Apartamenty Lema Kraków od GL Development opinie i forum inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
fredo

Apartamenty Lema Kraków od GL Development opinie i forum inwestycji

Postautor: fredo » 04 sty 2017, 0:45

Chyba całkiem nowa sprawa, której jeszcze nie było na naszym forum, a wydaje się warta tego, żeby ją dodać - czyli Apartamenty Lema Kraków od GL Development, zarówno ze względu na ciekawą formę, jak i niezłą lokalizację - przynajmniej takie są moje opinie :) Plusem tego projektu jest na pewno bliskość Parku Lotników Polskich - zdaje się, że największego w Krakowie, a dodatkowo relatywna bliskość komunikacji miejskiej - linii tramwajowej przez aleję Pokoju oraz linię tramwajową przez aleję Jana Pawła II i później Mogilską do centrum :)

Obrazek

Podobno deweloper GL Development zaplanował tam różnego rodzaju mieszkania o liczbie pokoi od 2 do 5, więc pewnie także metraże będą się od siebie znacznie różniły :) Budowa ma się zakończyć na w II lub III kwartale 2018 roku, czyli jeszcze trochę zaczekamy na nowy budynek w tej okolicy. Ciekawe jakie będą rozkłady nowych mieszkań w Krakowie w tym budynku.

Obrazek

Podobają mi się loggie w tym budynku oraz wysokie okna, które coraz częściej stosuje się w nowych inwestycjach, pewnie dzięki nim mieszkania będą jaśniejsze. Ta lokalizacja jest moim zdaniem całkiem niezła, co potwierdzali swego czasu na forum mieszkańcy choćby osiedla Nowe Dąbie - mLocum Kraków - jest naprawdę nieźle. Dodatkowo nie jest stamtąd daleko na Bulwary Wiślane.

Obrazek

Orientuje się ktoś, jakie będą miały ceny mieszkania obok Parku Lotników Polskich, bo jak na razie nie można na ten temat znaleźć żadnych informacji :?: Apartamenty Lema prezentują się całkiem nieźle, ale mnie ciekawi także jakie ma opinie GL Development, jest tu może ktoś, kto kupił od nich mieszkanie i może coś o tym napisać w odpowiednim miejscu? Zapraszam do wypowiedzenia się na forum, zwłaszcza ludzi, którzy mają zamiar zamieszkać w opisywanej inwestycji.

kiui

Re: Apartamenty Lema Kraków od GL Development opinie i forum inwestycji

Postautor: kiui » 05 sty 2017, 16:17

MIeszkania na 5 pietrze to koszt ponad 7000/m2 (nawet 7500).
Miejsca postojowe na poziomie -1 oraz 0:
- pojedyncze miejsca postojowe 32 000zł
- podwójne (jeden samochód za drugim) 52 000zł
- wydzielone garaże z indywidualną bramą 36 000zł

neo

Postautor: neo » 06 sty 2017, 0:43

Dzięki za podanie szczegółów, a jak to wygląda na niższych piętrach, różnice w cenach są znaczne, czy nie ma ich prawie w ogóle :?: Inwestycja całkiem mi się podoba, tylko zastanawiam się czy tam większość mieszkań nie pójdzie na wynajem, bo w końcu niezła lokalizacja, blisko Areny, dobra komunikacja publiczna itp. Nie wiesz, czy to własne działki dewelopera, który buduje Apartamenty Lema czy użytkowanie wieczyste :?: Jak dla mnie, to szkoda trochę parteru na garaże, pewnie wymusił to wymagany współczynnik miejsc postojowych, lepiej byłoby je głębiej wkopać, a na parterze zrobić lokale usługowe :)

matwho

Postautor: matwho » 14 sty 2017, 14:31

Czy ktoś wie w którym miejscu dokładnie będzie ta inwestycja? Wg inwestora "naprzeciwko wjazdu do Areny", ale mimo wszystko nie jest to jasne

sami_10

Postautor: sami_10 » 14 sty 2017, 16:47

matwho pisze:Czy ktoś wie w którym miejscu dokładnie będzie ta inwestycja? Wg inwestora "naprzeciwko wjazdu do Areny", ale mimo wszystko nie jest to jasne

Z tego co znalazłem, to inwestycja ma powstać obok czyżyńskiej.

