Na Błonie 106 Kraków od Wawel Service - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nowy

Re: Na Błonie 106 Kraków od Wawel Service - opinie na forum

Postautor: Nowy » 20 sie 2023, 16:36

Mam wrażenie, że jakoś strasznie długo im idzie budowa tej inwestycji, ale chyba widać koniec.

Obrazek

Ktoś może ma informację, czy były tam już odbiory mieszkań od dewelopera Wawel Service i klienci otrzymali już klucze do lokali?

Nowy

Postautor: Nowy » 20 sie 2023, 16:42

Wciąż zaskakuje mnie absurdalnością ta wiata betonowa dla samochodów przed tym budynkiem, potrafię sobie wyobrazić bardziej reprezentacyjne obejście inwestycji, która miała uchodzić za ekskluzywną, reklamowanej, jako budowanej na Woli Justowskiej.

Obrazek

No ale samochody nie będą mokły na deszczu, odśnieżać nie trzeba będzie, a do tego będzie można mieć swoją brykę na oku z okna ; ) Dziwię się tylko, że deweloper tak się tu ograniczał, że nie zrobił wyjazdu i jeszcze na dachu tej wiaty dodatkowych miejsc, tańszych i niezadaszonych, na poziomie +1 : D

Nowy

Postautor: Nowy » 20 sie 2023, 16:43

No i jeszcze sama ulica Na Błonie, to zdecydowanie jakiś ponury żart, zarówno dla pieszych i rowerzystów, jak i dla kierowców, a najgorzej, jak się wszyscy na raz spotkają.

pozdro

Postautor: pozdro » 02 wrz 2023, 9:14

Generalnie można założyć, że albo piesi i rowerzyści tam nie mają wstepu i mają alternatywna komunikację równoległymi ścieżkami. Ewentualnie jak komuś bardzo zależy to można tam jednokierunkowość zrobić w sumie i CPR na 3m. Ja bym zrobił CPR, ale nie jestem prezydentem w tym mieście.

Bajeczna

Postautor: Bajeczna » 25 paź 2023, 13:26

Czy ktoś kojarzy obecnie obowiązujące ceny?

Nowy

Postautor: Nowy » 09 mar 2024, 22:41

Chyba dużo mieszkań do sprzedania, to tam nie zostało, a ceny chyba podchodziły pod 18-20k zł/m2, więc niemało.

Obrazek

Z drugiej strony sam budynek Na Błonie 106 już gotowy, więc odpada aspekt czekania na to aż zbudują.

Obrazek

Jak się Wam podoba.

Nowy

Postautor: Nowy » 09 mar 2024, 22:43

Od zachodniej strony, to tam nawet całkiem przyjemne balkony są i spore.

Obrazek

Pytanie, co w przyszłości stanie się z tymi działkami, czy przypadkiem nie zostaną zabudowane.

No i ulica Na Błonie, to ciągle nie jest miejsce przyjazne pieszym i rowerzystom, delikatnie mówiąc.

MarcinG

Postautor: MarcinG » 12 mar 2024, 10:00

Ciekawi mnie, jak to faktycznie zostalo zbudowane i jak prezentuje sie na zywo oraz od srodka. Wawel Service wczesniej raczej nie rozpieszczal pod wzgledem oszalamiajacej jakosci – przyznam, ze Na Blonie 106 na zdjeciach wyglada lepiej niz sie spodziewalem.

Interesujace rowniez, jak wyjdzie im ta druga inwestycja, ktora nieopodal buduja – Nova Wiosenna. Teoretycznie fajne osiedle, ale chyba bardzo gęsto.

Nowy

Postautor: Nowy » 19 mar 2024, 12:33

O ile budynek nie wygląda źle, to jednak ta wiata dla samochodów przed budynkiem, to jakiś żart jest.

Obrazek

Tam nie w ma ogóle garażu podziemnego czy to jakieś dodatkowe miejsca. Może to była inspiracja dla waty przed Bunkrem Sztuki.

scr4tchi

Postautor: scr4tchi » 19 mar 2024, 14:01

Nowy pisze:O ile budynek nie wygląda źle, to jednak ta wiata dla samochodów przed budynkiem, to jakiś żart jest.

Obrazek

Tam nie w ma ogóle garażu podziemnego czy to jakieś dodatkowe miejsca. Może to była inspiracja dla waty przed Bunkrem Sztuki.

Może nie mogli zrobić podziemnego parkingu? Wątpię, że taką wiatę postawili by specjalnie. Lepiej by było postawić dwa takie same bloki niż blok z wiatą... Jakoś ciężko mi w to uwierzyć.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”