Craft Zabłocie Kraków / deweloper Cordia - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Bas Kra

Re: Craft Zabłocie Kraków / deweloper Cordia - opinie na forum

Postautor: Bas Kra » 19 maja 2024, 22:55

hellhax pisze: (ostatecznie wszystko schodzi, nawet największy syf)

Och Ziuta, ja wiem że nie ma brzydkich mieszkań
Tylko rabatu czasem brak

przybysz

Postautor: przybysz » 20 maja 2024, 11:27

Wszystko bezkrytycznie schodzi do czasu... a później trzeba ceny obniżać i pewnie też wszystko zejdzie.

pierre

Postautor: pierre » 23 maja 2024, 20:09

Ależ przesadzacie... jakiej infrastruktury tam nie ma? Lokalizacja jest swietna, budynek jest bardzo ładny,ja widzę tylko małe minusy. Zwróciłem się z prośbą o standard wykonania i pozostałe dokumenty i wygląda to bardzo ok- komórki lokatorskie też są i to wcale nie tak malo. Dwupoziomowa hala garażowa, trochę niestety miejsc postojowych niż mieszkań, ale poza tym to ja nie widzę minusow. No może cena jest nie niska, ale takie są realia, na pewno jest taniej niż Matexi.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2024, 10:03 przez pierre, łącznie zmieniany 1 raz.

realista

Postautor: realista » 23 maja 2024, 20:21

no i powyższy post jest kropką nad 'i' potwierdzającą, że sprzedaż, a raczej jej brak, nie idzie po myśli deweŁopera

pierrdek - tak, tak, wszystko idealne, sam nie wiem dlaczego ludzie tacy głupcy i tego nie widzą i nie kupują : roll:

pierre

Postautor: pierre » 25 maja 2024, 11:00

realista pisze:no i powyższy post jest kropką nad 'i' potwierdzającą, że sprzedaż, a raczej jej brak, nie idzie po myśli deweŁopera

pierrdek - tak, tak, wszystko idealne, sam nie wiem dlaczego ludzie tacy głupcy i tego nie widzą i nie kupują : roll:

No bardzo śmieszne.. szukam mieszkania od dłuższego czasu
i naogladalem się takiego badziewia..., że dla mnie Craft wygląda spoko .. wiem, że porypane czasy, że mamy takie ceny, ale jak w takich lokalizacjach jak Walerego Sławka płacisz po 15/16 000 za m2, na Metecznym po blisko 18 000 zł to chyba nie ma tragedii... Chyba, że będą podwyższać ceny, no to już się zrobi mniej ciekawie.. ale obiektywnie patrząc uważam, że nie jest źle

realista

Postautor: realista » 25 maja 2024, 11:53

pierre pisze:
realista pisze:no i powyższy post jest kropką nad 'i' potwierdzającą, że sprzedaż, a raczej jej brak, nie idzie po myśli deweŁopera

No bardzo śmieszne.. szukam mieszkania od dłuższego czasu
i naogladalem się takiego badziewia..., że dla mnie Craft wygląda spoko .. wiem, że porypane czasy, że mamy takie ceny, ale jak w takich lokalizacjach jak Walerego Sławka płacisz po 15/16 000 za m2, na Metecznym po blisko 18 000 zł to chyba nie ma tragedii... Chyba, że będą podwyższać ceny, no to już się zrobi mniej ciekawie.. ale obiektywnie patrząc uważam, że nie jest źle

no mnie śmieszy, że ktoś może chcieć tam kupić klitkę, która będzie oddana za 2-3 lata w neo-akademiku na wybetonowanym skrawku parkingu sąsiedniego klastra w cenie, w której może kupić gotowe już mieszkanie co dopiero oddane przez dewelopera na romanowicza i w jej okolicy - czyli znacznie lepszym usytuowaniu

lub używane kilka lat i wyposażone w dobrym standardzie mieszkanie w tamtejszej okolicy

zaba

Postautor: zaba » 25 maja 2024, 17:12

pierre pisze:No bardzo śmieszne.. szukam mieszkania od dłuższego czasu
i naogladalem się takiego badziewia..., że dla mnie Craft wygląda spoko ..

Ale to nie będzie tak, że tam będą głównie małe mieszkania, z których pewnie wiele, a może i większość kupowana jest jako inwestycja pod wynajem? Może tak nie będzie, ale moim zdaniem ryzyko zaistnienia takiej sytuacji jest spore.

Kwiatuszek

Postautor: Kwiatuszek » 25 maja 2024, 21:51

no mnie śmieszy, że ktoś może chcieć tam kupić klitkę, która będzie oddana za 2-3 lata w neo-akademiku na wybetonowanym skrawku parkingu sąsiedniego klastra w cenie, w której może kupić gotowe już mieszkanie co dopiero oddane przez dewelopera na romanowicza i w jej okolicy - czyli znacznie lepszym usytuowaniu

lub używane kilka lat i wyposażone w dobrym standardzie mieszkanie w tamtejszej okolicy

A o jakiej inwestycji na Romanowicza mówisz?

BMX

Postautor: BMX » 21 cze 2024, 15:18

Te dwie rezerwacje to faktycznie robią wrażenie... A z drugiej stronie zwróćcie uwagę na to, że najwyższe dwie kondygnacje nie są dostępne do sprzedaży? Ktoś może wie o co z tym chodzi, czy te mieszkania zostały już sprzedane, ktoś kupił hurtem pod wynajem? A może deweloper sobie trzyma te lokale (w domyśle, pewnie najlepsze na górze) dla siebie do późniejszej sprzedaży, żeby najpierw zeszły gorsze? Nie wiecie o co z tym chodzi w przypadku inwestycji Craft Zabłocie?

Obrazek
Wizualizacja: deweloper Cordia

Szkoda, że tylko kilka cen mieszkań jest podanych na stronie, a reszta na priv. Ale przyznam, że całkiem grubo, za mieszkanie 3-pokojowe, nieco ponad 57 m2 i cena 1,145 mln złotych. Do tego na pewno przydałoby się jeszcze jakieś miejsce postojowe, komórki lokatorskie, to nie wiem czy mają, ale cena zacna. Za tyle, to w innej lokalizacji jeszcze niedawno można było kupić 80 m2 i jeszcze 2 miejsca postojowe.

muzyd

Postautor: muzyd » 21 cze 2024, 15:33

BMX pisze:Te dwie rezerwacje to faktycznie robią wrażenie... A z drugiej stronie zwróćcie uwagę na to, że najwyższe dwie kondygnacje nie są dostępne do sprzedaży? Ktoś może wie o co z tym chodzi, czy te mieszkania zostały już sprzedane, ktoś kupił hurtem pod wynajem? A może deweloper sobie trzyma te lokale (w domyśle, pewnie najlepsze na górze) dla siebie do późniejszej sprzedaży, żeby najpierw zeszły gorsze? Nie wiecie o co z tym chodzi w przypadku inwestycji Craft Zabłocie?

Obrazek
Wizualizacja: deweloper Cordia

Szkoda, że tylko kilka cen mieszkań jest podanych na stronie, a reszta na priv. Ale przyznam, że całkiem grubo, za mieszkanie 3-pokojowe, nieco ponad 57 m2 i cena 1,145 mln złotych. Do tego na pewno przydałoby się jeszcze jakieś miejsce postojowe, komórki lokatorskie, to nie wiem czy mają, ale cena zacna. Za tyle, to w innej lokalizacji jeszcze niedawno można było kupić 80 m2 i jeszcze 2 miejsca postojowe.

Było wcześniej napisane, pierwszy etap to niższe piętra. Góra będzie w drugim etapie.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”