Forum Mitturba Kraków od Pawo Residence - mieszkania na Woli Duchackiej

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
fredo

Forum Mitturba Kraków od Pawo Residence - mieszkania na Woli Duchackiej

Postautor: fredo » 01 mar 2016, 0:28

Jeżeli kogoś interesują nowe mieszkania na Woli Duchackiej w naszym mieście, to w takim razie wszystkie te osoby mają do wyboru jeszcze jedną opcję, która w niedalekiej przyszłości zostanie tam rozpoczęta. Chodzi o inwestycję Mitturba Kraków od Pawo Residence, której wizualizację można obejrzeć poniżej :) Projekt powstaje przy ulicy Malborskiej, czyli w całkiem niezłej lokalizacji, z której nie jest daleko na przykład do Centrum Handlowego Bonarka, do którego spokojnie można dojść stamtąd piechotą :!: Co istotne, w tej okolicy znajduje się też wiele biurowców, między innymi właśnie obok Bonarki, a w nich znajduje się wiele miejsc pracy, które na pewno podnoszą znacząco atrakcyjność lokalizacji jeśli chodzi na przykład o rynek wynajmu. W końcu sporo osób lubi mieć blisko do pracy i właśnie w pobliżu niej szuka dla siebie mieszkania :) Podobnie może być z ewentualną odsprzedażą, w takiej okolicy jest z tym o wiele łatwiej.

Obrazek

Jeżeli chodzi o architekturę, to wszystko prezentuje się całkiem nieźle i nowocześnie, właśnie tak, jak buduje się dzisiaj. Nie wiem jak Wam, ale mnie to, co tam jest nieźle kojarzy się z inwestycjami takimi jak na przykład Murapol Poznańska Kraków albo powstające w okolicach ulicy Bochenka Osiedle Dobra Forma, choć tam kolorów bywa nieco więcej i jest bardziej barwnie ;) Całość ma mieć 10 pięter, czyli 11 kondygnacji naziemnych, na których znajdzie się 116 nowych lokali mieszkaniowych, a do tego na parterze także trzy lokale usługowe. Klienci do wyboru mają między innymi to, co wymieniamy poniżej.

• Małe mieszkania jednopokojowe w Krakowie w tym projekcie zaczynają się od 24-25 metrów kwadratowych, czyli są bardzo niewielkie, nawet jak na krakowskie standardy. Wiele się w nich nie zmieści, - ale plusem jest tu na pewno niewygórowana cena, bowiem mieszcząca się w okolicach 150 tys. złotych za całość :) Dla bardziej wymagających są jednak także większe kawalerki.
  • Nowe mieszkania dwupokojowe na Woli Duchackiej w inwestycji Mitturba mają wielkość 40 m2 oraz nieco więcej i mieści się w nich aneks kuchenny :)
  • Jeżeli chodzi o mieszkania trzypokojowe w Krakowie tak, to nie ma ich wielu, choć jeśli ktoś będzie szukał, to z pewnością uda mu się jeszcze znaleźć coś odpowiedniego.
  • Na klientów czekają także nowe mieszkania czteropokojowe przy Malborskiej, które mają nieco ponad 72 metry kwadratowe powierzchni, czyli są dosyć kompaktowe :) I na pewno także i one znajdą wielu sympatyków
Wszystko wygląda tym lepiej, że inwestycja została dopiero niedawno wprowadzona do sprzedaży, a więc jest jeszcze naprawdę duży wybór nowych lokali niezajętych przez klientów. Także ceny mieszkań w Mitturba są całkiem niezłe, bowiem zaczynają się one od 5 600 zł/m2 - najwięcej takich jest na pierwszym piętrze. Jednak im wyżej, tym jest drożej, bowiem górne stawki to jakieś 6 600 - 6 825 zł/m2. Niestety jako zdecydowany minus tej inwestycji trzeba uznać to, że deweloper Pawo Residence (zdaje się, że to spółka celowa powołana do realizacji projektu) przewidział tu jedynie 31 miejsc parkingowych w garażu podziemnym, czyli jest to bardzo mało, tym bardziej, że nie wygląda na to, żeby w okolicy było dużo tych ogólnodostępnych :evil: Do tego ma powstać także 77 komórek lokatorskich.

