Lubostroń Park (Ruczaj / Kraków) - deweloper Sobol'a Invest - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
JacekKrk

Lubostroń Park (Ruczaj / Kraków) - deweloper Sobol'a Invest - opinie i forum

Postautor: JacekKrk » 21 wrz 2017, 17:26

Witam,
Znalazłem w internecie nową inwestycję na Ruczaju - "Lubostroń park", która będzie budowana przez dewelopera SOBOL’A Invest
lubostronpark.pl
Z tego co widzę, mają naprawdę bardzo ciekawe rozkłady mieszkań. Początek inwestycji planowany jest na październik 2017, natomiast odbiory mieszkań mają być na wiosnę 2019.
Czy ktoś z Was posiada opinie na temat tego dewelopera? Wiem, że wybudował on np. większość bloków przy ulicy Obozowej na Ruczaju, a także pasaż handlowy na ul.Lubostroń.
Niestety w sieci napotkałem wiele negatywnych opinii, tutaj tylko niektóre: forum.ruczaj.info/showthread.php?tid=411&page=2
Ogólnie negatywne opinie dotyczą wykonania budynków, licznych usterek, takich jak wilgoć i grzyb w mieszkaniach, zła wentylacja, słaba akustyka, tandetne materiały wykończeniowe np. na klatkach schodowych, przeciekający dach, problemy z zarządcą, którym często był też deweloper.
Natomiast pozytywne opinie wyglądają jakby były pisane przez podstawione osoby:/
Ogólnie sporo tego, a inwestycja na 1 rzut oka wygląda bardzo ciekawie.
Jeśli ktoś posiada informacje nt tej inwestycji/dewelopera albo mieszka/zna kogoś kto mieszka w jego poprzednich blokach - zachęcam do podzielenia się opiniami :-)

ragar

Re: Lubostroń Park (Ruczaj / Kraków) - deweloper Sobol'a Invest - opinie i forum

Postautor: ragar » 23 wrz 2017, 22:30

Jeśli chodzi o wizualizacje, to budynek, a właściwie zespół dwóch budynków, może się podobać, szczególnie to robi dobre wrażenie, że budynki Lubostroń Park Kraków są niskie, bowiem mają jedynie 4 kondygnacje, czyli 3 piętra. Nieźle też prezentują się okna w takim kolorze, choć pewnie to nie będzie drewno, ale pewności nie mam, może ktoś wie coś więcej na ten temat :?: W ogóle mam wrażenie, że przy ulicy Lubostroń sporo się buduje, bo przecież niedaleko powstaje także inwestycja Apartamenty Lubostroń 22, całkiem blisko tej ulicy powstaje także Osiedle Europejskie Kraków. Choć może ktoś mi wytłumaczy, w którym dokładnie miejscu powstaje to osiedle Lubostroń Park, bo jednak ta ulica jest dosyć długa i czy to jest bliżej Czerwonych Maków, czy bliżej Obozowej :?:

Obrazek

Jeżeli chodzi o ceny, to deweloper Sobol'a Invest reklamuje się, że można tam kupić mieszkanie w cenie nieco poniżej 5 500 złotych za metr kwadratowy, czyli jak na tą okolicę chyba nie jest źle. Choć pewnie jeśli promocja się skończy (a trwa do końca września), to będzie drożej. Może ktoś się orientuje jak to wygląda w rzeczywistości i napisze na forum, bo zwykle jest tak, że większe mieszkania są tańsze za metr kwadratowy, a najdroższe są kawalerki i małe mieszkania 2-pokojowe (takie są też najpopularniejsze). Taką politykę cenową ma choćby w projekcie Aleja Pokoju 83 - deweloper Atal, a także inne firmy zajmujące się budową mieszkań.

Obrazek

Jeżeli chodzi o różne opinie o inwestycjach, to zazwyczaj trzeba się liczyć z tym, że w nowych budynkach będzie jakiś problem, bo wiadomo, że jest tam tyle rzeczy do ogarnięcia, że błędy mogą się zdarzyć. Klasę dewelopera poznaje się raczej po tym, jak szybko i solidnie usuwa usterki powstałe w postawionych budynkach. Jeżeli chodzi o to, jakie ma opinie deweloper Sobol'a Invest, to także chętnie dowiem się czegoś więcej o tym, więc jeżeli ktoś ma jakieś informacje na ten temat, to może podzieli się nimi na forum, bo to faktycznie całkiem ciekawa inwestycja.

JacekKrk

Re: Lubostroń Park (Ruczaj / Kraków) - deweloper Sobol'a Invest - opinie i forum

Postautor: JacekKrk » 24 wrz 2017, 0:06

Jeśli chodzi o położenie inwestycji to jest ono takie jak na załączonej mapce.
Cena promocyjna dotyczy wszystkich mieszkań, bez względu na wielkość czy piętro.
Moim zdaniem same rozkłady są naprawdę bardzo ciekawe, jednak martwią mnie opinie o poprzednich inwestycjach dewelopera - szczerze mówiąc, tych złych jest o wiele więcej porównując do jakichkolwiek innych deweloperów, więc obawiam się, że coś może być na rzeczy. Zarząd firmy jest jednoosobowy.
Wiadomo, że niektóre usterki da się zlikwidować, jednak gdy np mamy do czynienia z wilgocią w związku z przemarzaniem ściany - niewiele już da się zrobić, zwłaszcza gdy wykonawca nie poczuwa się do odpowiedzialności (warto zajrzeć pod link, który podałem w poprzedniej wypowiedzi)...
Sam zastanawiam się nad zakupem mieszkania w tej inwestycji, boję się jednak o jej jakość, mimo ciekawego na pierwszy rzut oka wyglądu i ceny.

Obrazek

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”