Spring House Kraków (Ruczaj) od Dom Plus - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
voyager

Spring House Kraków (Ruczaj) od Dom Plus - opinie i forum

Postautor: voyager » 16 lip 2017, 15:13

Jest ktoś, kto zastanawia się czy kupić mieszkanie na Ruczaj :?: Jeśli tak, to doszła tam ostatnio jeszcze jedna opcja do wyboru, której nie było na forum - inwestycja Spring House Kraków, za którą odpowiada inwestor (deweloper) Dom Plus, ciekawe jakie opinie będzie tu miał ten projekt. Budynek ma powstać na Ruczaju, dokładnie pod adresem Pszczelna 50, w niewielkiej odległości od ulicy Kobierzyńskiej, czyli w dosyć popularnej w Krakowie lokalizacji, w której obecnie chyba najwięcej się buduje, a mieszkania wciąż cieszą się popularnością :) Widać to dobrze choćby po tym, jak często pojawiają się tu informacje o prowadzonych tam projektach Piltza 37, budowane nieco dalej Osiedle Europejskie w Krakowie, a także Bunscha Park i dużo, dużo innych.

Obrazek

Sam budynek będzie raczej niewielki, bo wysokości 4 pięter, pod nim znajdzie się poziom -1, na którym znajdą się garaże podziemne oraz komórki lokatorskie. Będą tam w przyszłości tylko 23 nowe mieszkania w Krakowie i to bardzo małe, bowiem lokale w nim mają od 25 do 44 metrów kwadratowych, czyli na nic wielkiego nie ma co tam liczyć, ale też takie mieszkania cieszą się największą popularnością.

• Małe kawalerki w Krakowie w tej inwestycji zaczynają się od 25 metrów kwadratowych, plusem jest to, że mają wystawę na dwie strony świata, więc powinny być dobrze doświetlone. Jednak lokali jednopokojowych nie ma tam zbyt wielu i wygląda na to, że dosyć szybko się sprzedadzą.
  • Najmniejsze mieszkania 2-pokojowe na Ruczaju w Spring House zaczynają się od mniej więcej 37 m2 - na tym metrażu pomieszczenia nie mogą być obszerne. Za to ciekawe jest to, że można mieć dwa balkony, do każdego pokoju po jednym. Znacznie lepiej prezentują się te mające nieco ponad 40 m2, tam sypialnia jest już znacznie większa.

Obrazek

Jeżeli chodzi o ceny nowych mieszkań na Ruczaju, to w tej inwestycji zaczynają się one od 6 600 złotych za metr kwadratowy, a najdroższe lokale w Spring House Kraków kończą się na 7 000 zł/m2 - jak myślicie, to dużo czy mało, jak na tą okolicę, a może w sam raz :?: Mnie się wydaje, że jak na tą okolicę, to sporo, choć faktycznie tyle miej więcej kosztuje tam metr kwadratowy i jakoś to się trzyma całkiem nieźle. Jak widzicie tą lokalizację, jest perspektywiczna, niby niedaleko Kampus UJ i biurowce, jednak i bloków dookoła jest sporo.

Obrazek

Firma, która odpowiada za ten projekt chyba już zbudowała trochę inwestycji, może ktoś możne na forum napisać, jakie ma opinie Dom Plus deweloper, bo dobrze byłoby wiedzieć, jak sprawują się budowane przez nich nowe mieszkania :?: Jeśli ktoś ma jakieś zdjęcia z budowy czy inne informacje, to może niech się tu podzieli :)

bokuk

Re: Spring House Kraków (Ruczaj) od Dom Plus - opinie i forum

Postautor: bokuk » 19 lip 2017, 18:09

Pieknie została opisana inwestycja ..... Zapewne przez kogoś zwiazanego z inwestycja:)

Jednak interesuje mnie cos innego.
W jakiej odległosci bedzie przebiegać trasa Łagiewnicka od inwestycji Spring House.
Biorąc pod uwagę plany wyglada na to, że okolo 20 m od budynku ma byc nowa droga łacząca się z wezłem Łagiewnickim.
Proszę osoby znające temat o dyskusje.

voyager

Postautor: voyager » 19 lip 2017, 22:29

bokuk pisze:W jakiej odległosci bedzie przebiegać trasa Łagiewnicka od inwestycji Spring House.
Biorąc pod uwagę plany wyglada na to, że okolo 20 m od budynku ma byc nowa droga łacząca się z wezłem Łagiewnickim.

