Tyniecka Park Kraków od Libbud Plus - opinie i forum osiedla

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
kama

Tyniecka Park Kraków od Libbud Plus - opinie i forum osiedla

Postautor: kama » 16 cze 2017, 16:12

Jeśli ktoś ma chciałby zamieszkać w dosyć kameralnej inwestycji w przyjemnej okolicy (choć nie najbliżej od centrum), to pojawia się kolejny interesujący projekt na forum - Tyniecka Park Kraków - Libbud Plus - powstaje on przy tej właśnie ulicy, niedaleko węzła autostradowego, przy pomocy którego można się z niej dostać na autostradę A4 prowadzącą w kierunku Katowic lub Rzeszowa, jest to również istniejący już element czwartej obwodnicy Krakowa, o której na forum było już sporo :) W każdym razie pod względem komunikacji samochodowej, prezentuje się to całkiem nieźle, jeśli chodzi o publiczną, to jest chyba nieco gorzej, przynajmniej takie są moje opinie na ten temat, ale może macie tu inne zdanie. Jeśli chodzi o dokładny adres, to osiedle realizowane jest na ul. Tyniecka 199B.

Obrazek

To nie będzie duży projekt, bowiem w jego ramach ma powstać jedynie 14 dwupoziomowych mieszkań o zróżnicowanej powierzchni, od 71 m2 do aż 100 metrów kwadratowych, więc wybór nie jest duży i małej kawalerki raczej nie da się tam nabyć ;) Można tam znaleźć ciekawe lokale, w których znajdują się po 3 sypialnie i salon, mieszkania na parterze powstające w Tyniecka Park będą miały duże ogródki. Rozkłady są niezłe, jeśli ktoś chce kupić coś w spokojnej okolicy, to pewnie warto wziąć pod uwagę to miejsce.

Obrazek

Osiedle ma być ogrodzone i chronione, choć wiadomo, że w późniejszym czasie wspólnota mieszkaniowa może tu podjąć odpowiednie decyzje. Poza ogórkami do wyłącznego użytku, na osiedlu Tyniecka Park w Krakowie od Libbud Plus, mają znaleźć się przestrzenie ogólnodostępne dla mieszkańców, czyli będzie to np. widoczny na wizualizacji plac zabaw dla dzieci. Jeśli chodzi o ceny mieszkań w Krakowie przy Tynieckiej, to w tym projekcie można znaleźć także takie mieszkania, gdzie metr kwadratowy mieszkania kosztuje poniżej 5 000 złotych, czyli niewiele, jak na Kraków, jednak w połączeniu z tym, że są to zazwyczaj większe metraże, trzeba się liczyć z tym, że warto mieć przygotowane min. prawie 400 tys. zł. Sam projekt przypomina mi nieco Apartamenty Bronowice, choć tam chyba jednak było znacznie drożej, skalą można to skojarzyć także z osiedlem 7 Życzeń w Krakowie, ale tam chyba także trzeba zapłacić więcej, pewnie dlatego, że jest to bliżej centrum miasta :)

Obrazek

Jeszcze jedno mnie zastawia, nie kojarzę firmy, która buduje ten projekt, ale może jest tu ktoś, kto może powiedzieć coś na temat tego, jakie ma deweloper Libbud Plus opinie i napisze o tym coś w dodatkowym wątku na forum :?: A może jest już tu ktoś, kto zdecydował się na zakup nowego mieszkania w Krakowie w projekcie Tyniecka Park i podzieli się swoimi doświadczeniami w tym temacie, mile widziane także zdjęcia okolicy, w której osiedle powstaje :)

Mac

Re: Tyniecka Park Kraków od Libbud Plus - opinie i forum osiedla

Postautor: Mac » 01 sie 2017, 13:46

Zainteresowało mnie to osiedle, mam tylko wątpliwości co do dewelopera. Nigdzie o nim nie ma informacji. Znalazłem, że wcześniej firma Libbud zajmowała się ewlewacjami, a ta nowa spółka została założona właśnie pod ten nowy projekt. Ktoś może coś wie więcej?

mabor

Postautor: mabor » 07 lut 2021, 16:49

Czy ktoś kupił mieszkanie w tej inwestycji i może się podzielić opinią o developrze Libbud Plus?

iti

Postautor: iti » 07 lut 2021, 19:45

Mac pisze:Znalazłem, że wcześniej firma Libbud zajmowała się ewlewacjami, a ta nowa spółka została założona właśnie pod ten nowy projekt. Ktoś może coś wie więcej?

To jest całkiem częsta droga, że jakaś firma, która buduje dla kogoś, jak dobrze zarobi i nauczy się, to sama zaczyna organizować przedsięwzięcie deweloperskie.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”