Obrazek

Jest tu może już ktoś, kto kupił nowe mieszkania w Mitturba Kraków i może coś o tym napisać na forum :?: Jakie macie opinie o Pawo Residence i współpracy z tą firmą, wiecie coś o tym :?: Jak podpisuje się z nimi umowę deweloperską, nie ma w niej jakichś niejasności itp. Będę wdzięczny za pomoc i opisanie swoich doświadczeń, to bardzo się zastanawiam nad tym, czy nie kupić tam czegoś odpowiedniego dla siebie :) Dajcie znać, jak to widzicie, a jeśli macie jakieś zdjęcia przedstawiające powstawanie tej inwestycji, to także wrzućcie je na forum :!:

megi

Re: Forum Mitturba Kraków od Pawo Residence - mieszkania na Woli Duchackiej

Postautor: megi » 08 mar 2016, 12:39

Całkiem nieźle to wszystko wygląda, okolica też taka, że całkiem by mi pasowało tam mieszkanie, jak było wspomniane wyżej, dosyć dużo miejsc pracy powstaje w pobliżu w ostatnim czasie :) Ciekawi mnie natomiast, jakie otoczenie będzie miała inwestycja Mitturba Kraków, orientuje się ktoś może w tym :?: Może macie jakieś zdjęcia, które można by wrzucić na forum :?: Bo może się mylę, ale wydaje mi się, że akurat tam, to jednak sporo było domków jednorodzinnych i raczej niższej zabudowy...

pio_miller

Postautor: pio_miller » 19 sie 2016, 14:25

Radzę uważać na tego dewelopera!!!

Zmieniają nazwy spółek, budują jakiś blok a potem zwijają spółkę i nie ma potem jak dochodzić roszczeń jeśli chodzi o rękojmie.
Pawo Residence powiązane jest z Poldim Pawo Inwestor Sp. z o.o. (KRS287107),która to wybudowała blok przy ulicy Bojki 14 w Krakowie.
Blok ma liczne wady/usterki polegające na pękających ścianach, pojawiającej się wodzie w piwnicy (garażu) a najgorszą usterką są odparzone tynki oraz praktycznie wszystkie okna w budynku. Okna są źle zamontowana, lub trzymają się tylko na piankę, do mieszkań wchodzi kurz, hałas, zimno.Okna nie zamykają się jak powinny. Wspólnota jak i jej mieszkańcy zostali sami z tymi kosztownymi remontami. Spółka zmieniła się w spółkę INWESTOR PAWO DROGI SPÓŁKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA SPÓŁKA KOMANDYTOWA, są w trakcie likwidacji. Pozostaje złożenie pozwu do sądu o roszczenia z tytułu wad lokali. KRS 0000390074.
Wszystkim rozważającym zakup tych mieszkań radze UWAŻAĆ, żebyście nie zostali bez żadnych praw. Na odbiory proszę przyprowadzić inżynierów z uprawnieniami budowlanymi, sprawdzić całość bardzo dokładnie. Niestety nie polecam tego dewelopera. Zwykli naciągacze co umyli ręce i się wypieli.

olo

Postautor: olo » 01 gru 2016, 23:00

Wie ktoś co się dzieje z inwestycją ??

Nowy

Postautor: Nowy » 04 sty 2018, 1:48

Jak byłem ostatnio w tej okolicy, to miałem okazję także obejrzeć budowę inwestycji Mitturba Kraków :)

Obrazek

Widać tu już, że część elewacji tego nowego budynku jest już ukończona i chyba wygląda mniej więcej tak, jak przedstawiały to wizualizacje. Z innych storn ocieplanie bloku wciąż trwa, a co ciekawe, używa się do tego wełny mineralnej, choć trudno powiedzieć czy na wszystkich piętrach :)

Obrazek

Z jednej strony ten budynek sąsiaduje z niską zabudową, pewnie gorzej dla jej mieszkańców, a lepiej dla przyszłych mieszkańców bloku. Niedaleko jest stamtąd także do powstającego osiedla Vista Kraków - Lokum, więc okolica dosyć mocno się rozwija, a to na pewno jeszcze nie koniec nowych projektów w tym rejonie, bo nadal jest tam sporo wolnego miejsca pod zabudowę :)

tiger76

Postautor: tiger76 » 10 kwie 2018, 19:34

Orientuje się ktoś dlaczego deweloper ma roczne opóźnienie w budowie ?
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2018, 23:18 przez tiger76, łącznie zmieniany 1 raz.

