Ocean Kraków od Resi Capital (Zabłocie) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Kwiatuszek

Re: Ocean Kraków od Resi Capital (Zabłocie) - opinie na forum

Postautor: Kwiatuszek » 17 lip 2024, 19:28

Bas Kra pisze:
fjrc pisze:
bartekrk pisze:Przepraszam, ale co to za nowomowa w stylu domorosłych pośredników z rynku nieruchomości? Od kiedy to tereny za II obwodnicą zowią się centrum Krakowa?
Centrum Krakowa to obszar Starego Miasta ograniczony plantami. Coś może być tego blisko lub daleko, ale to już nie jest żadne centrum.

W głowach już się mocno miesza od tego deficytu normalnych mieszkań w przyzwoitych lokalizacjach. :oops:

Czyli Dworzec Główny nie jest w centrum miasta?

Dworzec Główny nie jest w centrum miasta. W centrum miasta jest dworzec Kraków Ołszyn.

Ok, nie ma sensu karmić trolla :)

Bas Kra

Postautor: Bas Kra » 17 lip 2024, 19:30

Kwiatuszek pisze:A kto pisał że to jest centrum? Jest to bardzo blisko centrum i zaprzeczać temu można tylko mając złą wolę.

Deweloper napisał na swojej stronie www

centrum.jpg
centrum.jpg (92.49 KiB) Przejrzano 1833 razy

Kwiatuszek

Postautor: Kwiatuszek » 17 lip 2024, 19:39

Bas Kra pisze:
Kwiatuszek pisze:A kto pisał że to jest centrum? Jest to bardzo blisko centrum i zaprzeczać temu można tylko mając złą wolę.

Deweloper napisał na swojej stronie www

centrum.jpg

A kto inteligentny wierzy w to co piszą deweloperzy? xD

bartekrk

Postautor: bartekrk » 17 lip 2024, 19:41

Kwiatuszek pisze:
bartekrk pisze:Przepraszam, ale co to za nowomowa w stylu domorosłych pośredników z rynku nieruchomości? Od kiedy to tereny za II obwodnicą zowią się centrum Krakowa?
Centrum Krakowa to obszar Starego Miasta ograniczony plantami. Coś może być tego blisko lub daleko, ale to już nie jest żadne centrum.

W głowach już się mocno miesza od tego deficytu normalnych mieszkań w przyzwoitych lokalizacjach. :oops:

A kto pisał że to jest centrum? Jest to bardzo blisko centrum i zaprzeczać temu można tylko mając złą wolę.

Ubolewam na poziomem wyszkolenia pracowników firmy, którzy nie wiedzą co koleżanka z biurka obok nabazgrała na stronie produktowej.

oraz

Nie, nie jest bardzo blisko, gdyby tak było, można by tam dotrzeć w kilka minut piechotą, a jest ponad 3 kilometry. Przede wszystkim nie jest to w cywilizowanym miejscu, gdzie można poczuć się (a nie zapach) jak w mieście.

Żeby z mojej strony zakończyć jałowy dialog, odpowiem też hurtowo na wypociny z powyższego postu - pytanie nie brzmiało kto wierzy, tylko kto pisał, ale to już jak widać skomplikowane, więc pospieszyłem z wyjaśnieniem.

Kwiatuszek

Postautor: Kwiatuszek » 17 lip 2024, 19:47

bartekrk pisze:
Kwiatuszek pisze:

A kto pisał że to jest centrum? Jest to bardzo blisko centrum i zaprzeczać temu można tylko mając złą wolę.

Ubolewam na poziomem wyszkolenia pracowników firmy, którzy nie wiedzą co koleżanka z biurka obok nabazgrała na stronie produktowej.

oraz

Nie, nie jest bardzo blisko, gdyby tak było, można by tam dotrzeć w kilka minut piechotą, a jest ponad 3 kilometry. Przede wszystkim nie jest to w cywilizowanym miejscu, gdzie można poczuć się (a nie zapach) jak w mieście.

Żeby z mojej strony zakończyć jałowy dialog, odpowiem też hurtowo na wypociny z powyższego postu - pytanie nie brzmiało kto wierzy, tylko kto pisał, ale to już jak widać skomplikowane, więc pospieszyłem z wyjaśnieniem.