Obrazek

gregory

Postautor: gregory » 22 lut 2017, 18:11

fredo pisze:Podobają mi się loggie w tym budynku oraz wysokie okna, które coraz częściej stosuje się w nowych inwestycjach, pewnie dzięki nim mieszkania będą jaśniejsze. Ta lokalizacja jest moim zdaniem całkiem niezła, co potwierdzali swego czasu na forum mieszkańcy choćby osiedla Nowe Dąbie - mLocum Kraków[/url] - jest naprawdę nieźle. .

Chyba zły link wkleiłeś ;)
nowedabie.fora.pl/zazalenia,17/szczekajace-psy-z-policji,47-15.html
krakow-dabie-park.mojeosiedle.pl/viewtopic.php?t=150933&sid=c25c5bd1211f2537ee9f902ccb24ccee

Gosc123

Postautor: Gosc123 » 22 lut 2017, 19:06

Patrząc na mapę miasta to lokalizacja bardzo dobra, ale jednak w porównaniu do MLcoum, Caby, Dasty czy nawet Wawel Service to jest przy samej Lema, wprost naprzeciwko wjazdu do Areny, mieszkania na ul. Lema i Arenę będą naprawdę mało komfortowe moim zdaniem... jak myślicie?

kot_feliks

Postautor: kot_feliks » 02 mar 2017, 9:01

A ja się zastanawiam, skąd nagle taka różnica cen w nowych blokach w stosunku do wcześniejszych inwestycji. Przykładowo w NDII mieszkanie na piątym piętrze, jasne, ładnie nasłonecznione, ciche, z widokiem w stronę centrum, gdzie już na 100% nie powstanie żaden blok między tą inwestycją, a KWP, kosztowało ok. rok temu 6500 zł/m2. Plus miejsce postojowe w garażu z ceną wyjściową bodajże 24 tys. zł, ale z rabatem chyba 50%.

A teraz w nowym bloku, przy samej Lema, gdzie położenie mieszkania jest imho znacznie gorsze (hałas etc.) chcą 7500 zł...

AgentDejv

Postautor: AgentDejv » 02 mar 2017, 12:20

To bardzo proste.
Deweloperzy korzystają z dobrej koniunktury. Od około dwóch lat zauważyłem systematyczny wzrost cen.
Ciężko o fajne mieszkanie w dobrej lokalizacji w cenie około 6 000 zł.

Natomiast wydaje mi się, że taki stan rzeczy już nie będzie trwał długo.
Rynek się już nasyca a inwestycji jest bardzo dużo. MDM na wyczerpaniu , demografia.

W tej chwili wszyscy kupują na wyścigi lokale do wynajmu . W moim środowisku prawie każdy kogo stać kupił lub kupuje mieszkanie na wynajem.
Jest też pewna korelacja między budownictwem a indeksami giełdowymi. Pier****cie jest już blisko.
Jeśli kogoś nie ciśnie, to polecam poczekać ze 2 lata. Będzie taniej.

neo

Postautor: neo » 09 mar 2017, 20:31

Byłem ostatnio w okolicy i zdaje się, że prace już ruszyły - bo rozumiem, że to do wykopania tej dziury w ziemi się przygotowują. Szkoda, że nie ma klasycznej tablicy informacyjnej jeszcze, bo z niej można by się więcej dowiedzieć, niż z tej, którą przedstawia zdjęcie :) W każdym razie obstawiam, że do inwestycja dewelopera GL Development - Apartamenty Lema Kraków. Teren, zwłaszcza od strony drogi zabezpieczony i można kopać :)

Obrazek

O ile w części mieszkań pewnie będą odczuwalne jakieś uciążliwości związane z tym, że po sąsiedzku przebiega ul. Lema, to jednak z Areną już nie będzie tak źle. Faktycznie może być nieciekawie z parkowaniem, kiedy organizowane są koncerty, czy inne wydarzenia. Jednak to wszystko jest do ogarnięcia - słupki, blokady itp. :idea: A problemy z parkowaniem, to są w całym Krakowie właściwie, więc to niewiele zmieni. Jeżeli chodzi o oddziaływanie Tauron Areny, to myślę, że znacznie gorzej pod tym względem będzie wypadało osiedle Supernova Kraków, które powstaje po tej samej stronie, co Park Lotników Polskich i hala widowiskowa.

Obrazek

Zakończenie budowy, to połowa przyszłego roku, więc mają sporo czasu, szkoda, że do tego trzeba jeszcze doliczyć zwykle jeszcze ze 3 miesiące na różnego rodzaju odbiory przez nadzór budowlany, straż pożarną itp. :) W każdym razie lokalizacja całkiem przyjemna, blisko do centrum, blisko do huty, daleko na Ruczaj ;)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”