Wyobraź sobie, że opisałem właśnie po to inwestycję Spring House, żeby dowiedzieć się o niej czegoś więcej. Wiesz coś więcej o tej drodze, masz może jakieś zdjęcia, jak by to miało przebiegać względem budynku :?: Bo faktycznie ruchliwa droga w sąsiedztwie, to byłby minus, przynajmniej dla osób, które miałyby na nią okna... A poza tym, to co myślisz o okolicy :?:

bokuk

Postautor: bokuk » 20 lip 2017, 10:08

voyager pisze:
bokuk pisze:W jakiej odległosci bedzie przebiegać trasa Łagiewnicka od inwestycji Spring House.

Wyobraź sobie, że opisałem właśnie po to inwestycję Spring House, żeby dowiedzieć się o niej czegoś więcej. Wiesz coś więcej o tej drodze, masz może jakieś zdjęcia, jak by to miało przebiegać względem budynku :?: Bo faktycznie ruchliwa droga w sąsiedztwie, to byłby minus, przynajmniej dla osób, które miałyby na nią okna... A poza tym, to co myślisz o okolicy :?:

Ponizej link:
https://www.google.pl/search?q=trasa+%C ... 1wJR7IhZvM:

iwolib

Postautor: iwolib » 12 paź 2018, 18:11

Witam,

Czy ktoś kupił mieszkanie w tej inwestycji?

Pozdrawiam

lesnydzbanek

Postautor: lesnydzbanek » 15 gru 2018, 11:10

Wiadomo może, kiedy zaczną przekazywać klucze ?

Znajomy kupił tam mieszkanie i podejście po zakupie do klienta jest żenujące.
Uciekanie od jakichkolwiek odpowiedzi / unikanie kontaktu etc..
Miał dostać klucze we wrześniu, tymczasem jest prawie styczeń i zero odpowiedzi od pseudo " dewelopera", który jak widać wszystko ma w 4 literach.

iwolib

Postautor: iwolib » 21 lut 2019, 11:25

Witam,

Ja mam rezerwację mieszkania natomiast nie mam żadnych informacji, kiedy bedzie możliwość zakupu mieszkania. Podzielam opinię, że podejście dewelopera jest lekceważące.

ANNA04

Postautor: ANNA04 » 14 mar 2019, 22:28

iwolib pisze:Witam,

Ja mam rezerwację mieszkania natomiast nie mam żadnych informacji, kiedy bedzie możliwość zakupu mieszkania. Podzielam opinię, że podejście dewelopera jest lekceważące.

Witam
Mam rezerwację mieszkania w tym budynku. Czy dostałeś maila o nowej cenie mieszkania?

ANNA04

Postautor: ANNA04 » 14 mar 2019, 22:30

lesnydzbanek pisze:Wiadomo może, kiedy zaczną przekazywać klucze ?

Znajomy kupił tam mieszkanie i podejście po zakupie do klienta jest żenujące.
Uciekanie od jakichkolwiek odpowiedzi / unikanie kontaktu etc..
Miał dostać klucze we wrześniu, tymczasem jest prawie styczeń i zero odpowiedzi od pseudo " dewelopera", który jak widać wszystko ma w 4 literach.

Witam, mam rezerwacje w tym budynku. Czy dostałeś maila o nowej cenie mieszkania?

iwolib

Postautor: iwolib » 15 mar 2019, 11:29

Tak

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”