A kto pisał? Bo tutaj nikt. A to wmawianie innym że pracują dla dewelopera to musi być chyba jakaś projekcja xD Za to ty pogubiłeś się już w tym co pisałeś z którego konta :lol:

Bas Kra

Postautor: Bas Kra » 17 lip 2024, 20:18

Kwiatuszek pisze:A kto pisał? Bo tutaj nikt. A to wmawianie innym że pracują dla dewelopera to musi być chyba jakaś projekcja xD Za to ty pogubiłeś się już w tym co pisałeś z którego konta :lol:

Chodzi o to, ze zaden normalny czlowiek nigdy, nigdy nie nazwalby tej mi4esjcowki "blisko centrum". Zrobilaś to tylko Ty na poprzedniej stronie " rzut beretem" i robi to deweloper na swojej stronie. Czyli bliskosc centrum jest kluczowym haslem reklamowym, moze się złapie klienta spoza Krakowa i się nabierze.
Tak samo zaden zwykly czlowiek nie szalalby na info o jakis lokalach uslugowych w tych blokach, a znowu napsiałaś to tylko Ty i deweloper na swojej stronie.

Kwiatuszek

Postautor: Kwiatuszek » 17 lip 2024, 20:40

Bas Kra pisze:
Kwiatuszek pisze:A kto pisał? Bo tutaj nikt. A to wmawianie innym że pracują dla dewelopera to musi być chyba jakaś projekcja xD Za to ty pogubiłeś się już w tym co pisałeś z którego konta :lol:

Chodzi o to, ze zaden normalny czlowiek nigdy, nigdy nie nazwalby tej mi4esjcowki "blisko centrum". Zrobilaś to tylko Ty na poprzedniej stronie " rzut beretem" i robi to deweloper na swojej stronie. Czyli bliskosc centrum jest kluczowym haslem reklamowym, moze się złapie klienta spoza Krakowa i się nabierze.
Tak samo zaden zwykly czlowiek nie szalalby na info o jakis lokalach uslugowych w tych blokach, a znowu napsiałaś to tylko Ty i deweloper na swojej stronie.

Człowieku czy ty widziałeś mapę Krakowa? xD Jeśli Zabłocie nie jest blisko centrum to co jest? No chyba że dla ciebie centrum kończy się na plantach, Kraków kończy się na Nowohuckiej a reszta to już wsie podkrakowskie to wtedy może i owszem xD A tekst o deweloperze to totalne pudło, piszę w wątkach różnych inwestycji na Zabłociu i wszędzie podnoszę te same argumenty bo tu mieszkam i taką mam opinię na temat potencjału tej dzielnicy. No chyba że twoim zdaniem pracuję u wszystkich deweloperów na raz :P

realista

Postautor: realista » 17 lip 2024, 22:47

Kwiatuszek pisze:
Bas Kra pisze:

Człowieku czy ty widziałeś mapę Krakowa? xD Jeśli Zabłocie nie jest blisko centrum to co jest? No chyba że dla ciebie centrum kończy się na plantach, Kraków kończy się na Nowohuckiej a reszta to już wsie podkrakowskie to wtedy może i owszem xD A tekst o deweloperze to totalne pudło, piszę w wątkach różnych inwestycji na Zabłociu i wszędzie podnoszę te same argumenty bo tu mieszkam i taką mam opinię na temat potencjału tej dzielnicy. No chyba że twoim zdaniem pracuję u wszystkich deweloperów na raz :P

jeżeli 3 km w mieście to jest blisko, to pytanie ile kilometrów to jest daleko :lol:
a no tak, zapomniałem, na tym pustkowiu zwanym dumnie przez mieszkańców tamtejszych krain, jeszcze ZABŁOCIEM, 3 km to przecież jedynie 10 minut samochodem, bo tylko nim można się stamtąd poruszać chcąc gdziekolwiek dostać, oczywiście zakładając, że główna ulica nie jest zakorkowana jak to bywa przez 1/2 dnia :lol:

nie no żartuję, zajebistą masz miejscówkę do życia w mieście (jak się domyślam, nie jest to okolica Romanowicza, a blaszaków i ogródków działkowych za wałem, gdzie wychwalasz wszystkie inwestycje), jako fan industrializmu - zazdro :oops:

Ritarita

Postautor: Ritarita » 03 sie 2024, 10:29

Rozwiazam kupno mieszkania- co myślicie o cenie 17 800 za metr w tej inwestycji? Do wykończenia. Ktoś wie co na terenie w kształcie trojkata buduje się obok? Między ocean a hurtownia spożywcza. Portugalska firma buduje ale nie znalazłam informacji w internecie jak to będzie wygladalo.. faktycznie sklepów i kafejek tam brakuje. widziałam za to salon z manicure..

raffi

Postautor: raffi » 03 sie 2024, 10:52

Jeśli chodzi o działkę zaraz obok tam tam buduje się Casa Feliz. Tutaj wątek o tej budowie: viewtopic.php?t=14005

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”