóż tak czy inaczej nadal jestem fanem tej inwestycji 

Płotek to akurat mały problem, aczkolwiek wg mnie mógłby być bardziej estetyczny. Ważniejsze wg mnie jest to by nie zastawiać chodników samochodami, które oczywiście się zapadną pod ciężarem i ubrudzą olejem.
Czy wie ktoś jak wygląda sprawa na tego typu osiedlach. Czy można wprowadzić zakaz parkowania poza wyznaczonymi miejscami?
Czy wie ktoś jak wygląda sprawa na tego typu osiedlach. Czy można wprowadzić zakaz parkowania poza wyznaczonymi miejscami?
-
Deweloper zapewniał, że pilot do bramy (szlabanu) dostaną jedynie właściciele miejsc postojowych, więc można optymistycznie założyć, że nie będize parkowania po chodnikach. Wszystkie późniejsze ustalenia są już w rękach Wspólnoty.
Dzięki za info. Nie wiedziałem tego o pilotach do bramy.
bad_cooper pisze:Deweloper zapewniał, że pilot do bramy (szlabanu) dostaną jedynie właściciele miejsc postojowych, więc można optymistycznie założyć, że nie będize parkowania po chodnikach. Wszystkie późniejsze ustalenia są już w rękach Wspólnoty.
Ok, rozumiem że ludzie boją się pozastawianych chodników autami, też tego nie chce i popieram zakaz, ale uważam że piloty powinni dostać wszyscy mieszkańcy niezależnie czy posiadają garaż/miejsce postojowe, ze względu chociażby na sytuacje w której ktoś będzie się wprowadzał i trzeba będzie podjechać pod klatkę, aby wypakować rzeczy. Nie wyobrażam sobie żeby kto ktokolwiek, miał biegać np. z lodówką od wjazdu do mieszkania...
Tak,to jest naprawdę dobre pytanie. Niestety, nie znam odpowiedzi.
Wczoraj bylem na inwestycji i wygląda na to ze dojazd i jedyne wyjście z osiedla bedzie od ulicy ofiar dabia. Wszedzie indziej jest już ogrodzenie..

Mnie też powiedziano, że piloty rozdadzą tylko osobom, które wykupią miejsce parkingowe. Uważam, że to kompletna bzdura (mimo, że ja miejsce mam)! A odnośnie wjazdu od ul. Bajecznej - podobno ma taki powstać przy 2 etapie inwestycji! Myślę, że my przyszli mieszkańcy powinniśmy się już teraz domagać zrobienia tam chociaż bramki dla pieszych (po odbiorze mieszkań może być już za późno!). Jak już pisałam w innym poście, to właśnie od ul. Bajecznej są sklepy i parkingi! A zagospodarowanie terenu, które ja podpisywałam u notariusza jest zupełnie inne niż obecne.
W jaki sposób możemy sie tego (bramki) domagać?
Wróć do „Bajeczna Apartamenty Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”