Miyanna

Postautor: Miyanna » 27 maja 2018, 9:41

Kupiłam mieszkanie w październiku 2017. Obiecywali wtedy gruszki na wierzbie ze mieszkanie oddadzą w styczniu. Mamy maj 2018, odebrałam ale z wieloma wadami z czego najgorsze sa zawilgocenia przez co nie moge przystąpić do remontu. W moim pionie w każdym mieszkaniu sa zawilgocenia, w reszcie budynku nie jest lepiej, jedynie środkowe mieszkania sa suche. Proszę o kontakt jeśli juz ktoś odebrał mieszkanie i ma własnie taki problem. Podobno termin Nam przedłużyli bo była sroga zima jak to wymyślili, a wcześniej cofnęli im pozwolenie na budowę stad te opóźnienia. W środku jest firma sprzątająca od tygodnia i zaczęli sprzatac od 10 piętra. Winda juz jeździ, bo korzystałam.

mpm

Postautor: mpm » 31 maja 2018, 21:27

Witaj Miyanna,

My kupiliśmy mieszkanie na początku 2018 i nadal czekamy na odbioru. Nie wiem czemu to tak długo trwa ? Miało być max do końca maja odbiór.
Przy zakupie byliśmy w mieszkaniu wydawało się wszystko ok, ściany były suche , co prawda byliśmy tez w innym mieszkaniu i były na ścianach ślady zawilgocenia, co skwitowano że świeże tynki i jeszcze nie wyschły.
Jakie jest wady wskazałaś ? Odebrałaś mieszkanie z wadami ?
Czy przed odbiorem podpisywany był ostateczny akt notarialny ?

Mareckimk

Postautor: Mareckimk » 05 cze 2018, 14:28

U mnie w naroznym mieszkaniu bez wilgoci. Na odbiorze dwa porysowane okna tzn szyby, uszkodzone skrzydlo i rygiel do zablokowania okna. 30 dni na wymiane. W bloku juz posprzatali koncza jeszcze w garazu. Opoznienie roczne to bylo przeciez spowodowane upadkiem pierwszej firmy wykonawcy. A zima tzn styczen bylo widac ze sie opozni do czerwca. Ja jeszcze od siebie daje Oscara Nobla i co jeszcze tylko chca za dziwnie sterczace zabudowane kanaly techniczne. Stolarz bedzie plakal jak bedzie montowal szafe. Czy ktos jest zorientowany w kwestii internetu? Mamy swiatlowody i szkoda nie wykorzystywac. Orange potrzebuje minimum 15-20 Osob. Tak wiec zachecam do zywej dyskusji. Na klatce i w skrzynce juz znalazlem dziwna ulotke pewnej firmy. I przyjrzyjcie sie drzwiom wejsciowym. Licze ze moje da sie wyregulowac. Milimetry szpar i swiatlo widac.

martii

Postautor: martii » 13 cze 2018, 21:49

Witam
ja też nie dawno kupiłam mieszkanie wszystko było ok do momentu odbioru ,mieszkanie w ogóle nie przygotowane ,dziury przy drzwiach wejściowych wielkości pięści .Okna brudne nie umyte nie można było stwierdzić czy wszystko z nimi ok ,jak się pózniej okazało mają uszkodzenia a i bez klamek :D .Masakryczne podejście Pana Marcina do nas, zero zainteresowania ,zbywa człowieka nie wie o czym rozmawia, prosi o przypomnienie o co chodzi. Jakiś koszmar a tak dobrze szło . Mam nadzieję, że deweloper będzie w tym pomocny . Albo i nie bo mieszkanie zapłacone odebrane .Początek euforia tera rozczarowanie .

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”