Jeszcze jedno znalezisko ze spaceru w okolicy ul. Radzikowskiego, tym razem to kameralny projekt
Willa Gniezno w Krakowie, za której budowę odpowiada deweloper Silver Investment. Budynek jest już właściwie gotowy i stoi na rogu ulic Radzikowskiego i Gnieźnieńskiej, a do tego trzeba przyznać, że jest całkiem podobny do tego, co zaprezentowane zostało na wizualizacji projektu

Jest w nim już nawet czynny lokal użytkowy, w którym znalazła się Żabka, choć nie wiem czy jest już otwarty, w każdym razie chyba dobrze mieć sklep pod nosem.

Zdecydowanie jest to mniejszy projekt, niż opisany wcześniej na forum
Modern House Kraków, ale przecież nie każdy musi chcieć mieszkań na większym osiedlu. Budynek jest narożny i prezentuje się dosyć miejsko, poza tym także pasuje do tej okolicy, bowiem w sąsiedztwie dominuje raczej niska zabudowa jednorodzinna, a to dosyć dobrze wróży okolicy, że jakoś bardzo się to nie zmieni

W budynku powstał jeden lokal użytkowy, o którym już pisałem, a do tego tyko 10 nowych mieszkań w Krakowie, przy czym większość z nich została już sprzedana, co ciekawe, większość z nich ma mniej niż 40 metrów kwadratowych powierzchni, dało się tam znaleźć na przykład mieszkania dwupokojowe na 35 m2 i trzeba przyznać, że zaprojektowano je jako całkiem ustawne. Może ktoś napisze na forum, jaka była tam cena metra kwadratowego, bo to ciekawe, patrząc na to, że budynek jest dosyć mały, a mieszkania niewielkie.

Jest tu może ktoś, kto kupił mieszkanie w inwestycji Willa Gniezno Kraków i może napisać, jakie opinie ma na ten temat, bo skoro urządzony jest już lokal użytkowy, to pewnie jest już po odbiorach lokali i budynek ma pozwolenie na użytkowanie. Podobnie ciekawi mnie to, jakie ma opinie deweloper Silver Investment, bo chyba już trochę zbudował w Krakowie, więc pewnie da się znaleźć osoby, które kupiły od niego mieszkanie i przeszły przez ten cały proces

Generalnie takie budownictwo może się podobać, jest kameralnie, wszyscy powinni się znać, lokalizacja ciekawa i do każdego mieszkania balkon.